Mióta ​megszerettelek (Mielőtt megismertelek 3.) 228 csillagozás

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A trilógia világszerte milliók által várt újabb kötetében tovább folytatódik a hatalmas sikert aratott Mielőtt megismertelek című regényben bemutatott Lou Clark története.

Lou sok mindent tud. Pontosan tudja például, hogy milyen nagy a távolság új New York-i otthona és londoni barátja, Sam lakása között. Azt is tudja, hogy a főnöke jó ember, ahogy azt is, hogy a felesége eltitkol valamit a férfi elől.
Azt viszont nem tudhatja, hogy miközben beleveti magát New York társasági életébe, hamarosan megismerkedik valakivel, aki jókora felfordulást okoz a lelkében. Merthogy Josh elképesztő módon emlékezteti valakire, akire rendkívül fájdalmas visszaemlékeznie.
Azt sem tudja Lou, hogy mihez kezdjen a kialakult helyzetben – csupán azt tudja, hogy bármilyen döntés hoz, az mindent visszavonhatatlanul megváltoztat az életében. És hogy mindenképp követnie kell a szíve szavát, akárhová is vezesse.

Jojo Moyes: Still Me

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
518 oldal · ISBN: 9789632666624 · Fordította: Todero Anna
>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
496 oldal · ISBN: 9789632666631 · Fordította: Todero Anna
>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632666617 · Fordította: Todero Anna

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Louisa Clark


Kedvencelte 34

Most olvassa 26

Várólistára tette 185

Kívánságlistára tette 188

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Málnika P
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

„A lényeg az, hogy ne azok döntsék el, ki vagy, akik körülötted vannak, ne zárjanak be egy dobozba, mint egy pillangót. A lényeg az, hogy tudd: mindig kitalálhatsz valamit, amivel újraalkothatod önmagadat.”

Lou útkeresésének utolsó állomásához érkezett Jojo Moyes, amelynek ezúttal New York ad helyszínt. Főhősünk ebben a nyüzsgő, számára teljesen új közegben meglepően magabiztosan viselkedik, Will hatására eltervezi, hogy ezúttal igent mond az új dolgokra, az új lehetőségekre. Azonban az élet váratlan fordulatokkal itt is közbeszól, és Lou nem kerülheti meg a kérdést, ki is ő valójában. Korábban mindig mások szükségleteit tartotta szem előtt, és mostanra annyira nem találja az önmagához vezető utat, hogy úgy tűnik, már nem is tud választ adni rá.

A történet és én kezdetben nehezen találtunk egymásra, bármennyire is beszippantott New York nyüzsgése, az Ötödik sugárút hömpölygő áradata, kicsit felszínesnek, sekélyesnek éreztem a harmadik részt, amelyhez jelentősen hozzájárultak az olyan újonnan érkezett szereplők, mint Agnes és Josh. Aztán Lou ismét egyre közelebb került hozzám, állandó másoknak való megfelelési vágyával, önmaga keresésével és persze a ruhák iránti lelkesedésével. A vége pedig nemcsak Lou önérvényesítése miatt telitalálat, igazi romantikus csemegét kapunk, amely szívmelengetően zárja a sorozatot.

2 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Elérkeztem végre Jojo Moyes történetének harmadik részéhez, melyben Louisa Clark ismét színre lép. És micsoda színre lépés ez! Egyenesen New Yorkba tarthatunk vele, ahová mindig is vágyott, mintegy beteljesítve ezzel a nagy álmát, követve Will tanácsait is, miszerint neki New Yorkban igenis van keresnivalója.
Nagyon tetszett ez a rész, időnként szükség van arra, hogy egy könyv felett potyogjanak a könnyeid, na nekem potyogtak rendesen, úgyhogy ezennel ezt a könyvet is a kedvenceim közé sorolom. Persze nem a könnyek miatt, hanem mert Jojo Moyesnek sikerült egy igazán érzékeny, érzelmekkel teli, kalandos, szívet melengető és megható befejezést írnia, ami a Mielőtt megismertelek után elég nagy kihívás lehetett.
https://konyvutca.blogspot.com/2019/09/jojo-moyes-miota…

>!
bokrichard
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Az első kötet sikere után vártam, hogy a második is nagyot üssön. Na az csalódás volt. És elérkeztünk egy trilógia végéhez mostanra, és a második kötet után már nem is tudom, mit gondoljak. És jött a kellemes meglepetés. Na jó, nem annyira jó, mint az első, de megközelíti. Kissé hullámzó volt a könyvet olvasni, ami jól tükrözi azt az utazást, amin Lou keresztülmegy. Újra megtalálja önmagát, eközben mindenfélébe belebotlik. spoiler Ismét csak szerethettem Lou bohókás stílusát, ismét csak drukkolhattam a sorsának, bosszankodhattam a mentősön, tömören megint egy hús-vér írás felesleges körök, és elrugaszkodások nélkül. És egy kerek lezárás, végre!!! Nem összecsapott, nem a végletekig nyálas, de ott van a romantika. Kellett ez a fáradt lelkemnek.

