Az ​utolsó szerelmes levél 339 csillagozás

Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ellie ​századunk tipikus szinglije, aki az újságírói karrierje nyújtotta biztos jövedelmének és baráti társaságának köszönhetően alapvetően élvezi független életét. Jó kedélyét egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes. A szerkesztőség archívumában – megírható téma után kutatva – véletlenül rábukkan egy levélre, melyben egy szerelmes férfi arra kéri kedvesét, Jennifert, hagyja ott a férjét, és utazzon el vele. Ellie az 1960-as években írt rejtélyes levélben saját titkos vágyait fedezi fel, ezért megpróbálja kibogozni a szerelmi történet szálait, bízva abban, hogy reményt meríthet a hajdani szerelmespár sorsából.
Az eseménydús, váratlan fordulatokban bővelkedő regényben a múlt és a jelen romantikus, megható, szenvedélyes – olykor erotikus – képei váltakoznak. Jennifer a múltban próbálja megtalálni elveszett szerelmét, az időközben újabb szerelmes levelekre bukkanó Ellie pedig a jelenben igyekszik felkutatni az egykori szerelmeseket, és megtudni, vajon… (tovább)

Eredeti mű: Jojo Moyes: The Last Letter from Your Lover

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Cartaphilus, Budapest, 2016
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632663821 · Fordította: Falvay Dóra, Lányi Judit
>!
Cartaphilus, Budapest, 2012
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632662695 · Fordította: Falvay Dóra, Lányi Judit

Enciklopédia 3


Kedvencelte 52

Most olvassa 26

Várólistára tette 260

Kívánságlistára tette 219

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Szenvedélyek, szerelmek, véletlenek, vagy a sors, vagy egyszerűen csak emberek, akik belepisztáltak az élet történéseibe, sok minden alakította az eseményeket, fordulatos, olvasmányos, cselekménydús, romantikus, csodaszép történet.

Természetesen Jojo Moyes marad nálam az élvonalbeli kedvencek között.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/01/jojo-moyes-az-utol…

6 hozzászólás
>!
gabiica P
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Nagy élvezettel olvastam a könyvet, és nem csalódtam a Mielőtt megismertelek után.
Elragadtatva olvastam, néha abba a hibába estem, hogy elkerülte a figyelmemet a megadott évszám és hónap, az elején többször belekeveredtem az idősíkokba, de a végére minden összeállt.
Az olvasás mellett is sokat gondolkoztam az eseményeken: mennyi minden múlhat egy-egy félreértett szón, vagy pár percen, pár órán, amire azt mondanánk, hogy semmiség. Pedig életek múlhatnak rajta, kapcsolatok és a boldogság.
Örültem, hogy Ellie felnőtt önmagához a könyv végére, és reálisan látta a világot, a saját életét, és ezáltal sikerült előrébb lépnie.
Nagyon tetszett a könyv, alig tudtam letenni!

3 hozzászólás
>!
ZsúésKrisz_Olvas
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

„ Ez a két gyönyörű és szövevényes szerelmi történet lassan bontakozik ki előttünk. Szinte megbabonáz a két női főszereplőnk. Ellie a "jelenben”, Jennifer pedig az 1960-as években. Két teljesen különböző karakter, két eltérő közeg, mégis valójában a szenvedésük tárgya egy és ugyanaz, a szerelem, vagy annak hiánya."
Az értékelést tovább olvashatod itt:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2017/01/jojo-moyes-az-utols…

2 hozzászólás
>!
Lanore P
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Két szerelmi történet, ahol minden máshogy alakult volna, ha az emberek őszintén leülnek egymással beszélgetni, és elmondani, hogy mit éreznek… a saját életükből pazaroltak el a szereplők hosszú-hosszú éveket, ahelyett, hogy szembenéztek volna a hibáikkal, a döntéseikkel – meg is lett a következménye. Nem tudom megadni az 5 csillagot, hiába érintett meg mindkét vonal, a múlt és a jelen is, egyszerűen nem tudtam továbblendülni azon, hogy egyrészt maguknak köszönhették a problémáikat, és az sem segített, hogy múltbéli párosunkat igazából nem tudtam megkedvelni egészen a könyv feléig (és az nagyon hosszú idő). Persze, együttéreztem, és sajnáltam őket, de legszívesebben a képükbe ordítottam volna, hogy „nyisd már ki a szád, és beszélj”! Viszont az írónő gyönyörűen ír, a szavai, a történetek háttere és világa most is elvarázsolt, bár az tény, hogy az Akit elhagytál nyomába nem érhet. De pontosan emiatt fogom elolvasni a többi könyvét, hátha még lesz részem ahhoz hasonló élményben.

>!
Marcsi P
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Olyan könyv ez, amit hiába hagysz abba az éjszaka közepén, garantáltan nem fogsz aludni legalább 1 órát. Jennifer történetét olvasva olyan érzésem volt, mint anno Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka közben, „Néha úgy éreztem ebben a könyvben soha senki sem lehet boldog.”. Mikor újra 2003-ba csöppentünk, csak arra gondoltam, nem, ez ennyi év után nem végződhetett így.
A legvége talán megnyugvást jelenthetne, hisz legalább bezárult a kör, de annyi elvesztett év, emlék és annyi elszalasztott lehetőség.
Nem lehet azt mondani, hogy ez egy gyönyörű történet, hisz nem az a boldogan élünk míg meg nem halunk féle, de a szerelem ami Jennifer és Anthony között volt az az. Nem hiszem, hogy szimplán azért nem élhettek boldogan, mert a „hely” vagy az „idő” nem volt megfelelő. Rengeteg rossz döntést hoztak. A könyvben is szerepelt „sose mond, hogy mi lett volna ha… az már semmin sem változtat” de akkor is… Egy ilyen történet után, csak úgy, mint Ellie, én is végig azon gondolkoztam, mi lett volna, ha csak egy-két nappal vagy órával hamarabb történnek meg egyes dolgok. Ha kimondták volna vagy megtették volna, ott és akkor, amire vágytak.
Szomorkásan tettem le a könyvet, és alig vártam, hogy hazajöjjön a férjem, hogy elmesélhessem neki az egész történetet. Fantasztikus filmet lehetne készíteni ebből a könyvből és valószínűleg végig krokodilkönnyekkel a szememben nézném!

6 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

A történet eleje nagyon lassan indult be, s épp ezért szörnyen unalmas volt. Nagyon lassan haladtam vele és már gondolkodtam rajta, hogy pihentetem a könyv olvasását. De aztán valahogy átlendült a cselekmény a kezdeti nehézségeket, kibontakozott a történet, s onnantól kezdve már izgalmas és jó olvasmány volt. Nem nagyon szeretem a romantikus könyveket, de ez a történet igazán megható volt. Egy határtalan és időtlen szerelemről szól, mely még 40 év távlatából is felperzseli az érintetteket. Számtalan gyönyörű szerelmes levél visz végig minket azon a történeten, melyet a lapok között olvashatunk. Igazán érdemes elolvasni, jó, hogy nem hagytam magam az elején eltántorítani.

>!
minnie
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Jojo! Hogy tudsz ennyire jó könyveket írni?? Széttépted folyamatosan a szívem..
Óóóó istenem! Imádom ezt a könyvet! Az egész történet.. Nem bírtam lerakni, egyszerűen annyira izgatott voltam, hogy vajon mi fog történni. Tökéletes könyv. Még jó párszor el fogom olvasni.

