75. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

The ​One – A tökéletes pár 725 csillagozás

John Marrs: The One – A tökéletes pár John Marrs: The One – A tökéletes pár

Meddig ​mennél el, hogy megtaláld az igazit?
Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Gyorsan mintát vesz az ember, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.
Ezt ígéri egy DNSPárod nevű alkalmazás. Egy évtizeddel ezelőtt egy nagyvállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek milliói találták meg a DNS-párjukat. Azonban ennek a felfedezésnek megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a klasszikus értelemben vett románcot, randevúzást és szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint azt bárki sejtené…
Ez a lebilincselő regény… (tovább)

John Marrs: The One

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2019
416 oldal · ISBN: 9789634990895 · Fordította: Ipacs Tibor
>!
Maxim, Szeged, 2018
416 oldal · ISBN: 9789632619316 · Fordította: Ipacs Tibor
>!
Maxim, Szeged, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619316 · Fordította: Ipacs Tibor

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Nicholas (Nick) Wallsworth · Amy Brookbanks · Christopher · Ellie Stanford · Jade · Kevin · Mandy · Sally · Timothy Hunt


Kedvencelte 132

Most olvassa 14

Várólistára tette 512

Kívánságlistára tette 373

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

ProKontra P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Az író most megjelent könyvét A jó szamaritánust nemrég olvastam és nagyon tetszett, éppen ezért vártam nagyon, hogy a régebbi könyvét, A tökéletes pár című regényét is beszerezzem és elkezdhessem.
Az mindenképpen említésre méltó, hogy az író nagyon egyedi stílusban ír. Nem egy megszokott történet sem A jó szamaritánus, sem A tökéletes pár, éppen ezért is lesznek ezek azok, amiket nehéz lesz elfelejteni. De mi olvasók pontosan ezt szeretjük: a feledhetetlen sztorikat.
Kifejezetten elgondolkodtató volt, hogy ha ez a DNSpár létezne, vajon én mit tennék? Elvégezném a tesztet? Elhagynám a párom, ha kiderülne, hogy nem ő a nagy Ő? Őszintén bevallom, nem tudom. Bennem lenne a kíváncsiság, de mellette egy nagyon erős félelem is. Ez utóbbi a könyv olvasása közben egyre erősödött bennem, de ezt majd ti is tapasztaljátok, amikor a kezetekbe fogjátok.

A könyv alaptémája, az emberi DNS által létrehozott társkereső, ahol végre mindenki megtalálja azt, aki igazán hozzá tartozik. Legyen férfi vagy nő, idős vagy öreg.
Érdekes koncepción alapul, tekintve, hogy soha nem lehet tudni, vajon az igazi, melyik nemhez, kaszthoz tartozik, vagy azt, hol él. Benne van a rizikófaktor, hogy a másik párja egy sokkal idősebb ember, vagy akár sokkal fiatalabb. Lehet, hogy az illető erőszakos vagy pedofil. Előfordulhat, hogy komoly betegsége van. És időnként megesik, hogy a rendszer nem találja meg a megfelelő egyént.
Teljes értékelés:
https://prokontra.net/2021/01/06/john-marrs-the-%e2%80%…

31 hozzászólás
MissFortune>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Te jó ég!
Abszolút kedvenc lett, nagyon régen olvastam ennyire jót. Már az első pár oldal elolvasása után éreztem, hogy ez biztosan nagyon maradandó lesz.
Érdekesen indít a könyv, ugyanis egy olyan világot tár elénk, ahol egy alkalmazás megtalálja a DNS által a nagy betűs Igazit, ezzel a lehetőséggel pedig rengetegen élnek. Simán eltudom képzelni, hogy a jövőben tényleg lesz valami ilyesmi, az már más kérdés, hogy így a könyv olvasása után megmerném-e csinálni a tesztet.:D Talán igen, talán nem, de a kíváncsiság valószínű, hogy sokunknál győzne.
A történetet 5 különféle szemszögből ismerhetjük meg, róluk pedig nem is szeretnék többet spoilerezni. Nekem Christopher és Ellie voltak a kedvenceim, de Nicket is szerettem. Az biztos, hogy annyira eteti magát ez a könyv, szinte lehetetlenség abbahagyni. A fejezetek vége nagyon jól van időzítve, mindig éppen a tetőponton marad félbe. Ez eleinte zavaró, de annyira érdekelt a későbbiekben ötük története, hogy hidegen hagyott, csak hagy olvassak minél többet. :D