>!
kocybaba P
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Hezitáltam egy darabig ezzel a résszel, nem tudtam bele merjek-e vágni, de aztán úgy döntöttem, csak azért is befejezem a sorozatot és milyen jól tettem. Már a kezdőjelenet után felkunkorodott a szám széle egy finom mosolyba, mikor láttam az igazi Lou-t megcsillanni, és tudtam, hogy itt minden rendben lesz és úgy is lett.
Lou kalandja New Yorkban folytatódik, ezt követhetjük nyomon, csakhogy soha semmi nem mehet simán és az élet jól megkutyul mindent. Sok új szereplő jött és a régiek is folyamatosan felbukkantak. Mindegyikőjüknek meg volt a szerepe Lou életében, útkeresésében. A szerelmi szál viharos volt, ahogy pasikkal való viszonyom is, viszont ez nem vált a hátrányára a történeknek. Az írónő stílusa megragadt, az olykor pezsdítő leírások, a humor, amivel át voltak szővek az oldalak csak tovább gazdagították a könyvet.
Nem ért fel az első kötethez, ahhoz aligha lehetne, de szorosan a nyomában volt és nagyon kellett. Hogy lássuk Lou valóban megtalálja helyét a nagyvilágban, ahogy végre valóban megismeri önmagát. Aki már olvasta a második részt, az szerintem ezt se hagyja ki. Sokkal szebb, kerekebb és szívet reptetőbb lezárást ad. :)

2 hozzászólás
>!
Ács_Milán 
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

A sorozat első részét nagyon szerettem. A második rész már gyengébb volt számomra. Ez a harmadik pedig, mondhatni, említésre sem nagyon méltó.

Louisa megnyilvánulásai sokszor idegesítően hatottak rám, pedig nem így emlékeztem rá az előző részekből. Sam /már nem is emlékeztem rá a második részből/ sem tudott bennem túl sok szimpátiát kelteni, bármennyire is szerettem volna, hogy ne így legyen.

Többször inkább unatkoztam olvasás közben és úgy éreztem, hogy így a harmadik részre ellaposodott a történet. Túl kiszámíthatónak éreztem, pedig vártam és talán számítottam is arra, hogy valamivel meg fog tudni az írónő. A végén csalódnom kellett, hogy hiába vártam a nagy durranásra, mert az most elmaradt.

Összességében azt gondolom, hogy az első rész fényévekre van a sorozat többi részétől. Lehet, hogy jobb lett volna csak az az egy kötet és nem erőltetni a folytatásokat.

>!
moonchristal P
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Eleinte kicsit nehezen szoktam vissza a történet hangulatába, de nagyjából aztán úgy 50-60 oldal után beszippantott a sztori, és utána már alig tudtam letenni. Bár eleinte nem kedveltem Samet, de azért örülök, hogy a dolgok végül úgy alakultak, ahogy. Szuper lezárása volt a sorozatnak, főleg, hogy a második kevésbé volt magával ragadó. Jó volt megint Jojo Moyes könyvet olvasni, még mindig a kedvenc írónőim egyike.

>!
Nefi P
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Jeeees. Ezt a Jojo Moyest szerettem én meg. Van témája, íze, lendülete. Majdnem olyan jó, mint az első rész. De csak majdnem. Az megismételhetetlen és különleges. Ez pedig csak nagyon jó.

>!
pandáslány
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

A rész megjelenése eléggé váratlanul ért. Bár már olvastam angolul, gondoltam hátha magyarul jobban fog tetszeni. Kicsit csalódás volt a rész, szerintem indokolatlanul el van húzva. Az könyv azért most is rejtegetett fordulatokat, semmiképp sem mondom, hogy felesleges volt megírni.
Louisa itt még jobban elkezdi megismerni önmagát, erről öröm volt olvasni. :) spoiler
Bár nem vagyok oda New Yorkért, mégis rabul ejtett a város, és jobban megtetszett a könyvnek hála. Szerintem nagyon tanulságos volt, Lou mindig becsületes maradt, spoiler megmutatta, hogy abban a városban is lehet emberséges maradni, amiről mindenki azt gondolja, hogy csak mások lefizetésével érhet el valamit.
Hiányozni fog Louisa Clark. Sok mindenre tanított meg az élettel kapcsolatban.

