Zoe's ​Tale (Old Man's War 4.) 4 csillagozás

John Scalzi: Zoe's Tale John Scalzi: Zoe's Tale John Scalzi: Zoe's Tale John Scalzi: Zoe's Tale

Zoe's Tale is a retelling of Scalzi's third Old Man's War novel, The Last Colony, written as a first-person narrative from the viewpoint of Zoë Boutin Perry. Zoë is the 17-year old adopted daughter of John Perry and Jane Sagan, two former-soldiers-turned-colonists who were the subjects of Scalzi's first book, Old Man's War. Her biological father, Charles Boutin, created a device capable of giving a race of creatures, called the Obin, consciousness. The Obin worshipped him, but he was killed for being a traitor to mankind and wanting to overthrow the Colonial Union, and so his daughter, Zoë, became a demigod to them.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Tor Books, London, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781447295358
>!
Tor Books, New York, 2009
416 oldal · ISBN: 9780765356192
>!
Tor Books, New York, 2008
366 oldal · ISBN: 9780765316981

Most olvassa 2

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Serenity87 P>!
John Scalzi: Zoe's Tale

Kicsit aggódva álltam neki a könyvnek, mert most egy teljesen új narrátort kaptunk, Zoet és voltak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy hogyan ír gyerek, illetve később tinilány narrátort az író. Azt kell mondanom, meglepően jól! off

A könyv felépítése szempontjából nagyon sokáig kis életképeket ad Zoe gyerekkorából, rövid fejezetek formájában, amiben Hickoryn és Dickoryn rendszeres résztvevő, de rajtuk kívül John és Jane is megjelenik szülőként, ahogy ritkábban szoktuk látni őket. Ezután néhány fejezetet kapunk még a Huckleberryn töltött időszakból, majd végül eljutunk az előző könyv színterére és egy tini szemszögéből láthatjuk az eseményeket az új bolygóra való megérkezésről és a gyarmatosítás nehéz első napjairól/hónapjairól, ami sokkal közelebb áll ahhoz, amit egy civil hasonló esetben átélhet, mint amit korábban John és Jane szemszögéből már láthattunk. Természetesen tinidráma is van pár fejezet erejéig. Bár ezeknek a fejezeteknek egy része annyira nem tetszett, de van létjogosultságuk, hogy jobban megismerjük Zoet és megérthessük későbbi döntéseit. A könyv legütősebb része természetesen az, amire a The Last Colony alatt nem kaptunk választ: mit csinált Zoe míg távol volt. Az új történetrész meglehetősen akciódús és erősen hat az érzelmekre.

Összességében szerintem ez a könyv nagyon kellett, hogy kiegészítse a The Last Colony-t és megválaszoljon pár kérdést, amire ott nem került sor. Valószínűleg számomra ezért érződött ez a könyv kicsit jobbnak, amit a csillagok számában is jeleztem. Kíváncsian várom, hogy mi történik még a folytatásban.

bokorn>!
John Scalzi: Zoe's Tale

Scalzi bacsi nem okozott csalodast :)
A regeny a Last Colony sztorija, Zoe szemszogebol elmeselve. Ahogy az jo parhuzamos regenyhez illik, eleg sok az athallas, de maga a sztori megis eleg egyedi. Meglepoen jol sikerult abrazolnia a tizeneves lany szemszogebol az esemenyeket (mar amennyire ezt en duplaannyi idos himnemukent meg tudom itelni). A humor talan ebben a regenyeben a leghangsulyosabb (foleg az elejen, ott nehanyszor majdnem hangosan felrohogtem).
A konyv elso kb. haromnegyede tenyleg a Last Colony sztorija, de sokkal kozelebbrol megismerjuk a ket Obint, illetve ujabb hatterinfok derulnek ki. A vege viszont pont az az esemenysorozat, ami nagyon hianyzott a Last Colonybol: Zoe utazasa. Es ahogy mondtam, nem okoz csalodast, legalabb annyira jo, mint vartam. Sot, annal meg utosebb :C
Ami kicsit zavar, hogy eleg sok a visszatekintes, illetve a 'magyarazas', igy az is erteheti es elvezheti a regenyt aki a 'masikat' nem olvasta. Azert nem veszes :)
A Consu faj nagyon erdekes, egyre inkabb, remelem a Human Divisionban kiderul roluk meg egy-ket fincsi erdekesseg.
Ja es meg egy, ami zavaro: eleg sok a 'deus ex machina' jellegu veletlen, gyakran csak azert tortennek csodaszeru veletlenek, hogy a szereploknek jo legyen. Ez teljesen jo egy B kategorias akciofilmben, itt azert kicsit fajt.
szoval ajanlott, mondjuk 4.5 csillag az otbol :)


Népszerű idézetek

bokorn>!

“I like your dog,” he said to me.
“I see that,” I said. “The dog’s only so-so about you.”
“How can you tell?” he asked.
“You’re not completely bathed in saliva,” I said.

Part I: ONE

Serenity87 P>!

Green men falling from the sky, asking after the psychological states of various family members including oneself, are enough to make a girl paranoid about what's going on.

29. oldal, Part I: ONE

hope22>!

If you ever want to feel like you’re on the verge of total, abject bowel-releasing terror, try making your way a klick or two out of a forest, at night, with the certain feeling you’re being hunted. It makes you feel alive, it really does, but not in a way you want to feel alive.

Serenity87 P>!

It's my strongest memory of her, even now; not so much how she looked, but the low and warm sound of her voice, and the softness of her belly as I lay against her and drifted off, her stroking my head. The sensation of my mother, and the feeling of love and comfort form her.
I miss her. Still do. Even now. Even right now.

49. oldal, Part I: FOUR

Serenity87 P>!

I lifted up my dad's PDA and counted off the seconds with the two thousand other people in the room.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Old Man's War sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James S. A. Corey: Tiamat's Wrath
Orson Scott Card: Ender in Exile
Orson Scott Card: Ender's Game
Orson Scott Card: Ender's Shadow
Joe Haldeman: The Forever War
William R. Forstchen: The Final Day
Terry Pratchett – Stephen Baxter: The Long War
David Annandale: Watchers in Death
Drew Williams: The Stars Now Unclaimed
Lois McMaster Bujold: Shards of Honor