Három ​troll meg a hold 24 csillagozás

Joseph Helgerson: Három troll meg a hold

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Honnan lehet tudni, hogy egy folyó el van varázsolva? Folyami koboldok, sziklamanók, kékszárnyú tündérek… a szokásos gyanúsítottak. A Mississippi folyam azon szakaszán, ahol Claire él, legendák szólnak róluk, sőt, a napi szóbeszéd részei; nem mintha valaha valaki is látott volna ilyen természetfeletti lényt. De egyszer Duke úszik egyet és szarva nő… hosszú, hegyes, érdekes valami. Claire most már kénytelen elhinni, hogy nagyon furcsa és érthetetlen dolgok történnek. Különösen mivel ő az egyetlen, aki segíthet Duke-nak megszabadulni új testrészétől. A nagy folyami kalandok hagyományában Joseph Helgerson meséje olyan fordulatos és kiszámíthatatlan, mint maga a Mississippi. Szokatlan, érdekes szereplők fűszerezik a történetet. Az olvasók minden korosztálya kedvét lelheti Claire és Duke kalandjaiban. Élénk, szellemes, mulatságos fantasy.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
320 oldal · ISBN: 9789632451183 · Fordította: Bozai Ágota · Illusztrálta: Nicoletta Ceccoli

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Briza
Joseph Helgerson: Három troll meg a hold

Először a borítója ragadott meg. Kicsit sajnálom, hogy a rövid fejezetek előtti kis illusztráció már nem színes. Remélem a srácaim is elolvassák egyszer mielőtt még végleg kinőnének belőle.
A rosszcsont Duke és unokatestére a lelkiismeretes Claire kalandjai a igazán szerethető, szövevényes. Az átkokkal tarkított troll világban büdös mocsárral, röpködő hullócsillagokkal, baljós sziklajáratokkal, lódító tücskökkel, elveszett kőtollal, valódi tündérrel találkozhatunk. Amolyan minden jó, ha a vége jó sztori.

>!
RoseMarry
Joseph Helgerson: Három troll meg a hold

Egy igazán könnyed, szórakoztató és izgalmas mese, ami elkalauzol a trollok világába. Tetszett benne, hogy pörögtek az események. A szereplők közül Duke-ot nagyon hamar jégre tettem volna, de hát sajnos nem így lett :'D A kedvenc szereplőm Csökk lett, egy szokatlanul udvarias és kedves troll :) A végén viszont meglepődtem, bár találó fordulat volt. A fejezetek elején lévő illusztrációk jól megfogták az egyes fejezetek lényegét :)

>!
Lahara ISP
Joseph Helgerson: Három troll meg a hold

Bár amikor ezt ajánlották nekem, azt ígérték, félelmetes, nem az. Ellenben kicsit a Roald Dahl könyvekre emlékeztetett, és még valamire, amit nem tudnék megmondani, hogy micsoda. De jó volt, megérdemli az öt csillagot. Talán egyszer majd újraolvasás is esedékes lesz. A borítóját meg imádom.

>!
Droci P
Joseph Helgerson: Három troll meg a hold

Azt hiszem pont azt nyújtotta a könyv, ami miatt igazából a kezembe került. Szerettem volna egy kis nyugisabb olvasmányt és ez sikerült is. Aranyos is kis mese és én egyszerűen imádtam :) Nagyon kis kerek a történet és mindig kapcsolódik valami új szál az előzőkhöz, ami miatt érdemes tovább olvasni. Voltak részek, amin meglepődtem, így valami kis pluszt is nyújtott, szerintem ha lesz egy gyerkőcöm őt is majd megismertetem a történettel :) Ötletesek voltak a szereplőknek kitalált nevek is. Aki könnyed, mesés kikapcsolódásra vágyik, annak érdemes kézbe venni, jó kis pihentető olvasmány és a dátumból is látszik, hogy elég hamar legyűrhető. A borító pedig nagyon fantasztikus :)

9 hozzászólás
>!
petibácsi
Joseph Helgerson: Három troll meg a hold

Jóféle, mozgalmas meseregény/ifjúsági fantasy, játékos humorral, de néhol kicsit következetlen hátértörténettel.
Valahogy az alaphangulata nekem a Dobozvárosra hajaz.

>!
zso506
Joseph Helgerson: Három troll meg a hold

Az eleje és a közepe elég döcögősen haladt, meg nem is volt kedvem olvasni. Aztán lassacskán beszippantott, és el kezdett érdekelni, hogy mi lesz Claire és Duke kalandjainak a vége. Nagyon jó volt a trollok világa, meg az egész jól fel volt építve. Mindenre volt érdekes magyarázat, és szépen összekapcsolódott minden részlet. Egyszeri olvasmánynak egy laza hétvégén éppen megfelelt.


Népszerű idézetek

>!
petibácsi

Rondák és gonoszak, mint egy zsák pióca, amire éppen ráült valaki, és nincs bennük semmi szép, csak a szemölcseik.

141. oldal

3 hozzászólás
>!
petibácsi

Az alább következőknek a felét nyugodtan higgyétek el. Vagy annyit sem.

140. oldal

>!
petibácsi

Ötcsillagos tavaszi nap volt, kék és tiszta, meg még kékebb és meleg.

91. oldal

>!
petibácsi

Annak, amit elmondtam, bizonyos részeinél bizonyos homlokok ráncolódtak, de egyik sem a testvéreimé volt. Ők túlságosan el voltak foglalva azzal, hogy az unottat játsszák, és sóhajon kívül mással is reagáljanak. Ilyen a természetes állapotuk, kivéve, ha hazahozok valami szegény éhező békát vagy bogarat vagy siklót. Olyankor úgy pattognak, hogy az ember azt hinné, ég a ház. Kifejezetten ellenzik, hogy állati lakóink legyenek, és mindig azzal vádolnak, hogy úgy próbálok bevágódni apánál, hogy igyekszem fiúként viselkedni, mert apa mindig fiút szeretett volna. Erről semmit nem tudok, de arról igen, hogy a hüllők és kétéltűek jobban megértenek, mint a testvéreim.

40. oldal

>!
Droci P

… a hullócsillagok a holdból leeső kráterek, …
Mennyi ér le a földre? Nem hiszem, hogy ezt bárki biztosan tudná, de ahhoz, hogy megtaláljunk néhányat azok közül, amelyek valóban földet érnek, a megfelelő helyen kell keresni. Kiderült, hogy a bokros, fás, füves terület nem jó. Csillaghullás esetén a növények elrejtik őket.

123. oldal

>!
Droci P

Az ember elveszíti az időérzékét, amikor egyedül van a sötétben és a folyó áramlik körülötte, …

154. oldal

>!
Droci P

– Nincs nagyobb nyugalom a világon, mint a föld alatt, jó sziklák között élni – sóhajtott fel Észlény Pimész elégedetten. – Odalent mindig hűvös és párás a levegő. Minden finom televényszagú. A hangok szépen visszhangoznak. Takarj ki egy lámpást, és mindent ragyogás borít el. Takard be, és soha olyan szép és fekete és nyugtató sötétséget nem látsz másutt. Bármikor kellemesen, hosszan pihentetheted a szemedet odalent. Hát nem csodálatos?

184. oldal

>!
Droci P

Az egyik legnagyobb hibám, hogy képtelen vagyok ellenállni a kalandnak, …

71. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Disney – Jégvarázs: Északi fény – Kristálykaland
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
Bökös Borbála: Szmirkó
Tea Stilton: Az álom királynője
Neil Gaiman: Coraline
Silvana De Mari: A Medve és a Farkas
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda