Égszakadás (Alex Delaware 1.) 12 csillagozás

Jonathan Kellerman: Égszakadás

Megdöbbentő botrány tör ki egy magánóvodában, Los Angeles egyik előkelő villanegyedében: a tulajdonosnő férjéről kiderül, hogy beteg ember, és ferde szexuális hajlamainak számtalan kis óvodás áldozatául esett. A szatír rendőrkézre kerül, a gyermekek pedig szakszerű gyógykezelésben részesülnek: családjukkal együtt dr. Alex Delaware gyermekpszichológushoz járnak csoportterápiára. De még alig ült el a por az eset után, dr. Delaware újabb ügyben lesz rendőrségi tanácsadó: egy többszörös gyilkosság körülményeinek egyetlen tanúja van, egy hétéves kislány, aki azonban nem hajlandó megszólalni. Dr. Delaware dolga, hogy szóra bírja, de közben rájön, hogy a két ügy szálai furcsa módon összefutnak. Jonathan Kellerman eredetileg maga is gyermekpszichológus volt Los Angelesben.

Eredeti megjelenés éve: 1985

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635484216 · Fordította: E. Gábor Éva

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

anni_olvas>!
Jonathan Kellerman: Égszakadás

Kriminek nem rossz, de nem hagyott bennem mély nyomot!

schuminator>!
Jonathan Kellerman: Égszakadás

Rendőrségi „tanácsadóból” hirtelen Columbo felügyelő lesz… Aha…

BrushScript>!
Jonathan Kellerman: Égszakadás

Korrekt krimi, kellően felépített feszültséggel. A mellékszereplők karakterei némi kidolgozást igényelnek, de ez nem feltétlenül súlyos hiányosság annak tudatában, hogy ez csupán a széria első könyve, és követte vagy 30 másik. A szerzőnek nem kell mentegetőznie, első könyvesként két nagy presztízsű díjat nyert a regénnyel és meg is filmesítették. Hogy ennek ellenére itt-ott talán lehett volna csiszolni rajta? Kellerman határozott fejlődést mutat, senki se adja fel az Égszakadás után. Lesz ez jobb is! Akinek nem jön be, próbálhatja esetleg Faye Kellerman krimi-sorozatát, ő ugyanis Jonathan Kellerman felesége!
Kellerman a gyermekpszichiátriának elég rázós területére specializálódott (rákbetegek), emellett gyakori szakértő táryalótermekben. A könyveiben feltehetően a saját élményei is nagy szerepet kapnak és ez értékelhető hitelességet kölcsönöz a műveknek.
És ami nekem külön tetszett, hogy ha nem említi a Datsun 280Z-t (mint a legkívánatosabb autót) vagy az orvos csipogóját, akkor fel sem tűnik, hogy a 80-as években írodott a regény.
Ha választanom kell a két bestseller Alex között (Cross és Delaware), akkor az utóbbira szavazok. Ha azonban a filmbéli verzióik is szób ajön, már nem ilyen egyértelmű a helyzet. A Ted Danson-féle Delaware-filmet csak a rajongóknak ajánlom!

suvizsofi>!
Jonathan Kellerman: Égszakadás

Eddig sokkal jobb krimik kerültek az utamba, azokhoz képest közepes. De egyébként korrekt könyv és izgalmas történet, azt hiányoltam, hogy legalább a főszereplők személyiségét jobban megismerhessük, nekem eléggé egydimenziósnak tűntek. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a sorozat következő kötetének is adok egy esélyt.


Népszerű idézetek

Danadia>!

A homoszexuális közösség pedig nyilván gyanakodva tekint arra, aki úgy néz ki és úgy viselkedik, mint egy zsaru, és ráadásul az is.

29. oldal

Danadia>!

Te fene jól tudod hallgatni az embert, Alex. Nem volt hiábavaló az a sok tanulás.

93. oldal


A sorozat következő kötete

Alex Delaware sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Peter Straub: Rejtély
Dean R. Koontz: Rejtekhely
Dean R. Koontz: Váltságdíj
Dean R. Koontz: Hideglelés
Douglas Preston – Lincoln Child: A halál tánca
Tom Clancy: Bűntudat nélkül
Olen Steinhauer: A Turista
Robert Ludlum: A Fantom
Robert Ludlum – Gayle Lynds: A Párizs opció
Tom Clancy: A kokain akció