Extremely ​Loud and Incredibly Close 34 csillagozás

Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In ​Extremely Loud and Incredibly Close, Jonathan Safran Foer tells the story of a precocious 9-year old boy, Oskar Schell. Oskar is very intelligent and independent, writes letters to Stephen Hawking, designs jewelry, and wanders about New York City wearing only white while playing the tambourine. On 9/11, he discovers the family's answering machine contains 5 messages from his father trapped in the north tower before he dies, and he hides the messages from his mother. Oskar struggles to deal with this inconsolable loss, distancing himself from his mom who eventually finds another man, and dreaming of fanciful inventions that can protect people from harm. When he finds a key in his father's closet with the word „Black” on the envelope holding it. Oskar seaches the city for every family named Black in hopes they can tell him the secret of the key, in hopes of understanding his father better. Oskar's grandmother lives across the street from him, and she struggles with the loss of… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Mariner Books, Boston, 2013
368 oldal · ASIN: B003K16PXC
>!
Penguin, London, 2009
326 oldal · ISBN: 9780141025186
>!
Mariner Books, Boston, 2006
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780618711659

1 további kiadás


Kedvencelte 7

Most olvassa 7

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
brigi11 P
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Talán, ha a figyeltjeim nem teszik magasra az elvárásaimat, talán, ha nem olvasom a feleség könyvét, talán, ha nem olvastam volna annyi Paul Austert, talán, ha nem tudom milyen érzés egy szülőt elveszíteni egyik pillanatról a másikra, akkor lehet én is tudtam volna a könnyeimet törölgetni, így viszont valami hiányzott.

>!
Papusz SP
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

„Are you emotional right now?” "I'm extremely emotional right now." „What emotions arenyou feeling?” "All of them."

Nem is tudom értékelni ezt a könyvet, annyira más, mint bármi, amit eddig olvastam, hogy nincs mihez képest. Azt hiszem, az lenne a legokosabb, ha most azonnal újrakezdeném, hogy észrevegyem az apróságokat, amiket előre nem sikerült.

2 hozzászólás
>!
Alba_Teathintzhotodrgav
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

A gondolatok és az írás stílusa – sokszor képekkel van megszakítva, de nem mindig illusztálásképpen, vagy pedig egymásra vannak írva a szavak, egyre sűrűbben, amíg végül fekete az egész lap, vagy oldalak vannak megtöltve dekódolhatatlan hacsak nem vagy Sherlock Holmes kódokkal – tényleg jók. Viszont a sztori egy jóval nagyobb csattanót igényelt volna, kevesebb felesleges „fun fact" -ot és több izgalmat.

>!
chibizso
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Nem annyira jó, mint az Everything is illuminated (Minden vilángol), de azért ennél a könyvnél se találom igazán a szavakat.

Anno, amikor először olvastam leginkább a karakterek furcsa szokásain csodálkoztam el, miközben éreztem a könyvből áradó szorongató melankóliát. Most azt hiszem összeállt, legalábbis valamennyire, hogy miről is szól a könyv. Itt mindenki gyászol. És senki sem éli azt az életet, amit szeretne, mert fél élni. És amikor erre rájön az ember, csak a megbánás marad. Ezt az érzést leginkább ez a mondat foglalja össze a könyvben: „I regret that it takes a life to learn how to live.” (Azt bánom, hogy egy életbe telik megtanulni élni).
Lehet, hogy úgy tűnik, a szereplők érzései egyszerűen, közhelyesen vannak tálalva, vagy épp hatásvadász az egész, de megismerve a történetüket, és a szavak mögé gondolva igenis fáj ez a könyv. Mert a húsz évem alatt én is megbántam dolgokat. Én is bánom, hogy még mindig nem tanultam meg, hogy ne féljek élni. Sokan mások is így vannak, úgy hiszem, akár húsz akár hetven évesek.

Kedvenc könyvem. Szívből ajánlom mindenkinek.

>!
negyvenketto P
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Nem rossz, nem rossz, de nem is annyira jó, mint a rengeteg rajongó értékelésből gondoltam volna. Oscar jópofa, de nem sikerült bennem úgymegvédenémavilágtól-érzéseket keltenie, a nagymama képtelen magánéletileg a sarkára állni, a nagypapának pedig legszívesebben lekevertem volna egy-két pofont. Ne pózoljon már, kapja össze magát, senkinek nincs szüksége az ő szenvelgésére! (Nem érzéketlenségből mondom ezt, egy bogár eltaposásán is tudok én bőgni, ha az úgy van megírva. Hát ez nagyon nem úgy volt. Ebből csak az jött le, hogy nagypapa élvezettel dagonyázik a tragikus múltjának pocsolyájában.)
Sajnos ez a könyv nekem túlságosan hiteltelen volt, végülis mekkora esély van rá, hogy egy családban ennyi (nem örökletesen) elcseszett ember legyen?

>!
Véda MP
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

:nagyhatalmassóhaj: Szerettem volna átölelni Oscart és a fájdalmát a regény végeztével. Ez volt az első gondolatom.
Torok- és gyomorszorító, szívfacsaró…Olyan, ami nyomot hagy az emberben. Vagy emberen?

>!
regnisalramsmiles
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Jonathan Safran Foer a múlt és jelen összekötésében ismét tökéleteset alkotott. A varázslat szélén táncoló, emlékezésen alapuló személyes történetekről szól ez a könyv is. A múlt kutatása, a megoldások keresése, egyáltalán nem közhelyes szinten. (A Minden vilángol miatt ismét.)

>!
Luca87 I
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Különleges könyv. Az emlékekről és az emberi kapcsolatokról szól, és bárcsak Mr. Black ne lenne ilyen konok. Talán mind közül őt sajnálom a legjobban.


Népszerű idézetek

>!
Véda MP

She wants to know if I love her, that's all anyone wants from anyone else, not love itself but the knowledge that love is there, like new batteries in the flashlight in the emergency kit in the hall closet.

>!
Véda MP

Sometimes I can hear my bones straining under the weight of all the lives I'm not living.

>!
forczekadri

I think and think and think, I've thought myself out of happiness one million times, but never once into it.

>!
Katerina_Kania

In bed that night I invented a special drain that would be underneath every pillow in New York, and would connect the reservoir. Whenever people cried themselves to sleep, the tears would all go to the same place, and in the morning the weatherman could report if the water level of the Reservoir of Tears had gone up or down, and you could know if New York was in heavy boots. And when something really terrible happened – like a nuclear bomb, or at least a biological weapons attack – an extremely loud siren would go off, telling everyone to get to Central Park to put sandbags around the reservoir.

38. oldal

>!
Véda MP

I hope that one day you will have the experience of doing something you do not understand for someone you love.

>!
Véda MP

There were things I wanted to tell him. But I knew they would hurt him. So I buried them, and let them hurt me.

>!
forczekadri

..everything was wonderful, because I didn't know that in reality everything was actually horrible.


Hasonló könyvek címkék alapján

Don DeLillo: Falling Man
Slavoj Žižek: Welcome to the Desert of the Real
Claire Messud: The Emperor's Children
Art Spiegelman: In the Shadow of No Towers
Thane Rosenbaum: The Stranger Within Sarah Stein
Neil Gaiman – Jill Thompson – Stan Lee – Will Eisner – Marie Severin – Joe Kubert – Eduardo Risso – Geoff Johns: 9-11: September 11th 2001
Catherine Ryan Hyde: When You Were Older
Alan Greenspan: The Age of Turbulence – Adventures in a New World
Amy Waldman: The Submission
Tatiana Gill – John McCrae (szerk.): 9-11: Artists Respond