Anubisz ​haragja (Az Írnok 1.) 17 csillagozás

John Petrie: Az Írnok 1. – Anubisz haragja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egyiptom, a XVIII.dinasztia kora, III.Amenophisz uralkodásának tizedik esztendeje.A Nílus istennőjének visszatérése közeleg.A tiszteletére rendezett ünnepség előestéjén a fiatal fáraó elhatározza, hogy kezébe veszi a birodalom irányítását.Vannak, akik azonban ellenzik e szándékát… Baljós események árnyai tűnnek fel: az istenek késleltetik az áradást, amelytől az ország boldogulása függ: , cselszövők vetik ki hálójukat az uralkodóra.Amenophisz kis híjján merénylet áldozata lesz, megmenekülése fivére életébe kerül.

>!
Elektra, Szeged, 2001
184 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639205974 · Fordította: Appl Mária

Kedvencelte 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Niki_Salamon>!
John Petrie: Az Írnok 1. – Anubisz haragja

Erről a könyvről soha nem hallottam még, így amikor megláttam, hogy létezik, azonnal tudtam, hogy nekem kell. Szerencsére sikerült is elég hamar beszereznem egy kedves molytól.
Ez a regény nemcsak kívül, hanem belül is csoda szép! És a legnagyobb örömömre imádtam. Nagyon tetszett. Izgalmas, olvasmányos könyvet kaptam, volt benne egy kis krimi, amit ugye imádok, és egy kis misztikum is, ami szintén kedvemnek való. Egyiptom megunhatatlan számomra, bár azért mielőtt folytatnám, tartok egy kis szünetet. Remélem a sorozat további kötetei is ennyire fognak tetszeni.

6 hozzászólás
Demóna>!
John Petrie: Az Írnok 1. – Anubisz haragja

Anyutól kaptam ajándékba, de akkor még nem akaródzott elolvasni, aztán 1x csak gondoltam egyet és elővettem…Nos az lett az eredménye, hogy anyukámék szülinapomra járhatták az antikváriumokat a további kötetekért. :)

Katherine_Grey>!
John Petrie: Az Írnok 1. – Anubisz haragja

A francia író kellemesen kézbe fogható, könnyen elolvasható, mégis igazi élményt nyújtó könyveihez különös főszereplőt választott. Hőse Amenhotep, Hapu fia, egy közemberből lett tisztviselő III. Amenhotep (Amenophisz) fáraó, Ehnaton apja korából. Halála után nem sokkal már istenként tisztelték, s a fáraóknak emelt templomok közepette egyetlenként kapott halotti templomot közel a Királyok Völgyéhez. Sokakat érdekel, mitől volt Amenhotep ilyen fontos, s hogyan tett szert ekkora tiszteletre. A választ senki sem tudja, így hatalmas lehetőségek nyíltak meg Petrie előtt, aki felnőtteknek írt, de kamaszok számára is érdekes és követhető, krimis-nyomozós, de a korszakot is kitűnően lefestő regényeiben bemutatja Egyiptom történetét nem sokkal a mindent felforgató Aton-reform előtt. Szereplői, Amenophisz, Teje királyné, a hettita hercegnő mind ismerősek lehetnek Ehnaton-történetek előszavaiból és perifériájáról, most azonban főszereplőként lépnek elénk a négy élvezetes regényben (Anubisz haragja, A borzalmak temploma, A sivatag fia, Abüdosz titka). Minden könyv önállóan is megáll, mégis az első három tartozik szorosabban össze bemutatva Amenhotep ifjúkorát, szerelmét és harcát titokzatos ikertestvérével.

SzVera>!
John Petrie: Az Írnok 1. – Anubisz haragja

Kellemes, olvasmányos kis könyv. Volt ebben minden történelem, misztikum, krimi, cselszövés.
Petrie stílusa tetszett, Amenhotep pedig mindig is érdekelt…kell ennél több…olvasom is tovább.:)

andibogar>!
John Petrie: Az Írnok 1. – Anubisz haragja

Igazán érdekes és izgalmas regény. Volt itt cselszövés, összeesküvés, kihívás, szerelem, halál, erőszak. Rövid terjedelme ellenére rendkívül gazdag eseményekben. Kíváncsi lennék a sorozat többi részére is (miért nem adják ki újra ?).
Aki szeretne egy kicsit elidőzni az ókori Egyiptom világában és betekintést nyerni a fáraó udvarába, annak nagyon ajánlom. :)


Népszerű idézetek

Niki_Salamon>!

-Fiam, helyesen beszél, ki helyesen hallgat. Hallgatni a legfőbb erény.

Niki_Salamon>!

Megeshet, hogy egy világtalan olykor többet lát, mint egy egészséges ember. Mert ő az ujjával, az orrával és a többi érzékszervével lát, de legfőképpen a szívével.

Niki_Salamon>!

Régóta megtanulta, hogy a fény és az árnyék cinkostársak: jót cselekedni rossz nélkül nem lehet.

Jesper_Olsen>!

[…] aki kérdést tesz fel, az már félig birtokolja a választ.

98. oldal

Jesper_Olsen>!

– Hasznos lehet a csobogó víz, ha az ember titokban óhajt tartani egy beszélgetést.

158. oldal

andibogar>!

Becsületes és őszinte embert válassz barátodnak, tettei alapján mérd.

Jesper_Olsen>!

Ne nyisd meg olyan előtt a szíved, aki később ellened fordíthatja kimondott szavaidat. Gonosz ember társaságát ne keresd, az ilyen szívében pusztító tűz lobog. Aki a lába elé néz, nem botlik meg soha.

115. oldal

Jesper_Olsen>!

Akit az istenek vezérelnek, az sohasem téved el, de akinek még ladikja sincs, az sohasem juthat át a túlsó partra – gondolta magában Amenhotep.

178. oldal


A sorozat következő kötete

Az Írnok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján
Mika Waltari: Szinuhe
Michelle Moran: Kleopátra lánya
Barbara Wood: Lélekláng
Georg Ebers: Egyiptomi királylány
Antoinette May: Pilátus felesége
Michelle Moran: Nefertiti
Michelle Moran: Az eretnek királyné
Paul Doherty: A hiénák éve
Violaine Vanoyeke: Örökkévaló utazás