>!
Vhrai P
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Huh, hát a sorozat első része volt számomra a favorit, a másodiknál elgondolkodtam, vajon érdemes volt-e ezt a történetet folytatni. Most pedig, a trilógia zárásánál azt kell írjam, így volt kerek a történet. A szerző ismét hétköznapi problémákat állított a középpontba, mint például a távkapcsolat, családi titkok, az idősek helyzete és így tovább. Persze azért hollywood-i fordulatokban sincs hiány, kissé már hihetetlennek tűnik Lou folyamatos szerencséje. Azonban az angol kisvárosban született Louisa Clark hatalmas változáson megy át a történet során, leginkább ez, és nem maga a cselekmény adta a trilógia sava-borsát.

https://libellum.blog.hu/2019/08/22/jojo_moyes_miota_me…

>!
buzavirág
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Nem tudom végül is eldönteni hogy miért nem vagyok elégedett ezzel a résszel sem, talán Wilt senki sem pótolhatja, ahogy ez első rész átütő sikerét sem könnyű felülmúlni. Valahogy Sam sem került közel hozzám.
Ebben a részben Loisa New Yorkban próbál szerencsét, nem mindennapi helyzetbe keveredik, nem is vártam tőle mást, de valahogy ellaposodott a történet, nem éreztem jobbnak, kiemelkedőnek. Lou családja most is vicces, szerettem a leveleiket, párbeszédeiket olvasni, érzelmes részben is volt részem, de sok volt a hezitálás, az egy helyben toporgás, meglepni sem lepett meg a dolgok alakulása.


Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

Sok mindenért kárpótolja az embert, ha olyasmit csinál, amit szeret.

491. oldal

>!
Málnika P

(…) az ember dönthet úgy, hogy valami rosszul értelmezett büszkeségből tovább dédelgeti a sérelmeit, de dönthet úgy is, hogy elengedi őket, és kiélvezi azt a kevés értékes időt, ami megadatik neki.

440. oldal

>!
Málnika P

(…) ne azt akarjam megvalósítani, amit mások teljes életnek tartanak, hanem a saját álmomat.

448-449. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

A futás az exem, Patrick mániája volt. Nekem olyan volt ez a sport, mint a fodros kel – tudjuk, hogy létezik, és lehet, hogy még jót is tenne, de őszintén szólva az élet mindig is túl rövid lesz ahhoz, hogy kipróbáljuk.

41. oldal

2 hozzászólás
>!
Zoe27

– Szükség van közösségi helyekre – mondta Ashok, és szavai nyomatékosítására suhintott egyet a kezével. – Szükség van olyan helyekre, ahol az emberek összejöhetnek, beszélgethetnek, megvitathatják a dolgokat, és ahol nem minden a pénzről szól, érted? A könyvekből sok mindent meg lehet tanulni az életről. A könyvek empátiára tanítanak. De ha valaki a lakbért is alig bírja kiizzadni, annak nincs pénze könyvekre. Úgyhogy a könyvtár létfontosságú! Ha bezárnak egy könyvtárat, Louisa, nemcsak egy épületet zárnak be, a reményt is elveszik az emberektől.

239. oldal

>!
Zoe27

Arra gondoltam, mennyire átformálnak minket a körülöttünk lévő emberek, és pont emiatt milyen gondosan kell kiválasztanunk őket, és aztán arra gondoltam, hogy mindennek ellenére a végén talán mindegyiküket el kell vesztenünk, hogy megtaláljuk önmagunkat.

475. oldal

1 hozzászólás
>!
Málnika P

A hatalmas égbolt alatt hónapok óta először éreztem úgy, hogy nem kizárólag mások szükségletei és elvárásai töltik be a gondolataimat.

429. oldal

>!
[névtelen]

Ha a szeretteink fiatalon halnak meg, az olyan, mintha folyton megböknék az embert, figyelmeztetnék, hogy semmit ne vegyen magától értetődőnek, és hogy kötelessége a legtöbbet kihozni abból, amije van.

478. oldal

>!
Kókuszka P

– Tudom, hogy senki sem kaphat meg mindent. Mi, bevándorlók mindenkinél jobban tudjuk ezt. Az ember mindig két helyen próbál lenni egyszerre. Sosem lehet igazán boldog, mert attól kezdve, hogy elhagyja hazáját, két énje van, és bárhol legyen is, az egyik fele mindig hívogatja a másikat.

311. oldal

>!
Kókuszka P

Az emberek úgyis a saját fejük után mennek.

469. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Meg Cabot: Locsifecsi királynő férjhez megy
Emma Chase: Felséged szolgálatában
Meg Cabot: Ki nevet a végén?
Meghan March: Vágy és szerelem
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend