Az ​Arany Forrás (WITCH 9.) 9 csillagozás

Josefine Ottesen: Az Arany Forrás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Irma nem valami fényes bizonyítványt visz haza, ezért édesapja azt kéri tőle, hogy minden este maradjon otthon tanulni, édesanyja pedig azt várja el tőle, hogy segítsen a házimunkában. Irma úgy érzi, a szülei nem értik meg. Mikor találkozhatna így a barátaival? Ráadásul még ott van az a banda is a suliban, amelyik épp most keres énekesnőt – hogyan jut majd ideje arra, hogy velük próbáljon?
Mindezekkel egy időben Kondrakarban szükség van a W.I.T.C.H.-re. Egy fiatal hercegnőt elraboltak, s a lányokra vár, hogy megmentsék őt… Az izgalmas könyv színes illusztrációkkal teli.

Eredeti cím: The Golden Spring

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2006
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 963628265X · Fordította: Kálmán Judit
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2005
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 963628265X · Fordította: Kálmán Judit

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

dorkabuba>!
Josefine Ottesen: Az Arany Forrás

    Ugyanaz az írónő, mégis ebből a kötetből kezdem érteni, hogy miért ő Dánia legsikeresebb gyermek- és ifjúsági irodalmi szerzője. Ha nem a W.I.T.C.H. -hez ír fanfictiont, biztos vagyok benne, hogy jó a végeredmény.
    Gondolom, ezeknél a köteteknél mind azt fogom érezni, hogy hiányzik valami. Ha sima tinikönyvként nézem, akkor jól elszórakoztam rajta/vele. Ez az éneklős-együtteses téma eleve jobban leköt, és a fantasy része is egy fokkal jobban kitalált volt, mint A jégvirágban. Természetesen klasszikus tiniproblémákkal találjuk szeme magunkat – de ez egy tinikönyv. Meg akarok felelni a szülőknek, de sosem megy igazán, és egyébként is mást szeretnék csinálni, csak gátolnak benne; vs. jaj, mégsem, szeretem őket, jót akarnak nekem stb. Láttunk már ilyet, és még fogunk is.
    Nem volt rossz egynek.

szandi_nemeth P>!
Josefine Ottesen: Az Arany Forrás

Ez volt eddig a kedvencem. Nagyon tetszett, hogy vissza tértünk Irma kapcsán a zenéhez, énekléshez, örülök, hogy ez az írónő, hű maradt a 2. részben emlegettekhez. A küldetés is érdekes volt, bevallom, megfordult a fejemben, hogy végül a király és a királyné lesz a gonosz, de hát nem, nem volt csavar :D De így is nagyon jó volt :)


A sorozat következő kötete

WITCH sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Geronimo Stilton: A boldogság titka
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Nyulász Péter: Helka
Thomas Brezina: Smacihegyek, patália, boszorkányszombat
Roald Dahl: Boszorkányok
Neil Gaiman: Coraline
Tea Stilton: A tenger boszorkánya
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Ecsédi Orsolya: Banyavész