Isten ​áldja, doktor úr! 12 csillagozás

Joseph Ambrose Jerger: Isten áldja, doktor úr! Joseph Ambrose Jerger: Isten áldja, doktor úr!

Várj ​csak, fiam, egy percet! Nem kell mindjárt úgy megijedni pár kukactól… Láttam én már ilyen csodát! Nem kell bántani a sebet, amíg nem tudod, hogy mit keresnek ott azok a kukacok… rámeredtem az öregúrra. Azt hittem, hirtelen meghibbant az agya. Ha nem gondolok arra, hogy már hány nehéz helyzetből segített ki meglepő ötleteivel, bizonyára végig sem hallgatom. – Kukacok még nem öltek meg senkit, a gennybacilusok viszont igen… A kukacok felfalják az elgennyedt húscafatokat és csonttörmelékeket… Mármost ebbe vagy a kukacok pusztulnak bele, vagy a gennybacilusok – viszont a gennybacilusokat nem tudom eltávolítani, csak a kukacokat…. Meg kell próbálni: hátha legyőzik a kukacok a bacilusokat és akkor a beteg felgyógyul! Ha pedig a kukacok is belepusztulnak, akkor úgysem segíthetünk a betegen! – Szóval azt hiszed, hogy a kukacok majd szépen kitisztítják a sebet? – kérdeztem tamáskodva. – Azt! Valószínűleg ők az erősebbek… A negyvenes évek egyik legnagyobb sikere volt ez az orvosregény,… (tovább)

>!
Háttér, Budapest, 1991
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637455019 · Fordította: Szalai Sándor
>!
Dante, Budapest, 1942
410 oldal · keménytáblás · Fordította: Szalai Sándor

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

katih>!
Joseph Ambrose Jerger: Isten áldja, doktor úr!

Érdekes összefoglaló a XIX. század vége XX. első fele orvosképzéséről, a háziorvosok életéről kisvárosban és nagy városban. A szakosodás előnyeiről, hátrányairól. Mindez saját élményű elbeszélés keretében. A könyv nem szakkönyv, a hétköznapi emberek számára íródott.

Viki77>!
Joseph Ambrose Jerger: Isten áldja, doktor úr!

Olyan ORVOS-t ismerhettem meg az író személyében, akit oldalról-oldalra egyre jobban tiszteltem és nagyon megszerettem. Hihetetlen helyzetekbe került bele, és bámulatosan kreatív módon sikerült kezelnie a felmerülő problémákat.
Az izgalmas eseteknél faltam a sorokat, hogy minél hamarabb a végkifejlethez érjek. Hol nagyokat kacagtam, hol aggódva reménykedtem abban, hogy jóra fordulnak a dolgok, hol leesett állal olvastam dr. Jerger (Young Doc) és mentora Old Doc elmés megoldásait, vagy éppen könnybe lábadt szemmel éreztem együtt a szereplőkkel.
Csupaszív „DOKTOR BÁCSI”, hatalmas tudással, empátiával, becsülettel!

Veca86>!
Joseph Ambrose Jerger: Isten áldja, doktor úr!

Egyike azon kedvenc könyveimnek, amelyhez szívesen nyúlok időről időre. 16 évesen olvastam először édesanyám tanácsára, ilyen könyveket kellene olvastatni a kamaszokkal. Mindenkinek ajánlom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Hunt: Őrület határán
Raana Raas: Árulás
James Herriot: A repülő állatorvos
Szabó Magda: Pilátus
Heather Marshall: Jane nyomában
Lisa Genova: Megmaradt Alice-nek
Nagy Alex: Lelkek harca
Oddfríður Marni Rasmussen: Addig nem
Karen Rose: Érints meg
Noah Gordon: Az orvosdoktor