BioShock ​– Rapture 14 csillagozás

John Shirley: BioShock – Rapture

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

It's the end of World War II. FDR's New Deal has redefined American politics. Taxes are at an all-time high. The bombing of Hiroshima and Nagasaki has brought a fear of total annihilation. The rise of secret government agencies and sanctions on business has many watching their backs. America's sense of freedom is diminishing . . . and many are desperate to take there freedom back.

Among them is a great dreamer, an immigrant who pulled himself from the depths of poverty to become one of the wealthiest and admired men in the world. That man is Andrew Ryan, and he believed that great men and women deserve better. And so he set out to create the impossible, a utopia free from government, censorship, and moral restrictions on science--where what you give is what you get. He created Rapture—the shining city below the sea.

But as we all know, this utopia suffered a great tragedy. This is the story of how it all came to be . . .and how it all ended.

>!
Tor Books, New York, 2012
432 oldal · ISBN: 9780765367358
>!
Titan Books, London, 2011
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781848567047

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Andrew Ryan · Brigid Tenenbaum · Frank Fontaine · Sofia Lamb


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
csilla123 P
John Shirley: BioShock – Rapture

No gods or kings. Only man.
Régóta szeretném már elolvasni ezt a könyvet, Bioshock az egyik kedvenc játékom, bár mindig sajnáltam, hogy nem láthattuk Rapture-t még fénykorában. (Legalábbis ha nem számítjuk a Burial at Sea-t.) De legalább itt van ez az előzmény könyv, ami nagyszerű munkát végez a bemutatásával, kezdve a pillanattól, hogy Andrew Ryan elhatározza, megépíti Rapture-t, egészen annak a hanyatlásáig. Bár számomra kicsit hamar véget ért, szívesen olvastam volna addig a pontig, amitől a játék kezdődik, hogy jobban összekapcsolódjon, de ettől függetlenül is nagyon tetszett. Mind a világot, mind a szereplőket sikerült eltalálnia az írónak, annyira karakterhűre sikeredtek, hogy a többség a “saját” hangján szólalt meg a fejemben. Tényleg sajnálom, hogy ilyen sokáig tartott míg sort kerítettem erre a könyvre, általában a videojáték adaptációkért nem vagyok annyira oda, de ez a történet szerintem önmagában is megállja a helyét, és azok számára is nagyszerű élményt nyújthat, akik egyébként nem ismerik a játékot. És most azt hiszem ideje, hogy újra elővegyem a Bioshock kollekciómat, mert ez meghozta a kedvem egy újrajátszáshoz.

>!
Fabala
John Shirley: BioShock – Rapture

Annyira.király.volt!!!!
Persze, a könyv stílusa amiben meg van írva eléggé gyengécske (legalábbis nekem), aki viszont szereti a tényszerű leírásokat mindenféle cécó nélkül, annak ezzel sem lesz baja.
Tény, hogy érdemes előtte vagy játszani a játékkal, vagy végigjátszást nézni belőle, mert az író valóban arra épít, hogy a környezetet már egyszer látta az olvasó, így csak megfelelő mértékben körbeskicceli.
Maga a történetszövés nagyon korrekt volt, nagyon klasszul volt összeszerkesztve – sok (számomra) homályos részre fény derült, a legtöbb kérdésemre választ kaptam és a karakterek is kifejezetten jól sikerültek! A könyvben a játék szereplői pöccre azzal a stílussal jönnek elő, azzal a személyiséggel, amivel eredetileg meglettek alkotva és nem is esnek ki a szerepükből.. sőt, a plusz történeti háttérrel még kerekebbnek, egésznek érezheti őket az ember.
Csak ajánlani tudom, a játék hangulata maximálisan visszajött – nagyon klassz lenne, hogyha készülne Infinite könyv is.. imádnám.

Szóval akit érdekel a történet, bátran keressen rá youtube-n és nézzen bele a játékba, vagy játsszon vele, mert klassz!!! Aki meg már ismeri a világot, ajánlom olvasásra!

