Infinity 4 csillagozás

Jonathan Hickman: Infinity

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The year's most anticipated blockbuster cosmic event is here, as the Marvel Universe marches towards Infinity! The mad ti tan Thanos makes his world-shattering return, and his armies fire the opening shots of a galactic war that will be fought both on Earth and in deep space – with our heroes caught between both battles! As Thanos' secrets are revealed, the Inhumans' city of Attilan falls, and the Illuminati find themselves on the front line! And as every Origin Site on Earth goes active, the Builders enter the Marvel Universe. But can the Avengers return to Earth in ti me to save it, when betrayal in the Galactic Council has left them prisoners of war? Galactic empires will fall as Thanos' crazed plans come to fruition!

COLLECTING: Infinity 1-6, New Avengers 7-12, Avengers 14-23, Infinity: Against the Tide Infinite Comic 1-2

>!
Marvel, 2014
642 oldal · ISBN: 9780785184225 · Illusztrálta: Jim Cheung, Jerome Opena, Dustin Weaver
>!
Marvel, 2014
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780785184232 · Illusztrálta: Jim Cheung, Jerome Opena, Dustin Weaver, Mike Deodato Jr., Stefano Caselli, Leinil Francis Yu

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Hanon13 P
Jonathan Hickman: Infinity

Nagyon sokat filóztam már olvasás közben azon, hogy ezt ha befejezem hogyan is értékeljem. Mivel összeségében sokkal jobban tetszett, mint az Infinity Gauntlet, de azért messze volt attól hogy örökre a szívembe zárjam.
Végül arra jutottam hogy adok neki egy jó érdemjegyet. Körülbelül ennyit ér. Nézzük is mi miatt érdemelte ki nálam ezt, mitől adott többet mint a másik sztori, vagy éppen mi volt számomra igazán szimpatikus benne.
Először is, most hogy kezdem megismerni a Marvel karaktereit, már alig volt egy-két arc, akit nem ismertem fel. Ez azért igazán sokat dob az összképen. Emellett nem volt tele különböző entitásokkal, a leghatalmasabb univerzum felett álló alakokkal. Helyesbítek, nem voltak olyan sokan, így bőven élvezhetővé tették a sztorit.
A karakterek, vagy inkább bolygók és birodalmak közül most így első olvasásra több megrakadt a fejemben. Kifejezetten elnyerte a tetszésemet a Kree birodalom, emellett az egész Inhuman történetszál. Plusz Starbrand és Nightmask párosát is érdekesnek tartom annyira, hogy majd nekiállok az Ő száluknak is később.
A történet amúgy ismét epikus volt, de most nekem…sokkal de sokkal grandiózusabbnak tűnt mint az Infinity Gauntlet. Itt átéreztem, hogy világok csatáznak, és még esélyük is van a győzelemre. A másik sztorinál ez teljesen elveszett, ott tudtuk hogy Thanos a kesztyűvel legyőzhetetlen, itt viszont seregével együtt harcolt és nem egy sekélyes női karakter miatt harcolt. Dühítette a tudat, hogy az egyik fia még él, hogy van, aki hatalmasabb lehet nála. No, itt éreztem azt igazán hogy Thanos mennyire szívós és hataloméhes.
Ennél többet nem írok, mert ha többet szeretnék írni akkor akaratlanul is spoilereket kellene megosztanom. Elég legyen annyi, hogy ezt az egybegyűjtött kötetet megéri elolvasni!

>!
Bcony
Jonathan Hickman: Infinity

Hát nem is tudom hol kezdjem. Ilyen összetett és sok karaktert megmozgató event-et nem olvastam még. Azthiszem ez az eddigi legjobb Marvel event, amit olvastam.
Nehéz lesz felül múlni.
Először is ott vannak a Builder-ek, akik messziről jöttek, öregek nagyon, és iszonyat erővel rendelkeznek, őket kéne megállítani, mert az egész galaxison keresztül átgázolnak.
Szerencsére nem csak a hőseinknek kell összefogni ellenük, hanem az egész galaxisnak.
Ott vannak a Skrullok, a Kree birodalom, Brood-ok, a Shi'ar birodalom, a Spartoi birodalom és még sokan mások. Van sok csata, nem kevés szenvedés. Bolygók pusztulnak, űrhajók robbannak, hősök esnek fogságba. A Földet Amerika kapitány és a bosszúállók képviselik, és aktívan részt vesznek a csatákban, bár látszik, hogy itt ők azért kevesek.
A Földön közbe az Illuminati otthon marad, hogy titokba megakadályozták a különböző univerzumokban lévő Földek összeütközését.
Persze mindez még nem elég Wakanda és Atlanti háborúban áll továbbra is és nem sikerült kibékülnie a két népnek, hiába próbálkozik Fekete Párduc és Namor titokban békülni.
És mivel a Föld legtöbb hőse elutazott megvédeni a galaxist, Thanos megtámadja a Földet, hogy megtalálja rég elveszett fiát, akit rögtön meg is ölne.
Végig pörgős, sok szálat megmozgató esemény. Nem kiszámítható, tele van meglepetéssel.
Tie-In-ek közül Mighty Avengers erős közepes, Captain Marvel kifejezetten jó, de kevés pluszt ad a történethez.
Avengers-t és a New Avengers sztorikat meg kötelező elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: Batman: The Killing Joke
Peter Milligan – Jeff Lemire: Justice League Dark 2. – The Books of Magic
Frank Miller – David Mazzucchelli: Daredevil – Born Again
J. Michael Straczynski: Rising Stars Compendium
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 2. – The City of Owls
Brian Michael Bendis: Daredevil Ultimate Collection 1.
Mark Millar: Kick-Ass
Warren Ellis – Stuart Immonen: Nextwave: Agents of H.A.T.E.
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror
Matt Fraction: Hawkeye 2. – Little Hits