A ​mutáns (Halálosztó 2029 19.) 4 csillagozás

John Y. Olineast: A mutáns

Los Angeles, 2018

Az Ítélet Napja után a világ a gépek és emberek háborújának színterévé változott. A tomboló őrület, a nukleáris tél közepén azonban túlélésért küzd egy, az emberiség által megtagadott új nemzedék: a mutánsok. A Skynet bizarr tervei rájuk is kiterjednek, így egy titkos laboratóriumban gépmutáns hibrid készül.
Vajon képes-e a Skynet uralni a lényt, melynek nevelőapja ember volt? Mi történik, ha egy föld alatti raktár mindentől elzárt sötétjében szembe kerül egymással ember, gép és mutáns?
A harc már nem csak emberek és gépek között folyik…

>!
Cherubion, Debrecen, 2006
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566462

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Razor SP
John Y. Olineast: A mutáns

A Szintetikus rémálom cselekménye során a főszereplők eljutottak egy raktárba, ahol rengeteg lemészárolt gerillát, megsemmisített Halálosztót, egy még működő, de súlyosan sérült Alfát és egy erősen átalakított, agresszív mutánst találtak. A regény végéig nem derült ki mi is történt ott pontosan. Nos, a történet ezen lyukait hivatott A mutáns betölteni, mely egyrészt bemutatja, hogy miként is lett Tomból, az átlagos mutánsból a másik regényben látott, kibernetikailag feltuningolt, agresszív gyilkológép, ill. pontosan mi is történt ott a raktárban, valamint megmutatja, mi is lett végül a mutáns sorsa.
A regény önmagában is megállja a helyét, de célszerű a „testvérével” együtt olvasni (én a megjelenési sorrend alapján haladnék).

>!
Cherubion, Debrecen, 2006
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566462

Népszerű idézetek

>!
Razor SP

– Nix, Hardlings, minden rendben? A 700-ast sikerült elkapnunk… – reccsent a rádióba Zvatowski, hangjában a még le nem gyűrt izgalommal.
– Az jó… – érkezett a válasz. – De lehet, hogy a tesói berágtak, mert innen úgy látszik, hogy jönnek…
– Megerősítem – jelentette borúsan Hardlings. – Legalább hatan vannak, szemből közelítenek.

218. oldal,24. Túlerő

>!
hope22

Az ember… Milyen sokra is vihetnénk, ha külön-külön lennénk, mi emberek, és nem így együtt. Az ember mint egyén, nagyszerű, ténylegesen a teremtés koronája, de együtt… A gyűjtőnév már közel sem tükrözi az embert mint egyént. Az egyén elég okos ahhoz, hogy megszerezze, ami feltétlenül szükséges, de azt is jól tudja, hogy mennyit vehet el a természettől. Az ember, mint csoport, viszont elég okos ahhoz, hogy éljen, hogy jól éljen, de túl hülye ahhoz, hogy túléljen.


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
Stephenie Meyer: A burok
Hugh Howey: Szerződés
Ann Aguirre: Helyőrség
John Wyndham: A triffidek napja
Blake Crouch: A pokol kapujában
John Wyndham: Újjászületés
Douglas Rowland: Cherubion alkonya 4. – Ikeristenek
Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?