>!
Lady_E
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Jojo Moyes ezzel végérvényesen is a kedvenc írók közé lép.
Bár eddig csak két könyvét olvastam, de egyik jobb, mint a másik. Szép, romantikus, mégis teljes mértékben realista. Eddig senki másnak nem sikerült ezt a hármast összehoznia, de nagyon tetszik.
Ebben a könyvben először csak kapkodtam a fejem, hogy „hol is vagyok?” "mikor is vagyok?", aztán összeállt a kép és szerintem az egyik legromantikusabb történet pergett le a szemeim előtt.
Természetesen Elliet is imádtam, (amit csinált, azt persze kevésbé), de a könyv szíve és lelke az Jennifer és Boot. Bárcsak minden lánylak jutna egy Boot, aki ilyen levelekkel árasztja el.
A buszon ülve pityeregtem, hol a szomorúságtól, hol a szépségtől, ami ebből a könyvből áradt.
Teljesen megfogott és alig várom, hogy újabb JM könyv kerüljön a kezeim közé.

>!
matraimelinda
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Már régen el kellett volna olvasnom. Most jött el az ideje. Nagyon régen nem kaptam ilyen őszintét, szívhez-lélekhez szólót, meghatóan romantikusat és szépet. Első olvasmányom az írónőtől. Nem (lehet) véletlen a méltán kiérdemelt „Az év romantikus könyve” 2011-ben. Várólistát csökkentettem a könyvvel. A szerzőt, s könyvét mindenkinek ajánlom, aki rajong a romantikus történetekért, pláne a megtörtént események alapul vételével készült művekért. Köszönöm, élmény volt!:)

4 hozzászólás
>!
B_Viki23 P
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Nehéz bármit is írni erről a könyvről, mert annyira jó…
Ez az első Jojo Moyes könyvem, ami eddig sajnos a polcomon csücsült.. Nem is értem, hogy miért!?
Ezek a szerelmes levelek, a történet, és a vége..CSODÁLATOS ❤
spoiler
Bátran ajánlom mindenkinek :)


Népszerű idézetek

>!
Spepa

Igazi ajándék, ha az embernek van valakije, akit szerethet.

512. oldal

1 hozzászólás
>!
cassiesdream

Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.

527. oldal

>!
cassiesdream

… tudd, valahol a világban él egy férfi, aki szeret, aki tudja, milyen értékes és okos és kedves vagy. Egy férfi, aki mindig szeretett és aki – balszerencséjére – gyanítja, hogy mindig is szeretni fog.

>!
cassiesdream

Én már régen megtanultam, hogy a mi lett volna, ha nagyon-nagyon veszélyes játék.

>!
minett

Csak a legelső találkozás első perceiben látjuk igazán, hogyan néz ki a másik, mert azután már csak egy benyomást látunk, amit erősen árnyal, hogy mit gondolunk az illetőről.

340. oldal

>!
cassiesdream

Van abban valami vigasztaló, ha az ember tudja, helyesen cselekszik.

>!
cassiesdream

– Azt hiszem – mondta lassan a nő –, maga meg én igazán boldogtalanná tudnánk egymást tenni.
(…)
– Azt hiszem, semmit sem szeretnék jobban – felelte lassan.

>!
dödölle

… az életkor nem nyújt védelmet a szerelem veszélyeivel szemben.

539. oldal

>!
KönyvMoly_1989 P

Nagy marhaság annyit agyalni azon, hogy mit akarhat, meg elemezgetni az SMS – eit. Az idődet pocsékolod. Szerintem ennél sokkal egyszerűbb a világ. Ha valakinek tetszel, és ő is neked, akkor összeálltok, és ennyi. És kész.

13. oldal

>!
encus625 P

Akkor is szeretlek – még ha én nem is létezem, vagy nincs szeretet vagy élet – én szeretlek.

351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: F. Scott Fitzgerald

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
John O'Farrell: A férj, aki elfelejtette a feleségét
Sophie Kinsella: Emlékszel rám?
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Vavyan Fable: Ébredj velem!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Liane Moriarty: Add vissza az életem!
E. Lockhart: A hazudósok
Judith McNaught: Míg el nem jöttél