Hexslayer (Hexworld 3.) 3 csillagozás

Jordan L. Hawk: Hexslayer

Horse shifter Nick has one rule: never trust a witch.

Nick has devoted his life to making his saloon a safe haven for the feral familiars of New York. So when a brutal killer slaughters a feral under his protection, Nick has no choice but to try and catch the murderer. Even if that means bonding with a handsome Irish witch.

Officer Jamie MacDougal came back from the war in Cuba missing part of a leg and most of his heart. After his former lover becomes one of the killer’s victims, Jamie will do anything to solve the case.

Nick comes to Jamie with a proposal: after making a temporary bond, they will work together to stop the murders. Once the killer is caught, they walk away and never see one another again.

It sounds simple enough. But the passion that flares between the two men won’t be so easily extinguished. And if Nick can’t learn to trust his witch, he stands to lose everything—including his life.

>!
308 oldal · ISBN: 9781941230268 · ASIN: B075J6XQXR

Kiemelt értékelések

anemona P>!
Jordan L. Hawk: Hexslayer

Ez volt a legjobban sikerült rész a sorozatból. Mintha a korábbi kötetekben elszórt puzzle darabkák itt álltak volna össze. Minden eddigi szereplő megjelent, és minden eddigi esemény is egy magasabb értelmet nyert.
Továbbra is megy a harc a törvény és a varázs/állat segédek között. Alacsonyabb rendűeknek tartják őket, és mindegyiket arra akarják kényszeríteni, hogy válasszon magának boszorkányt, függetlenül attól, hogy azok között is sok tisztességtelen van. A dolgok elfajulnak, már egy egész összeesküvés van a dolog mögött nem beszélve a (valóban) rejtélyes gyilkosságokról.
Itteni főszereplőnk, Nick, szent küldetésének tekinti, hogy sosem társul boszorkánnyal, és minden társát megvédi, aki ugyanígy dönt. De persze ez egy lehetetlen küldetés, egyértelmű, hogy mindenkit nem tud megmenteni. Kétségbeesésében mindent megtesz, még azt az egy dolgot, amiről megfogadta, hogy sosem – és ezzel egy új élet veszi a kezdetét.
Őszintén nagyon tetszik ez a megoldás, ahogy látjuk az embert, aki harcol mindennel és mindenkivel (legfőképp önmagával), azt hiszi, hogy egyedül ő tud mindent megoldani, majd folyamatosan rájön, hogy tényleg szép dolog egy nemes ügyet szolgálni, de azért a világ súlyát nem kell elvinnie közben a vállán. Nagyon szép és nyilván nem véletlen, hogy az ő varázs alakja egy ló, aki nem akarja hagyni magát betörni, és természetesen mégis úgy sikerül, hogy már csak a legvégén veszi észre, hogy mi történt.
Nyilván ez egy varázs világ, tehát világos, hogy semmi köze a valósághoz. De azok a társadalom kritikák, amik időnként megjelennek az egyes részekben, így itt is, nagyon igazak általában az emberekre. És bár Nick csökönyösen ragaszkodik a maga igazságához, neki is meg kell tanulni a leckét: nem lehet néhány ember tettei alapján megítélni mindenkit. Ő elvárja, hogy az ő „fajtája” irányában így gondolkozzanak, de ezt „visszaadni” már nem nagyon akarja, amikor be kéne ismerni, nem minden boszorkány aljas. Ahogy az is nagyon keservesen megy, hogy a korábbi veszteségeket ne kérje számon olyanokon, akiknek semmi köze nincs ahhoz.
Tényleg nagyon jó regény, izgalmas, kalandos, és nagyon érzelmes.


A sorozat következő kötete

Hexworld sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Charlie Adhara: Wolf in Sheep's Clothing
Amanda Stevens: The Restorer
Jennifer Lynn Barnes: The Naturals
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kim Harrington: Clarity
Jayne Ann Krentz: Fired Up
A. J. Sherwood: Jon's Boom Shaka Laka Problem
Jenn Burke: Graveyard Shift
Heather Graham: Crimson Twilight
Shea Ernshaw: The Wicked Deep