Mióta ​megszerettelek (Mielőtt megismertelek 3.) 17 csillagozás

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A trilógia világszerte milliók által várt újabb kötetében tovább folytatódik a hatalmas sikert aratott Mielőtt megismertelek című regényben bemutatott Lou Clark története.

Lou sok mindent tud. Pontosan tudja például, hogy milyen nagy a távolság új New York-i otthona és londoni barátja, Sam lakása között. Azt is tudja, hogy a főnöke jó ember, ahogy azt is, hogy a felesége eltitkol valamit a férfi elől.
Azt viszont nem tudhatja, hogy miközben beleveti magát New York társasági életébe, hamarosan megismerkedik valakivel, aki jókora felfordulást okoz a lelkében. Merthogy Josh elképesztő módon emlékezteti valakire, akire rendkívül fájdalmas visszaemlékeznie.
Azt sem tudja Lou, hogy mihez kezdjen a kialakult helyzetben – csupán azt tudja, hogy bármilyen döntés hoz, az mindent visszavonhatatlanul megváltoztat az életében. És hogy mindenképp követnie kell a szíve szavát, akárhová is vezesse.

Eredeti mű: Jojo Moyes: Still Me

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632666617 · Fordította: Todero Anna

Kedvencelte 4

Most olvassa 22

Várólistára tette 124

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Az első kötet sikere után vártam, hogy a második is nagyot üssön. Na az csalódás volt. És elérkeztünk egy trilógia végéhez mostanra, és a második kötet után már nem is tudom, mit gondoljak. És jött a kellemes meglepetés. Na jó, nem annyira jó, mint az első, de megközelíti. Kissé hullámzó volt a könyvet olvasni, ami jól tükrözi azt az utazást, amin Lou keresztülmegy. Újra megtalálja önmagát, eközben mindenfélébe belebotlik. spoiler Ismét csak szerethettem Lou bohókás stílusát, ismét csak drukkolhattam a sorsának, bosszankodhattam a mentősön, tömören megint egy hús-vér írás felesleges körök, és elrugaszkodások nélkül. És egy kerek lezárás, végre!!! Nem összecsapott, nem a végletekig nyálas, de ott van a romantika. Kellett ez a fáradt lelkemnek.

>!
Mariann_ P
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

A sorozat első része a betegség miatt elég meghatóra sikerült, ahhoz hasonlítja mindenki az utána következő köteteket is.
Itt, ebben a részben is hasonló, társalkodónői szerepet tölt be Lou Clark, csak éppen egy nő oldalán.
Aki mellet éppúgy nem egyszerű, hiszen idős férje mellett titkai , ellenségei vannak .
A jótékonysági rendezvények hangulata azt juttatta eszembe, hogy álarc mögé bújik mindenki.
Közben a magánélete is zűrösen alakul, az állását is elveszti , de mielőtt feladná, jön egy lehetőség.
Tovább játszadozik az öltözködéssel, olyan összeállításokkal kényezteti magát, hogy az embereknek tátva marad a szája a csodálkozástól.
( Én személy szerint teljesen elutasítom ezt a régi , divatjamúlt , felmenőink ruháinak viselését.)
Az élete tehát most sem unalmas, van a könyvnek egy sajátos hangulata.
A végén az is kiderül, hogy megtalálja-e azt az embert, aki mellett el tudja képzelni az életét, valamint azt a munkát, amit szívesen csinálna szeretteitől távol, Amerikában .

>!
asosevoltnyar
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Ennek a történetnek sokkal több a mondanivalója, mint az ember gondolná… Nevettem, sírtam, imádtam!


Népszerű idézetek

>!
Zoe27

Azt hittem, megnyugtat majd, ha hazajövök.
Ehelyett talajvesztettnek éreztem magam, mintha csak most jöttem volna rá, hogy pillanatnyilag egyik hely sem az otthonom.

277. oldal

>!
Zoe27

– Szükség van közösségi helyekre – mondta Ashok, és szavai nyomatékosítására suhintott egyet a kezével. – Szükség van olyan helyekre, ahol az emberek összejöhetnek, beszélgethetnek, megvitathatják a dolgokat, és ahol nem minden a pénzről szól, érted? A könyvekből sok mindent meg lehet tanulni az életről. A könyvek empátiára tanítanak. De ha valaki a lakbért is alig bírja kiizzadni, annak nincs pénze könyvekre. Úgyhogy a könyvtár létfontosságú! Ha bezárnak egy könyvtárat, Louisa, nemcsak egy épületet zárnak be, a reményt is elveszik az emberektől.

239. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
J. A. Redmerski: A soha határa
Carrie Cooper: A szemtanú
Sue Dylen: A római szerető
Borsa Brown: A maffia szívében
Gayle Forman: Csak egy nap
Borbás Edina: Hullámok csapdája
Katie McGarry: Breaking the Rules – Szabályszegők
François Lelord: Hector utazása, avagy a boldogság nyomában