Zsófi ​és a szombati varázslatok (Zsófi 1.) 11 csillagozás

Jólesz György: Zsófi és a szombati varázslatok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zsófi ​nem tudott szabadulni éjszakai álmától: egy nagyon kedves kislánnyal ismerkedett össze, akit az első pillanattól barátnőjének tekintett, elhatározta hát, hogy megkeresi, mégpedig Szalai Gáspár varázsló segítségével. Szalai Gáspár lakásában a legérdekesebb hely a spájz volt: ide küldték leveleiket a tündérek, és itt állt az az érdekes autó is, amely mindig más-más fűszerrel működött. De a legérdekesebbnek magát Szalai Gáspárt, a varázslót találta, aki szinte mindent tudott az emberekről és a világról. Erről a kislány bizonyosságot szerezhetett, hiszen tizenegy szombaton át keresték a világban és az országban Zsófi ismeretlen „barátnőjét”. Igaz, az álombeli kislányt nem találták meg, de meggyógyítottak egy királyt, fölemelték a földön heverő szivárványt, megismerkedtek azzal a fodrásszal, aki egyszerre a két kezével vág hajat. Zsófi még időmértékes verset is megtanult írni. A kislány izgalmas és várvavárt szombatjainak Szalai Gáspár továbbképzése vetett véget, ugyanekkor… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
108 oldal · ISBN: 9637855602

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

aram76>!
Jólesz György: Zsófi és a szombati varázslatok

Mese tündérekről, varázslatról, minden ami egy gyermeki fantáziában csak előfordulhat. Felnőtt fejjel azért jó ilyet olvasni, mert végre újra gyerekek lehetünk, mégha csak egy mese erejéig is.

nicky_666>!
Jólesz György: Zsófi és a szombati varázslatok

A gyerekkorom egyik kedvenc könyve. Amit a kopottsága is mutat :D Annak idején édesanyám olvasott fel belőle, most kézbe véve jó érzéseket/emlékeket ébreszt.


A sorozat következő kötete

Zsófi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Csodák könyve
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
Szabó Borbála: Az átszívó porszívó
Tove Jansson: Muminpapa hőstettei
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Limpár Ildikó: Emlékek tava
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Ecsédi Orsolya: Banyavész