14 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Hű, ez nem volt semmi! Már az elején éreztem mekkora potenciál rejlik ebben a történetben, és szerencsére nem kellett csalódnom. Öt különböző személyen keresztül bemutatásra kerül egy olyan jövőkép, ahol a tudomány segítségével találhatjuk meg társunkat. Rendkívül csavaros volt a történet, a fejezetek végén csak kapkodtam a fejemet, annyiszor meglepődtem. A könyv egy nagyon érdekes kérdést vet fel az érzésekre vonatkozóan: a szerelem tényleg csak őszinte lehet, és valóban nem lehet manipulálni? Olvassa el mindenki, és döntse el maga. :)

3 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Régóta nézegettem ezt a könyvet, de most került a kezem közé, amikor láttam sorozat is készült belőle. Csak egyet bánok, méghozzá azt, hogy nem hamarabb olvastam.
Először a sok név láttán megijedtem, hogy jegyzek én meg ennyit és ki kinek a kije, de hamar feltudtam venni a fonalat és csak faltam a történetet. Nagyon tetszett, hogy több páron keresztül mutatja be a mindennapjaikat és viszontagságaikat, kapcsolatuk hol szerelmes hol viharos alakulását.
Engem teljesen elgondolkodtatott, hogy ha megtudnám van egy DNS-párom, aki elvileg genetikailag nekem teremtetett vajon, hogy reagálnék. Elég makacs természet vagyok, lehet dacolnék ezzel és csak óvatosan vetném bele magam, vagy lehet teljesen elhinném és berántana? Végig a placebo hatás járt az agyamban, létezhetne-e ilyen, hogy tudod ki a te tökéletes párod, vagy úgy működik mint a placebo, elhiszed és beránt?
Egyik kedvencem a sorozatgyilkos szál volt, itt érdekelt a leginkább, hogy amikor minden kiderül milyen reakciót vált ki egy szerelemittas emberből, miként fog reagálni, hogy tudja ezt kezelni. Mindezek mellet a többi is nagyon körmönfont és csavaros, sokszor ledöbbentem, hova lehet még csavarni a szálakat és még mindig tudott újat mutatni.
Remek könyv, jól kitalált alapsztorival és szereplőkkel tálalva!

13 hozzászólás
Márk_2011 P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Már az elején tudtam, hogy tetszeni fog. Az első pár oldal után. Izgalmas, pörög az esemény. Nagyon jó, hogy öt szereplő eredményét követhetjük nyomon. Jó kis thriller kerekedik ki, és nagyon elgondolkodtató történet!
Kíváncsi lennék, ha megtalálhatnánk egy teszt segítségével az igazi DNSPárunk, megcsináltatnánk – e a tesztet. Így, hogy olvastam a könyvet, azt mondom NEM, de ott a kisördög bennem is! Talán mégis! Ki tudja! Addig is, olvassátok! Megéri!
@kicsi_Coco, köszönöm az ajánlást, @Nono_ köszi a közös olvasást! Egy élmény volt! ;-)♥

8 hozzászólás
Naiva P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Szerintem nem túlzás azt állítani és nem is viccelek azzal kapcsolatban, hogy ez a könyv egyszerűen zseniális volt a maga (olykor) egészen morbid módján. Tipikusan olyan könyv, aminek az olvasása előtt semmit nem szabad elolvasni, mert nagyon könnyű spoilerekbe futni.
A könnyen érthető, elmés írás, a műfaji sokféleség, a rövid fejezetek legizgalmasabb pontnál való váltása, csak még élvezetesebbé, valamint letehetetlenné tette az egész könyvet.
A könyv több szereplő történetét követi egy olyan időben, amikor is, egy vállalat ígéretet tesz arra vonatkozóan, hogy a DNS alapján 99,997%-ban meg tudja találni a lelki társadat szerte a világban, legyen bárhol, vagy legyen az bármilyen nemű. Ahogy mindennek, ennek is vannak kockázatai és mellékhatásai. De még milyenek! A hibalehetőségeket nem is sorolva.
Az első néhány fejezetnél még nehéz volt megszoknom, hogy ki-kicsoda, de azután már nem volt megállás. Többségük nem kifejezetten szerethető karakter, de itt a bizonyíték arra, hogy nélkülük is lehet írni egy kiváló könyvet.
Romantikus szempontból spoiler mindent vitt. Kedvenc lett.