>!
ftamas
John Shirley: BioShock – Rapture

Ez a könyv egy utópiát mutat be. Sajnálatos módon nem tudtam azonosulni se történettel, se a szereplőkkel. Mintha a könyvnek csak árnyoldala lett volna.

Nem feltétlenül rossz könyv, de nekem nem jött be. Nem az én stílusom.

>!
Dénes_Rita
John Shirley: BioShock – Rapture

Szuper, ha van elég fantáziája és nyitottsága az embernek.

>!
gabor966
John Shirley: BioShock – Rapture

ezt könyvet szigorúan bioshock játék első és második rész kijátszása után szabad olvasni különben sok minden így nem ért az ember.

>!
Rendbonto
John Shirley: BioShock – Rapture

Mivel nagy fan vagyok, imádom a Bioshock játékot, alap volt hogy elolvasom a könyvet. Az elejétől a végéig érdekesnek találtam, nem untatott az eleje sem, ahogy Rapture hogyan épület meg. Tetszett, ahogy ábrázolva volt, hogy a víz alatti város társadalma hogyan züllött le, és miért fulladt végül teljes káoszba. A brutalitással sem spórolt az író, ezt szintén díjaztam. Annyit hiányoltam belőle, hogy nem kötötte teljesen össze a játék kezdésével. A fordítással sem voltam megelégedve. Összességében ez egy jó kis könyvre sikeredett, és adott egy kis pluszt Rapture világához.


Népszerű idézetek

>!
csilla123 P

There were already curfews, ID cards. How much closer to fascism could they get before they had gone into a complete, mad reversal of everything Ryan claimed to believe in?

354. oldal

>!
csilla123 P

“And you think you’re the liberator of the working class, Atlas?”
“I am not a liberator. Liberators do not exist. That’s the only thing Ryan was right about. These people will liberate themselves! But they do need someone to tell them that it can be done.”

410. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Frank Fontaine
>!
csilla123 P

“Oh shit, Bill, you son of bitch bastard!” Karlosky said, and muttered another imprecation in Russian. “You get me killed!”
“I’ve got faith in your gift for self-preservation, mate.”

445. oldal

>!
csilla123 P

“A man chooses, Bill—a slave obeys. Choose. Kill me or obey your cowardice and run away!”

458. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Ryan
>!
csilla123 P

The tale of her attempt to extract semen from one of the submariners with a large syringe had gotten her dropped, unreasonably she felt, from Sinclair’s research labs. Certainly, she’d used bad judgment in implying she wanted something else from the man’s evil-smelling genitals. Perhaps she’d thrust the needle into his gonad rather too vigorously. But for him to run screaming from the lab, naked from the waist down, with a syringe dangling from his groin, trailing blood and shrieking, “The crazy bitch put a spike in my goddamn nuts!” seemed like an overreaction.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brigid Tenenbaum
>!
csilla123 P

In the end, our choices make us what we are. A man chooses, Bill! They chose — and they must accept the responsibility.

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Ryan
>!
csilla123 P

„If the modern world were a patient in my care…” She shook her head. „I would diagnose it suicidal.”

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sofia Lamb
>!
csilla123 P

“You did another inspection the very next day, and one after that. You found nothing. I’m not smuggling anything, Ryan. That’s why I’ve come here. To set the record straight.”
“I don’t expect you to admit it, Fontaine. I understand that you and the truth are not on speaking terms.”

316. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Ryan · Frank Fontaine

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: 11/22/63 (angol)
Katharine McGee: The Thousandth Floor
David Burr Gerrard: The Epiphany Machine
Norman Spinrad: The Iron Dream
L. Neil Smith: The Probability Broach
Gabriel Mesta: Shadow of the Xel'Naga
S. J. Kincaid: The Diabolic
Dan Abnett: Titanicus (angol)
Hughes Cooper: Sexmax
Max Ehrlich: The Edict