The ​Amulet of Samarkand (The Bartimaeus Trilogy 1.) 6 csillagozás

Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When the 5,000-year-old djinni Bartimaeus is summoned by Nathaniel, a young magician's apprentice, he expects to have to do nothing more taxing than a little levitation or a few simple illusions. But Nathaniel is a precocious talent and has something rather more dangerous in mind: revenge. Against his will, Bartimaeus is packed off to steal the powerful Amulet of Samarkand from Simon Lovelace, a master magician of unrivalled ruthlessness and ambition. Before long, both djinni and apprentice are caught up in a terrifying flood of magical intrigue, murder and rebellion. Set in a modern-day London controlled by magicians, this hilarious, electrifying thriller will enthral readers of all ages.

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Corgi Childrens, London, 2010
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552562799 · ASIN: 0552562793
>!
Perfection Learning, New York, 2004
480 oldal · ISBN: 9780756951955

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Bartimaeus


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

art3mis>!
Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand

10+ ki tudja már követni ezt évvel ezelőtt HATALMAS rajongója voltam ennek a sorozatnak, nem is tudom, hányszor olvastam el magyarul a könyveket. Amikor a legutolsó alkalommal befejeztem, arra gondoltam, hogy jó lenne várni egy kicsit, és legközelebb akkor olvasni majd, amikor már nem emlékszem minden apró kis eseményre… és úgy tűnik, ez sikerült is, teljes jelenetek voltak, amikről teljesen megfeledkeztem :D
Nagyon más volt persze most olvasni (az ebook a sok lábjegyzet miatt kissé kényelmetlenebb is), de bár sok mindenre másképp tekintek most, mint régen, még mindig nagyon tetszett és szuperül szórakoztam rajta. Bartimaues fantasztikus alak, és bár Nathaniel nem mindig a legpozitívabb szereplő, én továbbra is elég könnyen szimpatizáltam vele :) A poénokon ugyan nem nevettem úgy, mint régen, de azért határozottan élvezetes volt, Bartimaeus lábjegyzetei fantasztikusak.
Ha elsőre olvasom, akkor a kitalált világ működése és az abban szereplő lények talán kissé soknak tűntek volna, de szép lassan azért kiderül minden az olvasás során. Nagyon örülök, hogy ennyi év után se kellett csalódnom, mindenképp folytatni fogom a következő részekkel is :)

Lahara IP>!
Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand

Nathaniel, bocs, John nem az a szeretnivaló mágus tanonc, önfejű és a saját útjain jár. Szerencsére nem ő a mesélő, hanem Bartimaeus, a megidézett Bartimaeus, a dzsinn. Rengeteg apró kis kiegészítés, amit Bartimaeus hozzáfűz az elbeszéléséhez csak színesebbé teszi, az amúgy is vicceseb előadott, bár néhol egészen komoly történetet.

ideali_zed>!
Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand

Nem ez a kedvenc kötetem, de jó élmény volt végre angolul olvasni. Maga az elektronikus verzió zavaróan volt kialakítva, hogy mindig ugrálni kellett, de elismerem, hogy máshogy nem lehetett volna megoldani.
Bartimaeus még mindig a legkedvesebb fantasy-karakterem, még ha Nat-ből ki is szerettem az évek során.
A poénok még mindig meg tudnak nevettetni, a „gonoszaink” pedig ha nem is túl bonyolultak, de nem is unalmasak spoiler
Ez az az ifjúsági könyv az én esetemben, amely jól tud öregedni. ^^


Népszerű idézetek

Neko_siori>!

One magician demanded I show him an image of the love of his life. I rustled up a mirror.

Kapcsolódó szócikkek: Bartimaeus
Saori>!

The kid produced something shiny from one of the inner pockets of his voluminous coat. Did I mention that this coat was about three sizes too big for him? It had evidently once belonged to a very careless magician, since, although heavily patched, it still displayed the unmistakable ravages of fire, blood, and talon. I wished the boy similar fortune.

Arianrhod P>!

Magicians are the most conniving, jealous, duplicitous group of people on earth, even including lawyers and academics.

Arianrhod P>!

Minor magicians take pains to fit this traditional wizardly bill. By contrast, the really powerful magicians take pleasure in looking like accountants.


A sorozat következő kötete

The Bartimaeus Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Red Pyramid
Rick Riordan: The House of Hades
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Rainbow Rowell: Carry On
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Kerstin Gier: Ruby Red
Derek Landy: Skulduggery Pleasant
Xiran Jay Zhao: Zachary Ying and the Dragon Emperor
T. J. Klune: The House in the Cerulean Sea
Gail Carriger: Timeless