Vegán ​helyettesítők 4 csillagozás

Kedvenc ételeink állati eredetű összetevők nélkül
Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők

Tudta, ​hogy a chiamagot nemcsak tojáshelyettesítőként és zselésítőként, hanem jégkrémek, péksütemények, lekvárok, sőt akár sajtok elkészítéséhez is felhasználhatjuk? Hogy tofuból házilag is készíthetünk majonézt, a vaj pedig könnyen helyettesíthető kókuszolajjal? És mit szólna egy kis kókuszkrémből készített tejszínhabhoz?
Ez az egyedülálló könyv nem csak az újdonsült, de a veterán vegánok életét is megkönnyíti, hiszen bemutatja mindazokat a növényi eredetű összetevőket, amelyek segítségével otthon is könnyedén vegánná varázsolhatjuk kedvenc ételeinket. Útmutatást kapunk arra vonatkozóan, miként válthatjuk ki a hozzávalók között szereplő tejet, sajtot, tojást (legyen szó akár sós ételről, akár édességről), húst és más állati eredetű összetevőket (vegán bacont valaki?). A szerzők ezen kívül minden receptnél külön megjelölik, ha az adott fogás glutén-, szója-, olaj- vagy cukormentes, ezzel is megkönnyítve a választást azok számára, akik speciális étrendet követnek. A könyv… (tovább)

>!
Bioenergetic, Budapest, 2018
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632913377
>!
Bioenergetic, Budapest, 2015
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632912578

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Rekuuu663>!
Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők

Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők Kedvenc ételeink állati eredetű összetevők nélkül

Ajánlom minden kezdő vegán, vegetáriánus, lakóz vagy tejérzékeny számára. Szuperül összeszedi a lehetséges helyettesítőket, a receptek is vállalhatóak, nincs benne túl sok egzotikus hozzávaló sem, a legtöbbjük bioboltok polcain már ott van ,sőt szupermarketekben is.

Aemitta>!
Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők

Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők Kedvenc ételeink állati eredetű összetevők nélkül

Nagyon jól körüljárja a témát a könyv, egészen döbbenetes és hihetetlen helyettesítőket találhatunk a könyvben. Érdemes lapozni, tanulni belőle, kísérletezni. Felcsigázott a kókuszvaj (reszelékből), a kókuszból készült baconhelyettesítő, stb. Eredetileg a tojáspótló fejezet miatt vettem kézbe, de a többi rész is érdekes volt. Hasznos szakácskönyv, megszerettem, az idétlen borító ellenére is.

Dorothy_Gray P>!
Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők

Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők Kedvenc ételeink állati eredetű összetevők nélkül

Szuper könyv, tele tippekkel, ötletekkel, és minden oldalról nekimegy a témának (gluténmentes, szójamentes, húspótlós, stb). Én elég jól belejöttem már sütésbe-főzésbe 100% növényi alapokon, de nekem is adott ötleteket, tippeket. Van, amit máshogy oldok meg, mint ahogy javasolják a receptben, de az a szép a főzésben, hogy ízlés dolga, és tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy kedve tartja. Azoknak nagy segítség lehet, akik még kezdők a témában, vagy csak szélesítenék a látókörüket, mert nagyon sok állati eredetű összetevő pótlására ajánl növényit. Én is meg voltam lőve, amikor quiche-t próbáltam először hús, tojás meg tejszín nélkül készíteni, aztán tök jó lett a végeredmény :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Steiner Kristóf: Kristóf lakomái
Steiner Kristóf: Kristóf titkos receptjei
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Andrási Nóra: Mindenmentes
Henry Firth – Ian Theasby: Bosh!
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve
Csigó Zita: Csomagolj ebédet!
Michael Greger – Gene Stone – Robin Robertson: Receptek, hogy sokáig élj