Mióta ​megszerettelek (Mielőtt megismertelek 3.) 435 csillagozás

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A trilógia világszerte milliók által várt újabb kötetében tovább folytatódik a hatalmas sikert aratott Mielőtt megismertelek című regényben bemutatott Lou Clark története.

Lou sok mindent tud. Pontosan tudja például, hogy milyen nagy a távolság új New York-i otthona és londoni barátja, Sam lakása között. Azt is tudja, hogy a főnöke jó ember, ahogy azt is, hogy a felesége eltitkol valamit a férfi elől.
Azt viszont nem tudhatja, hogy miközben beleveti magát New York társasági életébe, hamarosan megismerkedik valakivel, aki jókora felfordulást okoz a lelkében. Merthogy Josh elképesztő módon emlékezteti valakire, akire rendkívül fájdalmas visszaemlékeznie.
Azt sem tudja Lou, hogy mihez kezdjen a kialakult helyzetben – csupán azt tudja, hogy bármilyen döntés hoz, az mindent visszavonhatatlanul megváltoztat az életében. És hogy mindenképp követnie kell a szíve szavát, akárhová is vezesse.

Jojo Moyes: Still Me

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2020
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632666617 · Fordította: Todero Anna
>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
518 oldal · ISBN: 9789632666624 · Fordította: Todero Anna
>!
Cartaphilus, Budapest, 2019
496 oldal · ISBN: 9789632666631 · Fordította: Todero Anna

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Louisa Clark


Kedvencelte 58

Most olvassa 22

Várólistára tette 213

Kívánságlistára tette 222

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nono_ P>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Nehéz lesz ezt a dilinyós Clark családot elengednem.

Szerettem az egész történetet a vicctengerbe bújtatott komoly témáival együtt. Teljesen elmerültem ebben a világban, és bár nem szeretem a chick lit műfajt, most kimondottan jólesett a lelkemnek.
Lou hozta a formáját: bolondos és csupa szív volt. Nem emlékszem, melyik könyvön nevettem utoljára ilyen jókat, de sok kalandja és mondata kacagásra késztetett.
Ó, és úgy örültem annak a pasinak, akit végül választott, mert egy kicsit én is beleszerettem ebbe az esendő, de bűnbánó férfi karakterbe. És New York! *-* Egyszer elmegyek megnézni azokat a felhőkarcolókat.

Bár helyenként elült egy picit a sztori, de már nem bánom, hogy trilógia lett a Mielőtt megismertelekből. ♥

11 hozzászólás
Málnika >!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

„A lényeg az, hogy ne azok döntsék el, ki vagy, akik körülötted vannak, ne zárjanak be egy dobozba, mint egy pillangót. A lényeg az, hogy tudd: mindig kitalálhatsz valamit, amivel újraalkothatod önmagadat.”

Lou útkeresésének utolsó állomásához érkezett Jojo Moyes, amelynek ezúttal New York ad helyszínt. Főhősünk ebben a nyüzsgő, számára teljesen új közegben meglepően magabiztosan viselkedik, Will hatására eltervezi, hogy ezúttal igent mond az új dolgokra, az új lehetőségekre. Azonban az élet váratlan fordulatokkal itt is közbeszól, és Lou nem kerülheti meg a kérdést, ki is ő valójában. Korábban mindig mások szükségleteit tartotta szem előtt, és mostanra annyira nem találja az önmagához vezető utat, hogy úgy tűnik, már nem is tud választ adni rá.

A történet és én kezdetben nehezen találtunk egymásra, bármennyire is beszippantott New York nyüzsgése, az Ötödik sugárút hömpölygő áradata, kicsit felszínesnek, sekélyesnek éreztem a harmadik részt, amelyhez jelentősen hozzájárultak az olyan újonnan érkezett szereplők, mint Agnes és Josh. Aztán Lou ismét egyre közelebb került hozzám, állandó másoknak való megfelelési vágyával, önmaga keresésével és persze a ruhák iránti lelkesedésével. A vége pedig nemcsak Lou önérvényesítése miatt telitalálat, igazi romantikus csemegét kapunk, amely szívmelengetően zárja a sorozatot.

2 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Bohókás, vicces, szívmelengető, megható és NEW YORK ♥
Nagyon szeretem, ahogy Jojo Moyes ír, ezt a sorozatát pedig különösen szeretem. Nálam most ez a rész lett a kedvenc. Lou karakterét végre visszakapjuk ebben a részben, amit az előzőben picit elvesztettünk. Különösen tetszett, hogy New York-ban játszódik és belepillanthattunk az ottani elit életébe és a pezsgő városi pörgésbe olykor pedig egy-egy nevezetességnél találjuk magunkat. Nem titkolom nagy vágyam eljutni egyszer és felfedezni akár egész Amerikát is :)) Így nekem plusz pont a helyszínért :) Lou egy bohókás személyiség akinek mindig helyén van a szíve. Margot és Lou kapcsolata volt rám nagy hatással, két csupaszív ember talált egymásra, akik kölcsönösen segítik egymást. A könyv mondanivalója, hogy merjünk önmagunk lenni kövessük azt az utat ami a mi szívünknek kedves, és ne mások vágyainak éljünk, feleljünk meg. Mindenki követ el hibákat amiket helyre lehet hozni bármikor.
Kedvenc idézetem is ehhez kapcsolódik:
„A lényeg az, hogy ne azok döntsék el, ki vagy, akik körülötted vannak, ne zárjanak be egy dobozba, mint egy pillangót. A lényeg az, hogy tudd: mindig kitalálhatsz valamit, amivel újraalkothatod önmagadat.”

csakegyluca P>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Ezt a részt vártam a legjobban. Már nagyon izgatott voltam, ugyanis a fülszövege iszonyatosan jó, és figyelemfelkeltő. Jó volt látni, hogy Louisa végül hol köt ki, kivel lesz felhőtlenül boldog. Hangulatos, izgalmas, fordulatos, olvasmányos volt. Imádtam. Nincsenek rá szavak. A szereplők nagyon a szívemhez nőttek, és szívesen újra olvasnám a sorozatot. A mai napig a szemem előtt látom ahogy Will mondja: Mit kezdesz, Clark? És soha nem fogom elfelejteni őt. De Louisa csíkos harisnyája, humora, gondolatai, érzései is örökre megmaradnak. Úgy gondolom, hogy szép lezárása volt a sorozatnak. Ez a New York-i különkiadás pedig eléggé megfogott. Ha szereted a sorozatot, csak annyit tudok mondani szinte kántálva: Olvasd el! Olvasd el! Olvasd el! (suttogva: mert nagyon jóóó!)

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Elérkeztem végre Jojo Moyes történetének harmadik részéhez, melyben Louisa Clark ismét színre lép. És micsoda színre lépés ez! Egyenesen New Yorkba tarthatunk vele, ahová mindig is vágyott, mintegy beteljesítve ezzel a nagy álmát, követve Will tanácsait is, miszerint neki New Yorkban igenis van keresnivalója.
Nagyon tetszett ez a rész, időnként szükség van arra, hogy egy könyv felett potyogjanak a könnyeid, na nekem potyogtak rendesen, úgyhogy ezennel ezt a könyvet is a kedvenceim közé sorolom. Persze nem a könnyek miatt, hanem mert Jojo Moyesnek sikerült egy igazán érzékeny, érzelmekkel teli, kalandos, szívet melengető és megható befejezést írnia, ami a Mielőtt megismertelek után elég nagy kihívás lehetett.
https://konyvutca.blogspot.com/2019/09/jojo-moyes-miota…

bokrichard>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Az első kötet sikere után vártam, hogy a második is nagyot üssön. Na az csalódás volt. És elérkeztünk egy trilógia végéhez mostanra, és a második kötet után már nem is tudom, mit gondoljak. És jött a kellemes meglepetés. Na jó, nem annyira jó, mint az első, de megközelíti. Kissé hullámzó volt a könyvet olvasni, ami jól tükrözi azt az utazást, amin Lou keresztülmegy. Újra megtalálja önmagát, eközben mindenfélébe belebotlik. spoiler Ismét csak szerethettem Lou bohókás stílusát, ismét csak drukkolhattam a sorsának, bosszankodhattam a mentősön, tömören megint egy hús-vér írás felesleges körök, és elrugaszkodások nélkül. És egy kerek lezárás, végre!!! Nem összecsapott, nem a végletekig nyálas, de ott van a romantika. Kellett ez a fáradt lelkemnek.

Ürményi_Ágica>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Nem értem, hogy miért húztam ennyi ideig, hogy elolvassam ennek a nagyszerű sorozatnak a befejező részét.
Lou ismét egy újabb kalandban vett részt, méghozzá New Yorkban. Mint mindig most is hozta a formáját, amiért annyira megkedveltem. Jól indult az élete ott, majd egy félreértés miatt került nehéz helyzetbe. Bár eleinte nagyon el volt kenődve emiatt, mégsem adta fel.

Éva_Bátka P>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Ennek a könyvnek az tett igazán jót, hogy négy éve olvastam a korábbi részét. Mert így egy egész szórakoztató kis könyv lett. Folytatásnak, mint úgy általában az ilyen sorozatok esetében, fölösleges. Egy halott főszereplő farvizén még elevickélni, akár csak egy rész erejéig is mindig rossz ötlet, pláne kettőig…
No de ettől függetlenül ez egy vicces, aranyos könyv lett. Lou karaktere továbbra is szerethető, mókás, szórakoztató. Volt pár jelenet, amin hangosan kuncogtam.
Mint már Cecelia Ahern-nél is írtam, a halott pasik mellett valahogy mindig egy cserepes fikusz lesz a másod férfi karakter. Erre a részre viszont már sikerült meg is utálnom Sam-et. De szerencsére a női karakterek azért viszik a showt. Szóval egyszeri könnyed kikapcsolódásnak nem volt rossz.

