Hozd ​el nekem Hitlert! 28 csillagozás

Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

1945 ​áprilisának végén Berlin maga a pokol, izzó romhalmaz a szovjet csapatok gyűrűjében. Günther Brumm ezredes, a legreménytelenebb kommandó-akciók megszervezésének és végrehajtásának hivatásos művésze a sötétség leple alatt ejtőernyőn jut be a szétlőtt fővárosba. De hátra van még a feladat neheze: Adolf Hitler kimenekítése a birodalmi főhadiszállásról. Akárcsak megbízói, Brumm is vallásos hevülettel rajong a Führerért, akire még szüksége van a nemzeti szocialista mozgalomnak.
Alig huszonnégy órával később különlegesen kiképzett szovjet elit-alakulat is útra kel. A cél: Hitler búvóhelye. Az egység parancsnoka maga Berkut, a Sólyom, Sztálin legbátrabb és leghívebb harcosa, aki – Brummhoz hasonlóan – a kommandó-harc professzora lehetne. Sztálin maga választotta ki és személyesen bízta meg őt rögeszméje valóra váltásával.
Megkezdődik Brumm és Berkut halálos párviadala a világtörténelem legrettenetesebb háborús bűnösének kézrekerítéséért.
Az amerikai Joseph Heywood… (tovább)

>!
Maecenas, Budapest, 1990
576 oldal · ISBN: 9637827013 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Norbert_Rauschenberger
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Mivel mindig is érdekeltek a Hitler körüli összeesküvés elméletek, így ez a könyv számomra nagyon élvezetes volt. Nem szabad elrugaszkodni a talajtól és agyalni sem, mert ezt regényként kell olvasni. Így viszont letehetetlen. S ez szó szerint igaz, ha jól emlékszem még gimnazista koromban kaptam kölcsön, és másnap már vissza is adtam, mondván: kiolvastam. Azóta természetesen már van egy saját példányom is….

>!
colman
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Kb. 28 éve megvan és most olvastam talán ötödször, de ezt a könyvet nem lehet megunni. Nekem már örök kedvenc marad.

>!
page
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

.a gyermekkoromban bevett macsó-pirulák közül egy ütősebb szériából való. Különösen a kétfejű, gázálarcos és villámot köpő sasos alakkal a borítón! :B

>!
coleman
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Talán krimi vagy thriller épp úgy lehetne,mint háborús regény,mert szinte végig a Hitler utáni nyomozásról szól.Az a kategória,hogy – így is történhetett volna.Már jó párszor elolvastam.

>!
Alexanderr
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Nagyon jó könyv! Csodálom, hogy az amcsik még nem készítettek hozzá egy rossz filmet.

>!
nyolcadikutas
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Ha kalandregény, akkor számomra ennek a top tízben van a helye. A bizonyított történelem és a fikció olyan mérvű mesterműve, melyet öt évente muszáj újra olvasnom. Már-már a zsenialitás határát súrolja. Persze, csak azok számára ajánlott, akik szeretik a második világháborús történeteket. De azoknak nagyon!

>!
Toto12 
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

A háborús regények közül az egyik legjobb!
Fikció de nagyon jó kis könyv izgalmakkal teli!

>!
Miner
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

A borítója alapján csak egy szokványos ponyvának tűnik, de remek fikciós háborús regény, amely a valós történelmi tényekből kiindulva vázol fel egy olyan történetet, amely a valóság egy (alternatív) verziója is lehet. Abból indul ki a sztori, hogy Hitler Berlinben csak megrendezte az öngyilkosságát, valójában azonban kijut a városból, ám az oroszok különleges osztaga és az OSS ügynöke is a nyomába ered. Izgalmas macska-egér játék veszi kezdetét, amely egy nyomozás érdekfeszítő históriáját vázolja föl, ahol még a Katolikus Egyház sem maradhat patyolattiszta. Kötelező darab!


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

David Benioff: Tolvajok tele
Ransom Riggs: Üresek városa
Scott Westerfeld: Behemót
Mario Puzo: A szicíliai
Kenneth Roberts: Északnyugati átjáró
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Patrick Ness: Háború a békéért
Daniel Silva: Az időzített kém
Samuel Fuller: A Nagy Vörös Egyes
Ken Follett: Alattunk az óceán