Widdershins (Whyborne & Griffin 1.) 9 csillagozás

Jordan L. Hawk: Widdershins Jordan L. Hawk: Widdershins Jordan L. Hawk: Widdershins

Some ​things should stay buried.

Repressed scholar Percival Endicott Whyborne has two skills: reading dead languages and hiding in his office at the Ladysmith Museum. After the tragic death of the friend he secretly loved, he’s ruthlessly suppressed any desire for another man.

So when handsome ex-Pinkerton Griffin Flaherty approaches him to translate a mysterious book, Whyborne wants to finish the job and get rid of the detective as quickly as possible. Griffin left the Pinkertons following the death of his partner, hoping to start a new life. But the powerful cult which murdered Glenn has taken root in Widdershins, and only the spells in the book can stop them. Spells the intellectual Whyborne doesn’t believe are real.

As the investigation draws the two men closer, Griffin’s rakish charm threatens to shatter Whyborne’s iron control. When the cult resurrects an evil sorcerer who commands terrifying monsters, can Whyborne overcome his fear and learn to trust?… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
CreateSpace, Washington, 2013
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781482528152
>!
ASIN: B00D1YQ3TO · Felolvasta: Julian G. Simmons
>!
224 oldal · ISBN: 9780988564107 · ASIN: B00AHH0YF2

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Christine Putnam · Griffin Flaherty · Percival Endicott Whyborne


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

anemona P>!
Jordan L. Hawk: Widdershins

Akkor születtem, amikor az Indiana Jones filmek megjelentek, szóval az első 3 részt (innen nézve) jó 20 év késéssel láttam. Persze addigra hozzá voltam szokva a „modern” idők filmjeihez, és amikor belekezdtem Indy történeteibe, először azt gondoltam, hogy „na ja, hogyne persze, hagyjuk ezt a bugyuta marhaságot.” Természetesen hamar ítélkeztem, és végül nagyon jól szórakoztam.
Remélem nem bántó senkinek a hasonlítgatás, de pont ugyanez volt az élményem ezzel a könyvvel is. Jó, az alap, a váz nem tartogat túl sok újdonságot: adott egy különc főhös, aki sok viszontagság után végül győzedelmeskedik, egy szerelem (még ha nem is hagyományos), aki nem csak kellék, hanem valódi társ, egy sötét erő, ami legyőzhetetlennek tűnik, na de akkor mi történne a többi 8 részben ;) és még egy kis családi perpatvar is.
Izgalmas volt, kalandos volt, misztikus volt, szerintem nagyon ígéretes kezdés!
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1423598066ra/…

FSzK P>!
Jordan L. Hawk: Widdershins

Egy izgalmas történelmi MM némi természetfelettivel. Kicsit lassan esett le, hogy az USA-ban vagyunk és azt hiszem ez a könyv már majdnem túl ijesztő nekem. A karakterekkel még nem tudtam teljesen megbarátkozni, de úton vagyunk felé.
Mindenképpen folytatós sorozat!

1 hozzászólás
_ada >!
Jordan L. Hawk: Widdershins

Adva van egy erősen introvertált, múzeumban dolgozó, holt nyelveket kutató hórihorgas milliárdos-csemete és egy elmegyógyintézetből szabadult ex Pinkertonos fenegyerek. Pontosabban megtört fenegyerek, szóval van mélysége a jellemének. De várjunk csak! Nem csak a főszereplők elképesztőek, hanem a mellékszereplő is: egy egyiptológus nő (sic!), aki Tutanhamon sírjával egy kategóriába tartozó felfedezést tudhat magáénak! És tovább is van! A történet izgalmas, és van benne fekete mágia, meg nekromancia, ijesztő lények garmadája, titkos társaság őrülten gonosz célokkal, és persze romantika, humor, meg tragédia. Ráadásul mindez a századfordulós Egyesült Államok városkájában, elektromos világítást mellőzve. Nem is mondok többek, egyszerűen tökéletes.

