The ​Secret of Ventriloquism 3 csillagozás

Jon Padgett: The Secret of Ventriloquism

With themes reminiscent of Shirley Jackson, Thomas Ligotti, and Bruno Schulz, but with a strikingly unique vision, Padgett's work explores the mystery of human suffering, the agony of personal existence, and the ghastly means by which someone might achieve salvation from both. A bullied child seeks vengeance within a bed's hollow box spring. A lucid dreamer is haunted by an impossible house. A dummy reveals its own anatomy in 20 simple steps. A stuttering librarian holds the key to a mill town's unspeakable secrets. A commuter's worldview is shattered by two words printed on a cardboard sign. An aspiring ventriloquist spends a little too much time looking at himself in a mirror. And a presence speaks through them all.

Tartalomjegyzék

>!
Dunhams Manor Press, East Brunswick, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780692799642 · Illusztrálta: Dave Felton

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Thasaidon>!
Jon Padgett: The Secret of Ventriloquism

„A könyvet átjárja egyfajta összefüggésrendszer, amely Padgett tolla révén gyilkos, lidércnyomásos látomásként bontakozik ki, és úgy kebelezi be az olvasót, hogy ő ezt jóformán észre sem veszi, csak amikor már késő. Voltaképpen nem sok közvetlen borzalommal találkozunk, viszont olyan világképre ébredünk rá a könyvet olvasva, amely befészkeli magát elménk félreeső zugaiba, és onnét finoman, de nyugodalmat nem hagyva gyötör bennünket nyugtalanító implikációival. Az előbb említett műfaji változatosságot a szerző mesterien állítja e cél szolgálatába. A kulcsfontosságú írás ebből a szempontból a 20 Simple Steps to Ventriloquism. Ez a mű voltaképpen egy kitalált kalauz a hasbeszélőmesterré váláshoz, a címnek megfelelően húsz lépésben. Először teljesen normális, hétköznapi instrukciókkal találkozunk, amelyekről lazán elhinnénk, hogy tényleg a hasbeszélők munkájához tartoznak – ami azt illeti, az írás csakugyan a szerző gyerekkori bábjához tartozó útmutatón alapul. Aztán egyre furcsább és furcsább teendők következnek, míg végül teljesen kifacsart utasításokhoz jutunk, amelyek azonban döbbenetes következményekkel is járnak. Ez a mű egyfajta grimoire-ként felbukkan egy másik történetben, a The Infusoriumben, és jelentős szerepe van az összefüggések felfedésében. Mintha úgy olvashatnánk Lovecraftot, hogy két novella közé beékelődik egy komplett fejezet a Necronomiconból. Na, hát Padgettnél ez zseniálisan működik. Hasonlóképp egyáltalán nem lóg ki a sorból a kötet egyfelvonásos címadója sem. Maradéktalanul el tudjuk helyezni a szereplőket a korábban megismert világban, mi több, bizonyos eseményekre magyarázatot is kapunk.”

https://zothique.blog.hu/2017/10/06/padgett_the_secret_…


Népszerű idézetek

thuringwethil P>!

"Houses dream, did you know that?” I asked the shock-haired boy who followed me, head bowed (perhaps in prayer). “All things dream, to one degree or another. And sometimes our waking selves share dreams of the darkened hollow, the deep forest, city squares. Like them, houses dream, and when those dreams are nightmares, we call them haunted. This is such a house.”

Origami Dreams


Hasonló könyvek címkék alapján

Matthew M. Bartlett: The Stay-Awake Men and Other Unstable Entities
Matthew M. Bartlett: If It Bleeds
Edgar Allan Poe: Kegyetlen mesék / Cruel tales
Edgar Allan Poe: The Complete Tales and Poems of Edgar Allen Poe
H. P. Lovecraft: The Dream-Quest of Unknown Kadath
H. P. Lovecraft: At the Mountains of Madness
Edgar Allan Poe: Complete Tales and Poems
H. P. Lovecraft: The Complete Fiction of H. P. Lovecraft
Edgar Allan Poe: Complete Stories and Poems of Edgar Allan Poe
Matthew M. Bartlett: Gateways to Abomination