Pókháló (Alex Delaware 10.) 8 csillagozás

Jonathan Kellerman: Pókháló

A ​Kellermann-regények jól ismert hőse, Alex Delaware doktor – a lélek tudósa és a bűn üldözője – szépséges kedvesével és Métával, barátságos természetű kutyájával útra kél a Paradicsomba. Egy bogaras orvos, Woodrow Wilson Moreland hívta meg a csendes-óceáni szigetvilág eldugott kis szigetére, Arukra, melynek a doktor gyámola és védőszentje, hogy segítsen rendezni kartotékjait. Jó fizettség, fényűző lakosztály a kastélyban, langymeleg déltenger, narancsliget, gondtalan pihenés, édes szerelem. Ám. Hívatlan, de annál riasztóbb éjszakai vendégek a fehér csempés fürdőszobában. Fagyos mozdulatlanság a bengáli fügeerdőben. Lezuhan egy repülőgép. Feldarabolt asszonyholttestet találnak az öböl sziklái közt. Az öreg doktor kartotékjain szaporodnak a rejtélyek. A macskaasszony. Az ember formájú fehér féreg. Egy megcsalt nő hagymázas látomásai. A kicsapongó férj bűntudata és szörnyű bűnhődése. Maga az öreg doktor is egyre titokzatosabban viselkedik. Beteg vagy csak kimerült? Mire céloz a… (tovább)

Eredeti cím: The Web

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
382 oldal · ISBN: 9635485549 · Fordította: Zsolt Angéla

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Tinka_Dark_World P>!
Jonathan Kellerman: Pókháló

Igazán érdekes egy könyv. Nekem izgalmas volt minden oldala és végig képes volt fenntartási az érdeklődésem. Elgondolkodtató, viszont egyáltalán nem olyan brutálisan morbid, mint pár, mai thriller-krimi történet. Intelligens, okos és ravasz egy sztori. Persze, vannak benne hátborzongató részek, de ezek nem horrorisztikusak.
Szerintem remek krimi történet, amiben szerettem a szereplőket. Főleg Moreland dokit. Nála élethűbb karaktert is keveset olvastam.
Ez a könyv számomra nagyszerű élmény volt! ^_^

AnnaAnn>!
Jonathan Kellerman: Pókháló

Jó kis pszichokrimi, amellett nekem a Szörnyetegek szigetét idézi :)


Népszerű idézetek

Tinka_Dark_World P>!

Átnyújtotta a két könyvet. Az egyik egy Stephen King, már olvastam, meg egy zsebkiadású világatlasz. Mindkettőnek szamárfüles a borítója.


A sorozat következő kötete

Alex Delaware sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Stephen King: A halálsoron
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Terry Hayes: Nevem Pilgrim
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: Halállista
Lars Kepler: A bosszúálló
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen