Anne ​Boleyn 1 csillagozás

The Young Queen to Be
Josephine Wilkinson: Anne Boleyn

The story of the young Anne Boleyn.

Anne Boleyn is perhaps the most engaging of Henry VIII's Queens. For her he would divorce his wife of some twenty years standing, he would take on the might of the Roman Church and the Holy Roman Empire; he would even alienate his own people in order to win her favour and, eventually, her hand.

But before Henry came into her life Anne Boleyn had already wandered down love's winding path. She had learned its twists and turns during her youth spent at the courts of the Low Countries and France, where she had been sent as a result of her scandalous behaviour with her father's butler and chaplain. Here her education had been directed by two of the strongest women of the age – and one of the weakest.

>!
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781445642789

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Aragóniai Katalin · VIII. Henrik · Thomas Howard (Norfolk 3. hercege)


Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Ms_Mississippi
Josephine Wilkinson: Anne Boleyn

Josephine Wilkinson: Anne Boleyn The Young Queen to Be

Nagyon tetszett Josephine Wilkinson Katherine Howardról szóló könyve, aztán gondoltam, miért ne olvashatnék tőle valamit Anne Boleynről?Az igazság, hogy sok könyvet olvastam ebből a korszakból, de Anne-ről még semmit, pedig központi figura. Wilkinson meg olyan remekül ír, gondoltam, jó választás ha az ember még meg akar ismerni egy történelmi figurát. Sok forrást felvonultat, de nem csak bemutatja őket, hanem azt is feltárja, hogy kiírta, milyen érdekei voltak, kivel volt barátságban stb. így az olvasó tud szelektálni, hogy szerinte melyik forrás megbízható. Emellett nem tör vesszőt senkinek a fején, nála mindenki szürke, próbálja feltárni a motivációkat, de közben nem erőlteti le az olvasó torkán a véleményét.

Tehát nagyon bizakodó voltam, mégis ez a könyv rossz választásnak bizonyult, mert nem igazán Anne Boleynről szól, hanem a fiatalkori szerelmeiről. Hogy léptek be az életébe, mikor keresztezték egymást az útjaik ismét, milyen volt az életük Anne halála után stb. Közülük számomra Henry Percy története emelkedik ki leginkább, az a tragikus figura, aki egy időben nagy divat volt (Skarlát betű- Arthur Dimsdale, Elfújta a szél- Ashley Wilkes), így nem is értem, hogy miért nem kapták fel az ő történetét jobban. Főleg, hogy még Anne halála után is, milyen drámai fordulatokkal volt tele.

Összességében: Nem rossz könyv csak másra számítottam. Sajnos eléggé rövidke, még lehetett volna rajta dolgozni. A könyv első felében Anne neveltetéséről van szó, és a fülszöveg is ír róla, hogy két erős nő meg gyenge volt rá nagy hatással. Na én kapásból azt hittem, hogy az egyik Navarrai Margit lesz, de róla említés sincs, pedig neki tényleg ott lenne a helye. Kétségtelenül nagy hatást gyakorolt Anne-re és később is váltottak egymás között leveleket.
No mindegy. Biztosan fogok még Wilkinsontól ovlasni (az eltűnt herceges könyvével szemezek most, ráadásul úgy láttam, hogy van egy fejezet John Howardről, aki szerintem a tettes volt, mégis gyakran kihagyják a spelulciókból), meg Anne Boleynről is (Meg próbálom beszerezni az Eric Ives féle: Most happy-t, mindenütt azt dícsérik).


Népszerű idézetek

>!
Ms_Mississippi

Lancelott has painted a bleak picture of life as a maid of honour in QueenKatherine's household. He describes a court without books, songs or dancing. He speaks of the ladies sitting in almost cloister-like silence with their sewing and tapestries, their days interrupted only by their carefully laid-down duties to the Queen and their strictly regulated mealtimes.

59. oldal

Josephine Wilkinson: Anne Boleyn The Young Queen to Be

Kapcsolódó szócikkek: Aragóniai Katalin
>!
Ms_Mississippi

The victory, dignified by the name the 'Battle of Spurt' beacuse the French troops rode off so quickly, disguised the fact that they were under direct orders from King Lous XII not to fight. Henry's rather hollow victory was also overshadowed by the gnuine triumph of Anne's uncle, the Earl of Surrey, over the Scots, who had taken advantage of Henry's absence of launch an invasion of England.

23. oldal

Josephine Wilkinson: Anne Boleyn The Young Queen to Be


Hasonló könyvek címkék alapján

Ford Madox Ford: The Fifth Queen
Annie Bullen: The Little Book of the Tudors
Alison Weir: Writing a New Story
Philippa Gregory: Three Sisters, Three Queens
Alison Weir: Mary Boleyn
Alison Plowden: Lady Jane Grey
David M. Head: The Ebbs and Flows of Fortune
Derek Wilson: In the Lion's Court
Alison Weir: A Dangerous Inheritance
Alison Weir: The Lady in the Tower