After ​You (Me Before You 2.) 35 csillagozás

Jojo Moyes: After You Jojo Moyes: After You Jojo Moyes: After You Jojo Moyes: After You Jojo Moyes: After You

When ​one story ends, another begins. The sequel to the beloved New York Times million-copy bestseller, Me Before You.

How do you move on after losing the person you loved? How do you build a life worth living?

Louisa Clark is no longer just an ordinary girl living an ordinary life. After the transformative six months spent with Will Traynor, she is struggling without him. When an extraordinary accident forces Lou to return home to her family, she can’t help but feel she’s right back where she started.

Her body heals, but Lou herself knows that she needs to be kick-started back to life. Which is how she ends up in a church basement with the members of the Moving On support group, who share insights, laughter, frustrations, and terrible cookies. They will also lead her to the strong, capable Sam Fielding – the paramedic, whose business is life and death, and the one man who might be able to understand her. Then a figure from Will’s past… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Penguin, London, 2016
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405909075
>!
Penguin, London, 2016
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405926751
>!
Penguin, London, 2015
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780718179618

3 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

mrsp>!
Jojo Moyes: After You

A Mielőtt megismertelek után úgy gondoltam, nem kell ennek a könyvnek folytatás: minek? Jojo Moyes már összetörte a szívünket, ezt nem tudja jóvá tenni. Meg hát elég sok negatív értékelés volt a könyv adatlapján, de mivel nem szeretek félbehagyni dolgokat, úgy gondoltam, belevágok. Az első harmadában utáltam, aztán hirtelen megváltoztak a dolgok, és akármennyire hihetetlen számomra, a folytatás, az After you is 10 csillagos kedvenc lett.

Ez a könyv annyira komplex volt, és annyira sok gondolatom támadt olvasás közben, hogy muszáj részekre bontanom:

– Moving On csoport: ez az ötlet szerintem jó volt, nekem kicsit a Szerdai barátság hangulatát idézte vissza. Szerettem a csoport tagjait, tetszett a különbözőségük, és hogy mennyire sokat fejlődtek a regény során. A könyv végén a bulis jelenet is tetszett, hiszen tényleg olyanok lettek már Lou számára, mint egy család.

spoiler

– Lily: először idegesített és utáltam, aztán kezdtem megszeretni. Mikor megismertük a történetét és a szemszögét, abszolút kedvenc szereplőmmé vált. Titokban reménykedtem, hogy spoiler

– Sam: mikor elkezdtem olvasni a folytatást, elhatároztam, hogy spoiler

– Lou munkahelye: ezeket a részeket untam, nagyon sokáig szenvedtek rajta, és nem értettem, Lou miért nem lép tovább. Richard spoiler pedig kissé hihetetlen volt.

– Feminista Mrs. Clark: na jó, hát ezektől a részektől rendesen rosszul voltam. Annyira nem illett a szereplő korábban felépített személyiségéhez, annyira erőltetett volt, annyira érezhető volt, hogy Moyes csak a polkorrektség miatt erőltette bele a történetbe ezt a maszlagot, hogy a végén már kínomban röhögtem.

spoiler De azért egy harmadik regény, ebben a témában, jöhetne. :D

– Mentős akció: hú, hát szerintem ez alapozta meg számomra azt, hogy a könyv kedvenc legyen. Annyira durva és izgalmas és váratlan volt! De azért reméltem, Moyes nem spoiler, az már kicsit abszurd lett volna.

Összességében, eltekintve 1-2 hibától, nekem abszolút kedvenc lett a könyv. Imádtam, és a végén már azt kívántam, bárcsak lenne még vagy 100 oldal, vagy egy új könyv. :)

3 hozzászólás
sziromkiállítás>!
Jojo Moyes: After You

Nem tudom megmondani, hogy mennyire volt szükség a folytatásra. De tény és való, hogy nagyon jól esett az első rész után olvasni ezt. Akármennyire is furán hallatszik, valahogyan balzsam volt a lelkemnek olvasni Lou történetét.

