Zap ​City – A triumvirátus 15 csillagozás

Josh Keegan: Zap City – A triumvirátus

Az emberek és idegenek lakta galaxis legsötétebb óráján, a folytonos háborúságok esztendeiben indul útjára három világ három élőlénye – legfőbb küldetésük, hogy az iszonyat közepette is értelmesek, a gyűlölködés viharában is barátok maradjanak. Ez az ő történetük… Josh Keegan sodró tempójú űroperája a műfaj főbb szabályainak maradéktalanul megfelelő, ám – a szerzőtől megszokott módon – formabontó, ízig-vérig modern és szórakoztató olvasmány.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Science Fiction

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1995
296 oldal · ISBN: 9638540664 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Noro>!
Josh Keegan: Zap City – A triumvirátus

(két csillag az ötből)

Szántai Zsolt regényei általában rendhagyó ötletekre szoktak épülni, ez a könyv azonban egészen közönséges sablonokból áll össze. Egy dolog viszont különlegessé teszi: ez egy ifjúsági űropera. Amire talán még igény is lenne, csakhogy… Épp csak két „apróság” hiányzik belőle: egy szerkesztő, aki kiadható szintre hozza az eléggé összegányolt nyersanyagot (esetleg szól a legalapvetőbb csillagászati marhaságok miatt is), és egy kiadó, amelyik a tartalmának megfelelően pozicionálja a kész művet.

7 hozzászólás
Idiocry>!
Josh Keegan: Zap City – A triumvirátus

A legelső sci-fi könyvem, rég volt, de a mai napig emlékszek töredékekre belőle :) Hú hol volt már a 419 forintos bolti ár, most nézem a hátoldalán ahogy virít :D

birobiro>!
Josh Keegan: Zap City – A triumvirátus

Ezt a könyvet eredetileg nem állt szándékomban megvenni, soha nem is hallottam még róla, de egy másik könyvvel együtt volt egy csomagban akciósan és csupán 100Ft-al került többe a két könyv, mintha csak a másik könyvet vettem volna meg egyedül. Így utólag nagyon örülök neki, hogy megvásároltam! Miután elolvastam a könyvet, utána néztem interneten, hogy van-e második része, de sajnos nem találtam. Több helyen is találtam véleményeket a könyvvel kapcsolatban, de szerintem nagyon alul értékelt ez a könyv! Nekem nagyon tetszett, pörgős, izgalmas volt számomra és úgy érzem, hogy hozzá tett valamit az életemhez. Még sosem olvastam ehhez hasonló témájú könyvet, ezért lehet, hogy a tapasztalatlanságom miatt gondolom, hogy ez a könyv ilyen jó, de úgy érzem, hogy értékkel bír és én csak ajánlani tudom bárkinek. Azt a fél csillagot csak a szerkesztés miatt vontam le, de nem volt túlzottan zavaró. Lehet, hogy tényleg csak én vagyok még túl tapasztalatlan, de szerintem ez a könyv megérne egy folytatást, továbbá egy javított, megszerkesztett új kiadást! :)
Ui: Ha esetleg valaki tud róla, hogy ennek a könyvnek megvan a folytatása, akkor írja meg nekem! Nagyon szívesen elolvasnám a folytatást!!! :)


Népszerű idézetek

MissWenut>!

– Patkányhajcsárok leszünk!
– Hú, srácok, ez aztán a kedvemre való munka! – Kiáltotta Nagypofájú Gregg. – Még ingyen is megcsinálnám!

74. oldal (Neotek, 1995)

birobiro>!

– Az ellentétek fájának gyökerei nagyon mélyre nyúlnak, az ágain pedig már ott vannak az új rügyek – mormolta, és lassú léptekkel kivonult a teremből.

34. oldal, 1. fejezet - I. Encom (Neotek, 1995)


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Brandon Hackett: Xeno
Harrison Fawcett: Hosszú út a trónig, bébi
Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv
A. M. Aranth: Oculus
Brandon Hackett: Erdőhold
Harrison Fawcett: A Korona szövetsége
Kovács Ákos: A kehelyhozó