Drogok 2 csillagozás

Tudod miről van szó?
Jonathan Rees: Drogok

A drog részesévé vált a modern társadalomnak mind legális, mind illegális formájában. Ez a könyv fontos tényeket tár fel a gyógyszerekről, illetve az egyéb, visszaélésre alkalmas drogokról egyaránt. Miért fordul annyi fiatal a drog felé? Mennyire károsak, illetve okoznak függőséget a kábítószerek? Miért nem hatnak egy idő után az antibiotikumok? Lehet, hogy a jövőben legalizálják majd az összes drogot?
A Tudod, miről van szó? sorozat napjaink legvitatottabb témáit tárgyalja. Minden rész először egy személyes tapasztalatot mutat be, majd feltárja a tényeket, a vitatható pontokat és a különböző véleményeket szerte a világban. A speciális vitapontok – melyhez adva van a segédanyag – arra késztetik az olvasót, hogy megvitassa azokat a kérdéseket, amelyek napjainkban beárnyékolják a világot.

Eredeti cím: Drugs

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2003
58 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635491824 · Fordította: Bartók Júlia

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
schummyka
Jonathan Rees: Drogok

Jonathan Rees: Drogok Tudod miről van szó?

Ismeretterjesztő könyv – tele általánosságokkal (nyilván..), na meg 90-es évekbeli statisztikai számokkal. Engem ez a mondat döbbentett meg: „Az 1970-es évek vége felé az Egyesült Államokban a lakosság tizennégy százaléka fogyasztott kábítószert. 1999-re ez a szám hat százalékra csökkent, ugyanakkor az Egyesült Államok otthona volt 810 000 heroinélvezőnek.” (!) na jó ez 2 mondat:D
A könyv képagyaga átlagon felül jó!! Filmeket is említ (Reefer Madness, Ponyvaregény, Trainspotting, Boogie Nights, Betépve, Traffic, Amerikai szépség és a magyar Felhők a Gangesz felett című), de a Requiem egy álomért c. filmet meg sem említi….pedig ha ez egy tiniknek szánt prevenciós könyv (mi más lenne..), akkor jó lett volna ezt beletenni, mert az eléggé sokkoló film..
Ja és észrevettem egy (szerintem) hibát a könyvben: képaláírás a következő – Robert Downey Junior 2001 júliusában szembenéz a sajtóval, miután beidézték a bíróságra kokain birtoklása miatt. – ehhez képest a fotón szerintem Jean-Claude van Damme van a jellegzetes kék szemüvegében (bár gyors google keressel nem találtam rá erre a képre, de kb. biztos h elrontották a nevet/képet)

>!
Breezy
Jonathan Rees: Drogok

Jonathan Rees: Drogok Tudod miről van szó?

Érdekes könyvecske a drogokról. Könnyen érthető és főleg ilyen alap dolgokat közöl. Inkább a kevésbé ártalmas drogokra fókuszált, mint a kannabisz vagy az antidepresszánsok és többször eljátszik a gondolattal, hogy mi lenne ha legalizálnák a drogokat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Balázs I. Bodai – Richard A. Zmuda: „Mammográfiám lelete: pozitív!”
Nagy Viktor: Álmodj normális vérnyomást!
Osztroluczky Miklós: Épületkárok
Milusné Pap Viola – Varga Terézia: Gerincvédelem a mindennapokban
Bergmann Annamária: Hévízi gyógymódok
Steven Wishnia: Cannabiskalauz
Jon Roberts – Evan Wright: Amerikai Desperado
Az igazság a drogokról
Megan A. Moreno: Szex, drogok, Facebook
Mitch Earleywine: Marihuána