Hozd ​el nekem Hitlert! 43 csillagozás

Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

1945 ​áprilisának végén Berlin maga a pokol, izzó romhalmaz a szovjet csapatok gyűrűjében. Günther Brumm ezredes, a legreménytelenebb kommandó-akciók megszervezésének és végrehajtásának hivatásos művésze a sötétség leple alatt ejtőernyőn jut be a szétlőtt fővárosba. De hátra van még a feladat neheze: Adolf Hitler kimenekítése a birodalmi főhadiszállásról. Akárcsak megbízói, Brumm is vallásos hevülettel rajong a Führerért, akire még szüksége van a nemzeti szocialista mozgalomnak.
Alig huszonnégy órával később különlegesen kiképzett szovjet elit-alakulat is útra kel. A cél: Hitler búvóhelye. Az egység parancsnoka maga Berkut, a Sólyom, Sztálin legbátrabb és leghívebb harcosa, aki – Brummhoz hasonlóan – a kommandó-harc professzora lehetne. Sztálin maga választotta ki és személyesen bízta meg őt rögeszméje valóra váltásával.
Megkezdődik Brumm és Berkut halálos párviadala a világtörténelem legrettenetesebb háborús bűnösének kézrekerítéséért.
Az amerikai Joseph Heywood… (tovább)

Eredeti cím: The Berkut

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Maecenas, Budapest, 1990
576 oldal · ISBN: 9637827013 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Rauschi>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Mivel mindig is érdekeltek a Hitler körüli összeesküvés elméletek, így ez a könyv számomra nagyon élvezetes volt. Nem szabad elrugaszkodni a talajtól és agyalni sem, mert ezt regényként kell olvasni. Így viszont letehetetlen. S ez szó szerint igaz, ha jól emlékszem még gimnazista koromban kaptam kölcsön, és másnap már vissza is adtam, mondván: kiolvastam. Azóta természetesen már van egy saját példányom is….

Alexanderr>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Nagyon jó könyv! Csodálom, hogy az amcsik még nem készítettek hozzá egy rossz filmet.

colman>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Kb. 28 éve megvan és most olvastam talán ötödször, de ezt a könyvet nem lehet megunni. Nekem már örök kedvenc marad.

coleman>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Talán krimi vagy thriller épp úgy lehetne,mint háborús regény,mert szinte végig a Hitler utáni nyomozásról szól.Az a kategória,hogy – így is történhetett volna.Már jó párszor elolvastam.

nyolcadikutas>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Ha kalandregény, akkor számomra ennek a top tízben van a helye. A bizonyított történelem és a fikció olyan mérvű mesterműve, melyet öt évente muszáj újra olvasnom. Már-már a zsenialitás határát súrolja. Persze, csak azok számára ajánlott, akik szeretik a második világháborús történeteket. De azoknak nagyon!

Teodoradorottya76>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

Nem volt ez annyira rossz, mert végig olvastam. Csak akkor adok 2 csillagot, ha félbehagyok egy könyvet. De azért szenvedtem vele, az elejétől ez a rengeteg orosz, angol, német név. A cselekmény néhol unalmas volt, de kitartottam a végéig. A vége viszont szörnyű, már nem a megírása, az eredménye…

Toto12>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

A háborús regények közül az egyik legjobb!
Fikció de nagyon jó kis könyv izgalmakkal teli!

Kulturbanyasz>!
Joseph Heywood: Hozd el nekem Hitlert!

A borítója alapján csak egy szokványos ponyvának tűnik, de remek fikciós háborús regény, amely a valós történelmi tényekből kiindulva vázol fel egy olyan történetet, amely a valóság egy (alternatív) verziója is lehet. Abból indul ki a sztori, hogy Hitler Berlinben csak megrendezte az öngyilkosságát, valójában azonban kijut a városból, ám az oroszok különleges osztaga és az OSS ügynöke is a nyomába ered. Izgalmas macska-egér játék veszi kezdetét, amely egy nyomozás érdekfeszítő históriáját vázolja föl, ahol még a Katolikus Egyház sem maradhat patyolattiszta. Kötelező darab!


Népszerű idézetek

FORTUNATA>!

– Vagy úgy, Petrov! Tehát elérkeztünk az ön látogatásának valódi céljához. Ezúttal mit forgat a fejében?
– Tud titkot tartani?
Grigorij atya ünnepélyesen bólintott s kíváncsian előrehajolt.
– Nos hát, én is – sütötte el Petrov a régi katonatréfát.

248. oldal

FORTUNATA>!

Az egyház meg a Cosa Nostra között csak az a különbség, hogy más uniformisban flangálnak.

502. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cosa Nostra
FORTUNATA>!

Wer sein eigener Lehrmeister sein will, hat einen Narr zum Lehrer – gondolta magában az ezredes. – Aki a maga tanítója akar lenni, annak bolond az oktatója. Nagyapja kedvenc mondása volt ez.

31. oldal

FORTUNATA>!

Régen rájött már, hogy a nyomozók azzal arányosan öregednek, amennyit az íróasztalok mögött töltenek, így azután minden éldott nap tornázott, kocogott, vagy sétált, függetlenül attól, mennyire zord az idő.

240. oldal

FORTUNATA>!

Ha más bizonyítéka nem is lett volna, a német bürokrácia másolási mániája önmagában is minden kétséget eloszlat. Egy jelentés egy példányban remek dolog, de másolatban kétszer alkalmasabb, ha pedig kétszer kettőt lehet firkálni belőle, az maga a Rend. A németek már csak ilyenek.

317. oldal

FORTUNATA>!

Nem tudta, miért, de valahányszor kellő ideig, keményen dolgozott egy probléma megoldásán, majd hagyta, hogy a rébusz lassan alámerüljön a tudatalatti mocsárba, mindig valamiféle biokémiai csoda, valami mágikus jelenség következett be, s többnyire ebből a folyamatból új ötletek születtek, új távlatok nyíltak.

355. oldal

FORTUNATA>!

Még kisebb csoportoknál is megesik, bármilyen otthonosan is érezzék magukat, s legyen az együttlét igen harmónikus, hogy szűk helyre szorulva a társak ingerültek lesznek és apróságokon kezdenek civakodni.

357. oldal

FORTUNATA>!

Egy képzeletbeli tízes skálán Valentine két fokra becsülte Svájcot: egy fokot érdemel az ország természeti szépsége, egyet pedig a hagyományos svájci tisztaság. Más jó pontot nem kaptak tőle ezek az unalmas alakok.

379. oldal

FORTUNATA>!

Különben – magyarázta a lelkipásztor – a hegycsúcsok nem ölnek embert. Merthogy a természet közömbös; törvényei mindig érvényesülnek és mindig egyféleképpen.

464. oldal

FORTUNATA>!

Hiába, minden politikus egyforma; a siker az ő érdemük, a kudarcot mások nyakába varrják.

530. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

David Benioff: Tolvajok tele
Herman Wouk: Forrongó világ
Richard Gallagher: A halálra ítélt szakasz
John Altman: Kémek játéka
Ruby Saw: Lucy
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Ken Follett: A megfagyott világ
Simon Sebag Montefiore: Vöröslő ég a Don felett
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd