Lenyúlt ​préda (Lucas Davenport 22.) 18 csillagozás

John Sandford: Lenyúlt préda

Lucas ​Davenport jó néhány gyilkossági helyszínt látott már, de ez minden eddiginél iszonyatosabb volt. Minnesotai családi ház, benne a család, és a család minden tagja, apa, anya, két gyerek, de még a kutyák is brutálisan lemészárolva, a falon pedig vérrel odamázolva a felirat: „VISZAGYÖVÜNK”. Így.
De van valami ezen a helyszínen, ami sehogy sem hagyja nyugodni Lucas Davenport zsaru-ösztönét: valahogy túlzottan is emlékeztet azokra a felégetett földekre, amiket a mexikói drogbandák hagynak hátra gyilkosságaik után. Davenport látott már ilyet nem egyszer: de itt, ebben a békés, jólétet sugárzó minnesotai családi házban? Amelynek gazdája sikeres software-cég tulajdonosa?
Valami nem stimmel itt, de nagyon nem. Végül aztán mégiscsak a helyükre kerülnek a dolgok, de ettől csak még kuszább lesz minden, kiszáll a Droghatóság, idelátogat a mexikói Szövetségi Rendőrség, az ottani FBI.
Tehát mindez hova vezet? Sehová máshová, mint Davenport rémálmainak legszörnyűbb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsiker

>!
Victoria, Budapest, 2014
430 oldal · ISBN: 9789639803626 · Fordította: Kovács Kristóf

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Arabella>!
John Sandford: Lenyúlt préda

109. krimi amit olvastam ( vagy inkább jegyezve van itt a molyon az olvasmánylistámban), de én még ilyennel nem találkoztam: hányingerem volt, amikor részletezte a néhai Brooks család szenvedéseit. Az volt az a pillanat, amikor azt hittem leteszem, nem bírom elolvasni. Aztán mikor túl voltam a sokkon, mégiscsak végigolvastam. Igazán ötcsillagos krimi! A legjobban az tetszett, hogy a bűnösök megkapták, amit megérdemeltek. Így volt teljes és szépen lezárt a történet.

bokrichard>!
John Sandford: Lenyúlt préda

Újra „visszatért hazánkba” Sandford. Olyan ritkán fordítják le a könyveit, pedig hihetetlenül jól ír a pali! Lucas Davenport igazi egyéniség. Eddigi sikeres könyveihez méltóan ez is nagyon erős lett.

Virágszépe>!
John Sandford: Lenyúlt préda

Részletesen kidolgozott, pontos képet kapunk a bűnözők könyörtelen világáról. Lenyűgöző az író profizmusa, úgy éreztem, hogy a valóságról számol be, következetesen, hitelesen. Lucas Davenport nyomozó a megvesztegethetetlen, igazságos karakter. Hiányoltam ebből a szinte hivatalos beszámolóból az érzelmeket, személyes gondolatokat.

coleman>!
John Sandford: Lenyúlt préda

Na ez már újra a régi Sandford. Az utolsó könyvei közül ez viszi a prímet. Szóval ötös!

mate55 P>!
John Sandford: Lenyúlt préda

Aki már olvasott Sandford krimit, akkor tudja, hogy ezt a regényt is el kell olvasnia, még akkor is, ha némileg más élményt ad, mint az előző írásai. Aki még nem olvasott eddig semmit az írótól, akkor itt az ideje, minél hamarabb pótolni kell a lemaradást.Hogy melyikkel érdemes kezdeni? Bármelyikkel. Mind tökéletes olvasmány élmény nyújt.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Lucas Davenport sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Frasier: A testolvasó
Garrison Keillor: Rádiórománc
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
J. D. Robb: Halálos híresség
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem