Still ​Me (Me Before You 3.) 28 csillagozás

Jojo Moyes: Still Me Jojo Moyes: Still Me Jojo Moyes: Still Me

From ​the sensational #1 New York Times bestselling author Jojo Moyes, a new book featuring her iconic heroine of Me Before You and After You, Louisa Clark.

Louisa Clark arrives in New York ready to start a new life, confident that she can embrace this new adventure and keep her relationship with Ambulance Sam alive across several thousand miles. She is thrown into the world of the superrich Gopniks: Leonard and his much younger second wife, Agnes, and a never-ending array of household staff and hangers-on. Lou is determined to get the most out of the experience and throws herself into her job and New York life within this privileged world.

Before she knows what's happening, Lou is mixing in New York high society, where she meets Joshua Ryan, a man who brings with him a whisper of her past. In Still Me, as Lou tries to keep the two sides of her world together, she finds herself carrying secrets--not all her own--that cause a catastrophic change in her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Penguin, London, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405924221
>!
Pamela Dorman Books, New York, 2018
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780399562457 · ASIN: 0399562451
>!
Penguin, London, 2018
476 oldal · ASIN: B06XH6FZQS

2 további kiadás


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Lish>!
Jojo Moyes: Still Me

Ez a könyv most nagyon jól esett a lelkemnek :)
Kicsit félve kezdtem bele, mert bár Jojo Moyes könyveit nagyon szeretem, a Mielőtt megismertelek kedvencem is lett, de bizony a 2. rész az nem volt ínyemre. Nagyon nem. Azért adtam egy esélyt a 3. könyvnek, úgy voltam vele, hogyha ez is olyan rémséges, mint az előző, hát elbúcsúzunk egymástól még az elején. Szerencsére ebben a (feltételezem trilógia záró) kötetben Lou új lappal szeretné kezdeni, megpróbálja Will tanácsait követve a legjobbat kihozni a lehetőségeiből, így Nathan segítségével New Yorkba utazik, ahol egy igen gazdag családnál kezd el dolgozni, így csöppenve egy teljesen más miliőbe, mint amit eddig ismert. Sammel távkapcsolatban kénytelenek folytatni, tulajdonképpen ez a kiindulópontja a könyvnek. Az új munka, az új város, az új emberek, mind-mind felforgatják Lou addigi életét, ki kell találnia, hogy mit hoz ki ebből a helyzetből, és hogy egyáltalán ki is ő, ki is akar lenni. Ez így eddig nagyon “komolyan” hangozhat, viszont maga a megfogalmazásmód annyira hasonló az első részhez, Lou ugyanolyan jó értelemben vett lökött nőszemély, imádtam olvasni :) Azt vettem észre, amit nagyon ritkán, hogy olvasás közben mosolygok :) Annyira szellemes, humoros, jópofa volt, hogy nem tudtam nem imádni szinte minden egyes sorát. Az egyik legjobb könyv, amit az utóbbi hónapokban olvastam. :)

Magyarul még nem jelent meg, de kétségem sincs afelől, hogy ez a könyv is érkezni fog a magyar olvasókhoz. Aki szerette Lou-t, és az első részt, annak jó szívvel ajánlom ezt is :)

2 hozzászólás
Debbb>!
Jojo Moyes: Still Me

Alig vártam a folytatást. Jó volt követni Lou életét, és az újabb szereplőkkel és kalandjaikkal megismerkedni. A történet végére nem számítottam, ezért is tetszett az összes 3 könyv így egyben :)

pandáslány>!
Jojo Moyes: Still Me

Az első rész nagyon tetszett, és a folytatása is remekül sikerült. A harmadik résszel viszont kicsit úgy vagyok, hogy már fölösleges :( Jó megtudni, hogy mi történt a szereplőkkel, viszont én a könyv vége felé nagyon elkezdtem unni.A befejezése viszont nagyon tetszett, megható volt :)
Olyan érzésem van, mint amikor egy felkapott dolgot akarnak húzni tovább, mert bejön az embereknek. Vagy amikor egy író ír egy könyvnek folytatást, és ír mellé még egy harmadik részt is, mert akkor trilógia lesz és milyen jól hangzik..
Kétségem sincs afelől, hogy meg fog-e jelenni magyarul, viszont aki tud jól angolul, annak mindenképp ajánlom, hogy olvassa el a magyar megjelenés előtt. Kicsit nehéz, nekem 16 évesen egy igazi kihívás volt, de megérte, és rengeteg új szót tanultam :D

Boca_Isabela>!
Jojo Moyes: Still Me

Ez gyönyörű volt, bár öszintén megvalva eléggé szkeptikusan áltam neki az utolsó rész olvasásának mivel az első részt imádtam, a másodikat nem szerettem egyáltalán és nem értettem minek is irta meg az irónő, ezért mikor megtudtam hogy lesz egy harmadik rész úgy voltam vele hogy hát mi a francnak még egy rész, de azért csak elolvastam és most már értem miért is született meg.
Imádtam, sokat nevettem Lou-n, imádtam Samet mégha segfej is volt.A többi szereplő is ok volt,mindenkinek megvan a szerepe Lou életében.Szépen volt megirva, nem volt benne semmi fölösleges bla bla, sem szereplő, minden tökéletes volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Anreppa>!
Jojo Moyes: Still Me

Ez eleg gyengecskere sikerult, a vege kulonosen elnagyolt lett, tortenet es karakterek szempontjabol is.
A vegen Sam leveleit mar vegig sem birtam olvasni, annyira erzelgoes es nyalas volt, pedig az elso kotet szuper volt, imadtam!


Népszerű idézetek

Gabriella_Szaszkó IP>!

All this nonsense about women having it all. We never could and we never shall. Women always have to make the difficult choices. But there is a great consolation in simply doing something you love.

Gabriella_Szaszkó IP>!

I know this – nobody gets everything. And we immigrants know this more than anyone. You always have one foot in two places. You can never be truly happy because, from the moment you leave, you are two selves, and wherever you are one half of you is always calling to the other. This is our price, Louisa. This is the cost of who we are.

frtia>!

It was dark, and a cold neon light beamed a narrow ray across my bed. I kissed him, and with that kiss I tried to convey something of what he meant to me, the fact that I could hail a million taxis with a whistle and still know that he was the only person I would want to climb into one with. I kissed him, my kisses increasingly deep and intense, pressing into him, until he gave in to me, until his hands closed around my waist and slid upwards, until I felt the exact moment he stopped thinking. He pulled me sharply into him, his mouth crushing mine, and I gasped as he twisted, pushing me back down, his whole being reduced to one intention.

197. oldal (Penguin, 2018)

frtia>!

» […] But what's done is done and there's no point dwelling.«

350. oldal (Penguin, 2018)

frtia>!

There are so many versions of ourselves we can choose to be.

466. oldal (Penguin, 2018)

mamoncsa>!

„I know this – nobody gets everything. And we immigrants know this more than anyone. You always have one foot in two places. You can never be truly happy because, from the moment you leave, you are two selves, and whereever you are one half of you is always calling to the other. This is our price, Louisa. This is the cost of who we are. ”

294. oldal

mamoncsa>!

„…You mustn't worry about me. All this nonsense about women having it all. We never could and we never shall. Women always have to make the difficult choices. But there is a great consolation in simply doing something you love.”

351. oldal

pandáslány>!

For those few minutes, my mouth full of unfamiliar food, my eyes filled with strange sights, I existed only in the moment. I was in the only place in the world I could possibly be.

New York

k_bius >!

There is a great consolation in simply doing something you love.

bea_vatott>!

You want to make your life better, work hard in country that is not your own – you make new life, new friends, find new love. You get to become new person! But is never a simple thing, never without cost.

294. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

W. Bruce Cameron: The Dogs of Christmas
Natalie Cox: Mutts and Mistletoe
Monica McCarty: The Arrow
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me
Rachel Cohn – David Levithan: Dash and Lily's Book of Dares
Marni Bates: Decked with Holly
Rick Riordan: The Red Pyramid
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds
Jane Fallon: Getting Rid of Matthew
Penelope Ward: Neighbor Dearest