Élveztem minden sorát. Kifürkészhetetlen volt, nem tudtam, hogy merre fog tartani az egész történet. Nagyon reménykedtem abban, hogy jó úton fog haladni, és hogy nem lesz olyan szomorúan vége mint az előző rész. Reméltem, hogy Lou lelki békére talál, hogy talál valamilyen új célt az életében és azt, hogy ki tud mászni abból a mély kútból ahová akkor esett amikor Will-t elveszítette.

Öröm volt olvasni, ahogyan lépésről lépésre Lou tovább halad. De még akkor is jó volt olvasni, amikor kilátástalan volt a helyzet. Még ilyenkor is Lou képes volt tovább küzdeni és reménykedni a legjobbakban. Mert sok minden esett a vállára. De sikerült megoldani mind a problémákat. És nem csak neki, hanem mindazoknak akik a közelében voltak. Treena, az édesanyja és édesapja, Jake, Lily, Mr. Traynor, Mrs. Traynor és stb. Nehéz volt az az út, de teljességében megérte.

Nekem meg teljességében megérte, hogy elolvassam. Egy kis boldogságot és reményt hozott az életemben így év végére. És persze sikerült elengedi Louisa Clark-ot egy jó, hosszú kalandos útra. :)

2 hozzászólás
Helga_Dávid >!
Jojo Moyes: After You

Nem tudtam elképzelni, hogy hogyan fogja folytatni a sorozatot az írónő, mivel számomra az első rész lezárt egész volt.
Aztán hozott egy olyan fordulatot, amivel részben visszahozta Will-t a történetbe.
Azt hiszem a végére még jobban is tetszett, mint az első rész.
Jó volt a humora. Igazi kellemes chick lit olvasmány.
Kíváncsian várom a folytatást.

Fallen_Angel P>!
Jojo Moyes: After You

Azt hiszem, sokat elmond a könyvről, hogy tegnap este úgy mentem aludni, hogy kb. 30 oldal volt csak hátra. Egy jó könyvet nem hagytam volna ott, még munkanapon, hajnali háromkor sem. Louisa történetét viszont könnyű szívvel tettem félre, és csak becsületből fejeztem be ma délután.

Maga a sztori nem lenne rossz, ha kedveled a szereplőket az előző regény alapján, akár tetszhet is. Sajnos én az első részben is sokszor találtam irritálónak a lányt, a családját meg pláne (kivéve a nagypapát, persze), és az érzéseimet az After you sem változtatta meg, sőt… A gyász feldolgozásának folyamata elég hitelesnek tűnt, de a fájdalmát figyelembe véve is sokszor irracionálisnak találtam Louisa viselkedését, illetve gondolkodását.
Kedveltem viszont Lilyt, az elhanyagolt és elvadult lányt, minden hülyeségével együtt is, és kedveltem Sam-et , akinek elismerésem a türelméért.

Az egyetlen kérdés, ami felmerült bennem az az volt, hogy vajon Jojo Moyes eleve két részesre tervezte a történetet, vagy az előző sikere miatt írta meg a folytatást. Annyira viszont nem voltam kíváncsi, hogy ennek utána is nézzek. Harmadik rész nem lesz, ugye?
De nem akarom végképp elkeseríteni azt, aki még nem találkozott a könyvvel, ezért azt mondanám, hogy ha lezárásra vágysz az előző történet után, olvasd el a könyvet. De ne számíts egy ahhoz hasonló érzelmes, szép történetre, inkább csak amolyan hosszabb lélegzetű utóhangra, ami kicsit hozzátesz az első részhez.

6 hozzászólás
Csipetunicorn>!
Jojo Moyes: After You

Féltem belekezdeni a Mielőtt megismertelek után a második részbe. Kíváncsi voltam, hogy az írónő túl tudja-e szárnyalni az előző kötet érzelmi hullámait, és minőségét. Nem csalódtam. Volt ebben a könyvben bőven dráma, csalódottság, düh, kétségbeesés, és minden olyan érzelem, amit egy mekis sajtburger nem adhat meg nekünk. Szóval mindent összevetve teljesen elégedett voltam a történet folytatásával. :)

Ashtray_Heart>!
Jojo Moyes: After You

Az értékelések alapján kábé egyedül vagyok vele, de én szerettem ezt a könyvet. :D Ami érdekes, mert ha nem kapom kölcsön egy véletlen kapcsán, lehet, hogy sosem olvasom el, pont azért, mert én is szkeptikus vagyok az ilyen folytatásokkal szemben. A Me Before You prológusa után úgy éreztem, hogy nyitottan hagyni Lou életének alakulását jó írói döntés volt, és mégis-most, hogy ennek vége, nem bánnám, ha lenne még egy kötet. Nem mondom, hogy nem volt benne klisé, mert Lily felbukkanása pl a szappanoperák legolcsóbb plot twistje, DE Moyes olyan jó stílusban ír, olyan emberi, korosztályomhoz különösen közeli témákat dolgoz fel, és olyan jók a karakterei, hogy ez marhára nem érdekelt. Az új szereplőket is nagyon megszerettem, a régieket meg még jobban. Biztos, hogy fogok még Moyestól olvasni. :)

tashley>!
Jojo Moyes: After You

Egy kicsit kiszámíthatóbb volt, mint az első rész, de még mindig nagyon kellemes. Kicsit fárasztott a tipródás (So is this a relationship?), ezt már amerikai regényekben is megfigyeltem, valamiért kényszerük van, hogy definiáljanak, ezen bírnak vekengeni. Minek? Mindegy is. Humoros volt, könnyed, tetszett.

Gabci88>!
Jojo Moyes: After You

Az értékelések alapján rosszabbra számítottam. Korábban is olvastam már angolul, de eddig ez volt az első ami tetszett is. Nagyon tetszett a kapcsolatuk Sammel, megszerettem. Lily megjelenése szerintem igazi klisé, de miután ezt elengedtem érdekelt hogyan alakul a kapcsolatuk. A főnöke hirtelen jellemváltása nekem nem volt èletszerű, ez kicsit zavart, de a történet szempontjából tulajdonkèppen lényegtelen. El fogom olvasni az utolsó részt is. Még az is lehet hogy angolul.

Zöldszoknya>!
Jojo Moyes: After You

Ha csak az első rész lett volna, standard nyálas romantikus sztori lett volna. Bátor volt megírni a folytatást, írni arról is, ami nem olyan szép a szerelemben meg az életben. És kedvem lett tőle élni…

frenci>!
Jojo Moyes: After You

Én rosszabra számítottam, olvasva a véleményeket. De szerencsére pozitívan csalódtam. Szerintem jól sikerült a folytatás is. A harmadik részt is el fogom olvasni, ez biztos. :)


Népszerű idézetek

mrsp>!

The wheelchair was the least important thing about him.

mrsp>!

Sometimes just getting through each day requires almost superhuman strength.

k_mesi>!

It was as if a light had gone on: the only way to avoid get left behind was to start moving.

mrsp>!

My mouth worked silently around words I couldn’t find. How could I explain to this girl what Will and I had been to each other, the way I felt that no person in the world had ever understood me like he did or ever would again? How could she understand that losing him was like having a hole shot straight through me, a painful, constant reminder, an absence I could never fill?

mrsp>!

The young are terrifying, I thought. They are without boundaries. They fear nothing.

mrsp>!

You never know what will happen when you fall from a great height.

mrsp>!

'My granddaughter. Five days old,' says the blonde woman, as I reach over the table for her glass.
'Lovely.' I smile. All babies look like currant buns to me.

mrsp>!

Now I stand on the roof, staring out at London's winking darkness below. Around me a million people are living, breathing, eating, arguing. A million lives completely divorced from mine. It is a strange sort of peace.

k_mesi>!

That's life.We don't know what will happen.Wich is why we have to take our chances while we can.


A sorozat következő kötete

Me Before You sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dolly Alderton: Ghosts
Colleen Hoover: Regretting You (angol)
Milly Johnson: An Autumn Crush
Jane Fallon: Getting Rid of Matthew
Sophie Kinsella: Wedding Night
Sophie Kinsella: I've Got Your Number
Kristen Callihan: Managed
Elle Kennedy: The Risk
Mariana Zapata: Wait for It