Orshie>!
Jordan L. Hawk: Widdershins

Meglepetésként hatott ez a könyv. A leírás alapján egy nem túl bonyolult szerelmi történetre számítottam (ebben az esetben egy meleg párról van szó), de egy egész jó misztikus, rejtélyes nyomozás lett belőle. A tényleges történet és az erotikus részek megfelelő arányban voltak, az utóbbi nem ment szerencsére az előbbi rovására. A végét kissé eltúlzottnak tartottam, de ennek ellenére megérdemel 4 csillagot.

Jenci_néni>!
Jordan L. Hawk: Widdershins

Eléggé klisé a két jóember, és a sztori sem tartogat igazán meglepő csavarokat. Bölcsész nyunyó és adonisz-testű detektív mérsékelten sötét múlttal, hosszas leírások a csávó szemszínéről, hajáról, tökéletes testéről… (ásítok).
Christine kicsit feldobja a történetet, de eddig a karaktere elég egydimenziós volt.


Népszerű idézetek

anemona P>!

Christine’s voice, strengthened from bellowing orders to workers at dig sites, echoed down the hall. “I will not surrender my profession simply because men throughout history have been unduly enamored of their penises!”

Chapter 3

Kapcsolódó szócikkek: Christine Putnam
anemona P>!

I was late for my appointment with a dead man.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Percival Endicott Whyborne
anemona P>!

“I’m sorry, Leander,” I said. “I’m sorry I wasn’t strong enough then. And I’m sorry I’m not weak enough now.”

Chapter 28

Kapcsolódó szócikkek: Percival Endicott Whyborne
anemona P>!

The great clock above the courthouse chimed ten just as I reached my destination. As I approached the corner, Griffin stepped beneath the nearest streetlight, a carpetbag in one hand.
“Punctual, just as I expected,” he said with a smile.
“Skulking in the shadows, just as I expected.”
As soon as the words were out of my mouth, I wished to take them back. Griffin only laughed, however. “I am wounded, sir! Wounded to the quick.”
“Somehow I doubt it,” I muttered.

Chapter 5

Kapcsolódó szócikkek: Griffin Flaherty · Percival Endicott Whyborne
anemona P>!

Flaherty suddenly yanked me into a fetid alleyway. Before I could think to protest, he grabbed both my arms and shoved me backward, into a sort of alcove formed by the chimneys of adjoining buildings. Rough brick scraped my back, and my shoes sank into something best not examined too closely.

Chapter 4

Kapcsolódó szócikkek: Griffin Flaherty · Percival Endicott Whyborne
anemona P>!

Dr. Hart looked rather like a large walrus stuffed into an expensive, though conservative, suit. The effect was partly due to his extravagant mustache, and partly to the roundness of his physique.

Chapter 1

anemona P>!

It seemed as if any of them would know what I’d been up to with Griffin simply by looking at my face.
None of them gave me a second glance, however. The phalanx of suspicious-eyed guards hired to protect the exhibit did glare at me, as if certain I’d committed a criminal act of some kind—but they glared at poor Dr. Leavitt the same way, and he was over ninety years old and had never done anything more savage than collecting the Lepidoptera which formed his study.

Chapter 16

Kapcsolódó szócikkek: Percival Endicott Whyborne
anemona P>!

He knew exactly what I intended. He just wanted to hear me say it.
I could say it, in a dozen different tongues, if he wanted. But yet, simple English seemed the hardest.

Chapter 17

Kapcsolódó szócikkek: Percival Endicott Whyborne

A sorozat következő kötete

Whyborne & Griffin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Laurell K. Hamilton: Burnt Offerings
Mary Janice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Bite
F. E. Feeley Jr.: Closer
Bridget Collins: The Binding
Stephen King: The Green Mile
Gail Carriger: Changeless
Stephen King – Peter Straub: Black House