Csábító ​préda (Lucas Davenport 23.) 12 csillagozás

John Sandford: Csábító préda

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gyilkosság. Botrány. Politika. És egy többszörösen veszélyes milliárdos örökösnő.

A fővárosban elszabadul a pokol. Valami nagyon mocskos dolgot találtak a befolyásos szenátor hivatali számítógépén. A kormányzó képtelen elhinni a szenátor túl intelligens ehhez, még akkor is, ha a másik párt tagja. Valami nagyon nem stimmel.
Lucas Davenport, a Bűnmegelőzési Hivatal sztárnyomozója először egy eltűnt politikai lobbistához jut el nyomozása során, majd a minneapolisi rendőrségre vezetnek a nyomok És ami a legnyugtalanítóbb, egy nőhöz, aki Machiavellit megszégyenítő leckéket adhatna manipulálásból.

A hölgynek fölöttébb határozott elképzelései vannak arról, hogy miként kellene működnie a világnak és meg is tesz mindent azért, hogy pénzzel, könyörtelenséggel és hidegvérű akarattal olyan is legyen.

Kirobbanó Lucas Davenport thriller a New York Times első számú sikerszerzőjétől, John Sandfordtól.

Eredeti mű: John Sandford: Silken Prey

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
480 oldal · ISBN: 9786155676208
>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676192

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
John Sandford: Csábító préda

Nagyon vártam már ezt a Davenport kötetet kicsit túl sokat is. Ám nem azt kaptam, amire számítottam őszintén szólva. Nekem messze nem hozza azt a színt, amit már megszoktam. A karakterek ismét csak jönnek, mindenki a helyén van, de „prédás” hasonlattal élve ez valahogy nem harapott annyira, mint jó pár korábbi kötet. Van benne egy kis politikai thriller meg jó adag manipuláció és informatika, de gyilkosságból valahogy lehetne több is vagy csak szadistább gonosz talán. Szóval jónak jó, de nem AZ a könyv.

>!
tominho68
John Sandford: Csábító préda

Nem mond újat azzal a történet, hogy a politika – választások idején pláne! – elég mocskos (hogy finoman fogalmazzak) műfaj, ennek megfelelően kapunk is belőle rendesen. Davenport persze nem kispályás a saját műfajában, kétségünk nem lehet róla, hogy a mozaikokat szépen lassan összerakja, és fényt derít mindenre – arról már igazán nem ő tehet, hogy ilyen-olyan alkuk köttetnek a háttérben. Azt viszont meg kell említenem, hogy öltönyös, Porschés figurája kicsit szokatlan, nekem a régi „mocskos zsaru fíling” jobban bejött.

>!
voltam
John Sandford: Csábító préda

Sandford az egyik nagy kedvencem. Éppen ezért kicsit morcos is vagyok, hogy mostanság ilyen szűkmarkúan mérik a kiadók Sandford-ot. Még a legelső regényeivel lopta be magát a szívembe. Nekem azóta is azok tetszenek a legjobban. Azóta vannak jobb és kevésbé jó regényei, de mindig hoz egy viszonylag magas átlagot. Mióta Davenport – követve Rose Marie-t – szintén félig-meddig politikai állásba került, Sandford regényeiben is egyre hangsúlyosabb szerepet kap a politika. Ez is egy kőkemény politikai krimi volt. Mindig is úgy gondoltam, hogy a politika a világ egyik legérdekesebb, legbonyolultabb egy egyben legmocskosabb dolga is. Ez a regény csak megerősített ebben. Sokszor túl hangsúlyosnak éreztem a politikai szálat és ez némileg a krimi jelleg rovására ment. Ráadásul a politikai krimi terén nálam Baldacci viszi a pálmát, ő mozog igazán otthonosan azon a területen. Ettől ez még egy igen jó, izgalmas könyv volt, amit helyenként bosszantó elírások, félrefordítások tarkítanak, de ez nem Sandford hibája.

>!
mikike23
John Sandford: Csábító préda

Egyik legjobb krimi-thriller amit utobbi időben olvastam. Vártam már , hogy valaki folytassa John Sandford könyveinek kiadását. Nemhiába. Davenport most is remek formában göngyölíti fel a gyilkosságokat, és az uj szenátor választása körüli balhét. Feltünik a regényben a többi Sandford karakter is. Kidd, Virgin Flowers, ICE és a többi ismert arc.. Ajánlom mindenkinek, baromi jó!

>!
colman
John Sandford: Csábító préda

Nekem tetszett. Nem az író legjobbja,de van ennél gyengébb is (Fantom préda).Tavaszra jelenik meg a „majdnem” folytatása angolul.Remélem vlmikor magyarul is olvashatjuk,bár van még közben pár kimaradt rész.

>!
drviki
John Sandford: Csábító préda

Nem rossz, de kicsit lassú folyású.
Filmben el tudom képzelni, hogy jó lenne.


A sorozat következő kötete

Lucas Davenport sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Blake Crouch: A pokol kapujában
Karin Slaughter: Sikoly
Erik Axl Sund: Éhség
Stephen King: 11.22.63
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Pierre Lemaitre: Téboly
Sarah Addison Allen: A barackfa titka