Relikvia 12 csillagozás

Jonathan Sparks: Relikvia

Egy labirintus, ami különös titkokat rejt. Egy balszerencsés tolvaj, aki rossz időben tartózkodik rossz helyen, és pillanatok alatt megváltozik addig sem eseménytelen élete. Olyasmire bukkan, amely tökéletesen felforgathatja a harcos királyság életét, pedig az évszázadok alatt sem tudott megszabadulni hódító háborúi örökségétől.
Az Anrafel rend inkvizítora tanítványával együtt a tolvaj nyomába ered, de hamarosan rá kell döbbeniük, hogy mindaz, amiben eddig hittek, csak látszat: a múlt titkai életre kelnek, egy álom szárnyakat növeszt és ölni akar, szent lovagok különös praktikákat űznek, arctalan hatalom mesterkedik a háttérben és semmi sem az, aminek látszik. Hármójuk hajszájából izgalmas és életveszélyes felfedezőút lesz, elfek, legendás szörnyek és kalózok között, elfeledett vidékekre vezető kaland, tét pedig nem más, mint a Relikvia, aminek puszta létezése is legenda. Miközben pedig bepillantást nyernek a titokzatos múltba, felrémlik a rettenetes jövő…

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Beneficium, Budapest, 1999
296 oldal · ISBN: 9638600381

Kedvencelte 4

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

vicomte P>!
Jonathan Sparks: Relikvia

Pörgős, akció dús regény egy közepesen érdekes (vagy érdektelen, ízlés szerint) magyarok által kitalált szerepjáték világban, Juhász Viktortól.
A sztori érdekes, de sajnos nagyon félbemaradt – és a kiadó csődje miatt esély sem volt a folytatásra.
Ami miatt érdekes, hogy érzésem szerint ennek a regénynek az ötletét vitte tovább az író a Keserű áramlatokon című könyvében.

svindler>!
Jonathan Sparks: Relikvia

Még a megjelenése környékén olvastam, és meglepően jónak találtam (a Requiem című szerepjáték világához jelent meg, és így nem voltak túl magas elvárásaim vele szemben). Kár, hogy nem jelent meg folytatása.

RandomSky>!
Jonathan Sparks: Relikvia

Metal Hammer No. 124 / 2000. május
A Relikvia a Requiem-ciklus első része, és ha valóban friss fantasy-re vágysz, akkor csak ajánlani tudom. Jonathan Sparks tényleg a képzelőerejét használta, hogy olyan új világot alkosson, mely valóban érdekes, valóban különleges. Itt is emberek laknak, és elsősorban emberek a főszereplők is, de az ő életükben a csodák, a mágia, a mesék szinte tapintható közelségben vannak, s az írónak sikerült számos élvezetesen újszerű vagy szokatlan ötlettel felülemelkednie az átlag fantasy kliséken. Persze a teljes történetet még nem lehet megítélni, hiszen a Relikvia még csak az elejét meséli el, és számos olyan rész akad, ami homályos marad mindvégig. A sztoriról nagy vonalakban: egy balszerencsés tolvaj olyasmit tulajdonít el egy földalatti labirintusból, aminek hatalmát nem ismeri, de nem csak az ő életét változtathatja meg, hanem az egész királyságét is. Az üldözésére egy emberséges inkvizítort küldenek, s vele tart egy különös szépségű, hatalmas energiáknak parancsoló mágus-lány, akiről igazából senki sem tudja, ki is ő, honnan származik, s akit furcsa, borzalmas álmok gyötörnek. Izgalmas, és pergő a cselekmény, tetszik, hogy az író nem esik abba a hibába, hogy új világról lévén szó, mindent egyszerre akarna megmagyarázni. Különösen jók azok a részek, amikor a tolvaj szemszögéből, egyes szám első személyben mesél Jonathan, mert tökéletesen átveszi karaktere pimasz, könnyed stílusát – és nagyszerű a humora is. Viszont rém bosszantó, hogy most megint várni kell a folytatásra! A könyv elején holland nyelvű ajánlás olvasható egy bizonyos hölgyhöz – azt hiszem, egy igazi Gathering rajongót érdekel egy olyan regény, melynek írása folyamán az író mást se hallgatott, mint Anneke énekét…


Hasonló könyvek címkék alapján

R. A. Salvatore: Időtlen
Kiara Lucas – John Caldwell: Lidércfény
Szép Zsolt: Kárpát walzer
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: Isteni balhé
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Frank Márton: Az áldozat
Bessenyei Gábor: A feledés folyója
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
Martin Kay: Titkok útvesztője