_Vivcsu_>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Határozottan jobb volt, mint az előző rész.
A sok-sok esemény és probléma, amit Lou megélt nagyon is valós dolgok. Olyan volt, mintha a legtöbb dolgot összefoglalta volna az írónő, ami előfordulhat egy emberrel. És a főszereplőnk végre lett annyira életképes és bátor, hogy tudta kezelni a dolgokat és nem esett kétségbe.
Persze nem mondom, voltak kiszámítható dolgok, de nem lehet elvárni, hogy ne legyenek.
spoiler
Bár voltak lassabb részek, amikor nem annyira pörgött a cselekmény, de végül is egy aranyos és többnyire valósághű befejezés volt, mégpedig jobb, mint amilyet remélni véltem.

kocybaba P>!
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Hezitáltam egy darabig ezzel a résszel, nem tudtam bele merjek-e vágni, de aztán úgy döntöttem, csak azért is befejezem a sorozatot és milyen jól tettem. Már a kezdőjelenet után felkunkorodott a szám széle egy finom mosolyba, mikor láttam az igazi Lou-t megcsillanni, és tudtam, hogy itt minden oké lesz és úgy is lett.
Lou kalandja New Yorkban folytatódik, ezt követhetjük nyomon, csakhogy soha semmi nem mehet simán és az élet jól megkutyul mindent. Sok új szereplő jött és a régiek is folyamatosan felbukkantak. Mindegyikőjüknek meg volt a szerepe Lou életében, útkeresésében. A szerelmi szál viharos volt, ahogy pasikkal való viszonyom is, viszont ez nem vált a hátrányára a történeknek. Az írónő stílusa megragadt, az olykor pezsdítő leírások, a humor, amivel át voltak szővek az oldalak csak tovább gazdagították a könyvet.
Nem ért fel az első kötethez, ahhoz aligha lehetne, de szorosan a nyomában volt és nagyon kellett. Hogy lássuk Lou valóban megtalálja helyét a nagyvilágban, ahogy végre valóban megismeri önmagát. Aki már olvasta a második részt, az szerintem ezt se hagyja ki. Sokkal szebb, kerekebb és szívet reptetőbb lezárást ad. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Sok mindenért kárpótolja az embert, ha olyasmit csinál, amit szeret.

491. oldal

4 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

A futás az exem, Patrick mániája volt. Nekem olyan volt ez a sport, mint a fodros kel – tudjuk, hogy létezik, és lehet, hogy még jót is tenne, de őszintén szólva az élet mindig is túl rövid lesz ahhoz, hogy kipróbáljuk.

41. oldal

3 hozzászólás
Málnika >!

[…] az ember dönthet úgy, hogy valami rosszul értelmezett büszkeségből tovább dédelgeti a sérelmeit, de dönthet úgy is, hogy elengedi őket, és kiélvezi azt a kevés értékes időt, ami megadatik neki.

440. oldal

Málnika >!

[…] ne azt akarjam megvalósítani, amit mások teljes életnek tartanak, hanem a saját álmomat.

448-449. oldal

Zoe27>!

Arra gondoltam, mennyire átformálnak minket a körülöttünk lévő emberek, és pont emiatt milyen gondosan kell kiválasztanunk őket, és aztán arra gondoltam, hogy mindennek ellenére a végén talán mindegyiküket el kell vesztenünk, hogy megtaláljuk önmagunkat.

475. oldal

1 hozzászólás
Zoe27>!

– Szükség van közösségi helyekre – mondta Ashok, és szavai nyomatékosítására suhintott egyet a kezével. – Szükség van olyan helyekre, ahol az emberek összejöhetnek, beszélgethetnek, megvitathatják a dolgokat, és ahol nem minden a pénzről szól, érted? A könyvekből sok mindent meg lehet tanulni az életről. A könyvek empátiára tanítanak. De ha valaki a lakbért is alig bírja kiizzadni, annak nincs pénze könyvekre. Úgyhogy a könyvtár létfontosságú! Ha bezárnak egy könyvtárat, Louisa, nemcsak egy épületet zárnak be, a reményt is elveszik az emberektől.

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvtár
Kókuszka>!

– Tudom, hogy senki sem kaphat meg mindent. Mi, bevándorlók mindenkinél jobban tudjuk ezt. Az ember mindig két helyen próbál lenni egyszerre. Sosem lehet igazán boldog, mert attól kezdve, hogy elhagyja hazáját, két énje van, és bárhol legyen is, az egyik fele mindig hívogatja a másikat.

311. oldal

Málnika >!

A hatalmas égbolt alatt hónapok óta először éreztem úgy, hogy nem kizárólag mások szükségletei és elvárásai töltik be a gondolataimat.

429. oldal

Narutofan98 P>!

Ha a szeretteink fiatalon halnak meg, az olyan, mintha folyton megböknék az embert, figyelmeztetnék, hogy semmit ne vegyen magától értetődőnek, és hogy kötelessége a legtöbbet kihozni abból, amije van.

478. oldal

Kókuszka>!

Az emberek úgyis a saját fejük után mennek.

469. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Leiner Laura: Mindig karácsony
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül
Jana Aston: A vakrandi
Leiner Laura: Nélküled
Meggin Cabot: A fiú a házból
Sarah Dessen: Altatódal
B. E. Belle: Szépségek