East ​of Eden 19 csillagozás

John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden John Steinbeck: East of Eden

Set in the rich farmland of the Salinas Valley, California, this powerful, often brutal novel, follows the interwined destinies of two families – the Trasks and the Hamiltons – whose generations hopelessly re-enact the fall of Adam and Eve and the poisonous rivalry of Cain and Abel. Here Steinbeck created some of his most memorable characters and explored his most enduring themes: the mystery of indentity; the inexplicability of love, and the murderous consequences of love's absence.

Eredeti megjelenés éve: 1952

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Penguin Orange Collection Penguin angol

>!
Penguin, London, 2016
608 oldal · ISBN: 9780143129486
>!
Penguin, New York, 2014
720 oldal · ISBN: 9780141394893
>!
Penguin, London, 2012
728 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780241952498

5 további kiadás


Kedvencelte 11

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Lex>!
John Steinbeck: East of Eden

Egy éve hatalmas vágyam volt, hogy olyan történetet olvassak, amiben két testvér ősellenséggé válik. Többen is ajánlották ezt a könyvet, de mivel a klasszikusok meg én nem vagyunk túl jó haverságban, ezért csak úgy porosodott a kívánságlistámon. Viszont úgy egy hónappal ezelőtt @rebarbarafagyi meglepett vele, és ezúton is szeretném megköszönni neki, mivel egyébként valószínűleg soha nem olvastam volna el. Szóval köszönöm!

Nagyon meglepett, hogy ennyire berántott a történet és hogy ennyire tetszett az író stílusa. Soha nem gondoltam volna, hogy nekem ez tényleg tetszeni fog. Pedig utólag belegondolva nem annyira meglepetés, mivel nagy kedvenceim a családregények. Nem mondom azt, hogy nem voltak hullámvölgyei, de úgy gondolom, hogy egy ekkora terjedelmű könyvnél az a pár lassabb szakasz igazán megbocsátható. És még ezek ellenére sem untam sose a regényt, valahogy mindig foglalkoztatott.

A cselekményt meg sem próbálom összefoglalni, mert már azt sem tudom, honnan indultunk. Nagyon sok minden történik a regényben, eleve két családnak is foglalkozunk a sorsával, két generáción keresztül, és egyszerűen képtelenség lenne felidézni minden egyes mozzanatot. Ezt olvasni kell és kész. Mind a két család története nagyon érdekelt és nagyon meglepődtem, hogy egy-egy szereplő halála mennyire megrázott. Nagyon jól sikerültek a karakterek, szívesen ki is emelnék párat, de igazából mindegyikükben volt valami, ami megfogott. De azért na: Lee, Cal, Adam, Samuel, Tom. :) Érdekes, hogy eleinte Aron-t sokkal jobban kedveltem, mint Cal-t és valahogy a végére teljesen az ellentétére változtak az érzéseim, és igazából nem tudom az okát. spoiler

A filozofálgatós részek annyira nem vonzottak engem, a bibliai utalások meg még inkább nem, de azért érdekes volt ez a fejtegetés a jóságról és a gonoszságról, amiből mind a kettő megtalálható az emberben. Az különösen tetszik, hogy ilyen jól behozta az író ezt a Káin és Ábel kapcsolatot, először Charles és Adam, utána pedig Cal és Aron esetében. És tetszik a C és A kezdőbetűzés, tök jó, hogy erre is figyelt.

Meglepő, hogy 2012-es a kiadásom, én inkább a ’60-as évekre tippeltem volna. :D Nyilván nem vagyunk egyformák (és ez jó!), de én ilyen ocsmányságot ritkán látok. Bocs tényleg mindenkitől, akinek tetszik, de nekem valahogy ez a stílus nem jön be.

>!
Penguin, London, 2012
728 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780241952498
1 hozzászólás
Viktoria_Agnes_Takacs P>!
John Steinbeck: East of Eden

Eloszor nagyjabol 20 eve, meg gimnaziumban tort ram a Steinbeck laz. Ha jol emlekszem, az Egerek es emberekkel kezdodott, majd szepen, sorban jott meg 3-4 konyv, koztk az edentol keletre. Mikor ujra a kezembe vettem, nagyon kivancsi voltam, mit mond most, ennyi ido utan ez a konyv. Masodszor is letehetetlen volt. Remekul fogja meg a konyv azt a kettosseget, ami mindannyiunkban benne lakik, ami az elet kis es nagy dramait jelentik szamunkra, a jo es rossz orok harcat a lelkunkben, talan a lelkunkert.

Balázꜱ>!
John Steinbeck: East of Eden

huhh regen jartam utt molyon, csak most latom hogy meg mindig csak most olvasast ir :D igyhat gyorsan rakattintottam vegere… nagyszerű könyv en magyarul es angolul is olvastam, nagyon jó könyv


Népszerű idézetek

Ádám_Pásztor>!

and this I believe: that the free, exploring mind of the individual human is the most valuable thing in the world. and this I would fight for: the freedom of the mind to take any direction it wishes, undirected. and this I must fight against: any idea, religion, or government which limits or destroys the individual. this is what I am and what I am about.

angelacsapo22>!

Sometimes your opponent can help you more than your friend.

343. oldal, 22.fejezet, 3. rész (Penguin Books, 1986)

ℕnabella>!

But the Hebrew word, the word timshel—‘Thou mayest’— that gives a choice. It might be the most important word in the world. That says the way is open. That throws it right back on a man. For if ‘Thou mayest’—it is also true that ‘Thou mayest not.

ℕnabella>!

“I believe that there is one story in the world, and only one. . . . Humans are caught—in their lives, in their thoughts, in their hungers and ambitions, in their avarice and cruelty, and in their kindness and generosity too—in a net of good and evil. . . . There is no other story. A man, after he has brushed off the dust and chips of his life, will have left only the hard, clean questions: Was it good or was it evil? Have I done well—or ill?

ℕnabella>!

When a child first catches adults out – when it first walks into his grave little head that adults do not always have divine intelligence, that their judgments are not always wise, their thinking true, their sentences just – his world falls into panic desolation. The gods are fallen and all safety gone. And there is one sure thing about the fall of gods: they do not fall a little; they crash and shatter or sink deeply into green muck. It is a tedious job to build them up again; they never quite shine. And the child's world is never quite whole again. It is an aching kind of growing.

ℕnabella>!

There's more beauty in truth, even if it is dreadful beauty.

ℕnabella>!

My imagination will get me a passport to hell one day.

ℕnabella>!

Do you take pride in your hurt? Does it make you seem large and tragic? …Well, think about it. Maybe you're playing a part on a great stage with only yourself as audience.

angelacsapo22>!

I guess I wouldn't have minded so much if she had wanted my death. It would have been a kind of love. But I was an annoyance, not an enemy.

344. oldal, 22. fejezet, 3. rész (Penguin Books, 1986)


Hasonló könyvek címkék alapján

John Jakes: Love and War
Margaret Mitchell: Gone with the Wind
Ernest Hemingway: For Whom the Bell Tolls
Charles Frazier: Cold Mountain
E. L. Doctorow: Ragtime (angol)
Kristin Hannah: The Nightingale
Stephen King: Carrie (angol)
Philip Roth: American Pastoral
Alex Haley: Roots
Magda Szabó: Iza's ballad