Moonbound 3 csillagozás

Apollo 11 and the Dream of Spaceflight
Jonathan Fetter-Vorm: Moonbound

On ​a summer night in 1969, two men climbed down a ladder onto a sea of dust at the edge of an ancient dream. When Neil Armstrong and Buzz Aldrin first set foot on lunar soil, the moon ceased to be a place of mystery and myth. It became a destination.

Now, on the fiftieth anniversary of that journey, Moonbound tells the monumental story of the moon and the men who went there first. With vibrant images and meticulous attention to detail, Jonathan Fetter-Vorm conjures the long history of the visionaries, stargazers, builders, and adventurers who sent Apollo 11 on its legendary voyage.

From the wisdom of the Babylonians to the intrigues of the Cold War, from the otherworldly discoveries of Galileo to the dark legacy of Nazi atrocities, from the exhilarating trajectories of astronauts―recounted in their own words―to the unsung brilliance of engineers working behind the scenes, Moonbound captures the grand arc of the Space Age in a graphic history of unprecedented scope… (tovább)

>!
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780374537913 · ASIN: 0374537917 · Illusztrálta: Jonathan Fetter-Vorm

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

kormix P>!
Jonathan Fetter-Vorm: Moonbound

Jonathan Fetter-Vorm: Moonbound Apollo 11 and the Dream of Spaceflight

Kezdődő olvasási válságomat szerettem volna csírájában elfojtani valami olyan könyvvel, amivel könnyen lehet haladni és biztosan érdekel is. A polcaimon történő hosszas keresgélés után akadt a kezembe a Moonbound, ami mindkét feltételnek megfelelt, ugyanis ez egy olyan képregény, ami a Holdra szállás történetét meséli el. Azaz egy gyorsan olvasható mű egy olyan témában, amiből nekem sosem elég.
Ha lehet, még meg is lepett a kötet, ugyanis minden páratlan fejezet követi csak a Holdra szállást, a párosak a történelem olyan szeleteit mutatják be, amelyek kapcsolódnak egyrészt a Holdhoz, másrészt ahhoz a technikai fejlődéshez, ami lehetővé tette egyáltalán az ember eljutását a Holdra. Ha előbbiek nem is, ezek a fejezetek tartalmaztak azért több olyan információt, amiről korábban még nem igazán olvastam vagy hallottam, így nem csak az Apollo-11 útját felelevenítő olvasmány lett a végére ez a képregény, hanem tanultam is belőle. A rajzolás is nagyon tetszett, a stílus és a színek átgondolt használata pedig kifejezetten emelte a kötet színvonalát, egy rossz szavam nem lehet a kivitelezésre.
Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a téma, de nem szeretne hosszabb, szárazabb(nak tűnő) ismeretterjesztő darabokba belefogni. Szerintem az angolja sem kifejezetten nehéz, egy-két szakkifejezés van, ami utánajárást igényelhet, de összességében abszolút érthető.

4 hozzászólás
FZolee P>!
Jonathan Fetter-Vorm: Moonbound

Jonathan Fetter-Vorm: Moonbound Apollo 11 and the Dream of Spaceflight

Régen olvastam már űrutazással kapcsolatos könyvet, úgy gondoltam, hogy ez egy jó választás lesz, a sejtésem szerencsére be is igazolódott.
Meglepetésemre egészen a középkorig, a felvilágosodás koráig visszamentünk a történelemben, ez kontextust adott a történéseknek, és sokat hozzátett a kötethez. Az író bemutatta, hogy milyen rögös úton jutottunk el a Holdra szállásig, illetve kitért röviden és leegyszerűsítve a technológiai kihívásokra és megoldásokra is. A történet végig könnyen követhető és szórakoztató.
Képregény lévén muszáj kitérnem a rajzolásra is, amely nagyon tetszett. Érdekes, különös és kreatív megoldás volt, hogy az egyes történelmi fejezetek más-más színnel voltak ábrázolva, a „jelen”, a Holdra szállás pedig teljes színben pompázott.
Összességében egy korrekt, rövid és lényegre törő áttekintést kaptam a Holdra szállásról, örülök, hogy képregény formátumban valósult meg ez a könyv, élvezet volt a képeket nézegetni, és beleképzelni magamat a helyükbe, lenyűgöző és félelmetes, hogy jártunk a Holdon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Burgess: How to Be Ace
Yuval Noah Harari: Sapiens: A Graphic History 2. – The Pillars of Civilization
Meg-John Barker: Sexuality
Meg-John Barker: Gender
Szép Eszter (szerk.): Kép-regény-történet
Mady G. – J.R. Zuckerberg: A Quick & Easy Guide to Queer & Trans Identities
Glen Weldon: The Caped Crusade
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Ultimate Marvel
Gene Kannenberg Jr.: 500 Essential Graphic Novels
Liv Strömquist: Fruit Of Knowledge