20 hozzászólás
mate55 P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

A szerelem és a tudomány miként tudnak kölcsönhatásba lépni. Az egyik legelgondolkodtatóbb és legérdekesebb könyv, (kérdéseket vet fel a tudomány által árasztott jövőnkkel kapcsolatban) amit az utóbbi időben olvastam. Néhány fontos kérdést vet fel, köztük azt is, hogy mennyire vagyunk hajlandóak elmenni az „igazi boldogság” elérése érdekében? Egy nagyon hétköznapi témát (egy online társkereső szolgáltatást) gondol újra, a feje tetejére állítva, feltárja azokat a titkokat, manipulációkat és konfliktusokat, amelyek a legtökéletesebb (vagy tudományosan „egyeztetett”) párokat is sújtják. Lehetővé teszi, hogy elgondolkodjunk az „isten játékának” előnyein a szerelem megtalálásával, és eldönthetjük, hogy az előnyök meghaladják-e a kockázatokat. Alternatív valóságai nagyon hasonlítanak a jelen világra, amiben az egyetlen különbség az, hogy a tudomány pár lépcsőfokkal előrébb jár, de abszolút olyan szinten, aminek megvalósulása teljesen elképzelhető. Egy percig sem állítja be a fejlődést problémának, hanem inkább továbbgondol és szituációkat vázol az olvasók elé. A tudományról szóló elképzelések mélyreható vizsgálata az egyetlen fikció benne, az emberi reakciók azonban végig valóságosak. Bár nem szájtátósan zseniális, ahogy akadnak hibái is, de az elvitathatatlan hogy az utóbbi évek egyik legérdekesebb regénye.

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Mikor először felvetette @Aniza, hogy olvassuk közösen ezt a könyvet, azt gondoltam, hogy én ezt nem biztos, hogy tudnám élvezni, így félve álltam neki. De szerencsére nagyon nem azt kaptam benne, mint amire számítottam, sokkal jobb volt ez annál. Azt hittem, hogy majd egy szokványos könnyed kis romantikus történet lesz, de ez se szokványos, se könnyed nem volt. Az alapfelvetés is elég érdekes, hogy egy tudós felfedezte azt a módot, amivel majdnem 100% pontossággal meg tudják mondani a DNS alapján, hogy ki az ember számára a nagy Ő. Innen gondoltam, hogy csak egy romantikus történethez lesz szerencsém. De ebben volt minden: sorozatgyilkos, izgalom, rejtély, csavar. Több szemszögből is láthatjuk az eseményeket, a legelején tartottam kicsit tőle, hogy emiatt nehezebben bírom majd követni az eseményeket, de annyira eltérő volt az egyes karaktereknek a személyisége, hogy egyáltalán nem okozott gondot ez számomra. Mindegyik karakter jelentősen hozzátett ehhez a könyvhöz, ez szerintem így volt kerek egész. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok a könyvből készült sorozatra is, igyekszem azt is minél előbb megnézni.

10 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Sajnos ez a könyv nagyon kis részben sci-fi, és 90%-ban inkább thriller. Jobban el tudtam volna képzelni a cselekményt valamikor a jövőben, de minden mozzanat a könyvben a jelenre utal. Felmerül a kérdés, hogy szabad-e ennyire beleavatkozni az emberek életébe? Egy tudós vehet ekkora felelősséget a kezébe, hogy eldöntse ki kihez való? Azt el tudom képzelni, hogy ha valaki évek óta várja az igazit, akkor ehhez a módszerhez fordul, de régóta házas emberek mi a csodának kínozzák magukat!?
Az öt pár, akit az író bemutat, mind valamiképpen különleges eset. A poén lelövése nélkül nehéz is beszélni róluk, de én Mandyt sajnáltam leginkább, mindamellett, hogy a csajszinál nem volt százas minden, hogy azt spoiler bevállalta. Azt hiszem Nickék voltak a kedvenceim, ahogy a génpárjával fogadták az egészet. És persze volt egy pszichopata sorozatgyilkosunk, akinek szintén találtak egy párt. Hát ők is érdekesek voltak.
Ha belevágtok, pszichothrillernek olvassátok, annak szuper volt.

4 hozzászólás
Bunney P>!
John Marrs: The One – A tökéletes pár

De jól esett ez a könyv :) Azt hittem kicsit tudományos is lesz, de szó sem volt erről. Több szálon fut, és ez az 5 különböző történet segít, hogy más szemszögből is elgondolkozzunk azon, milyen lehetne egy ilyen világban élni, ahol megtudhatjuk ki a lelki társunk. Biztosan mondhatom, hogy ijesztő. off
Ez egy kitalált dolog, de mégis olyan életszerű dolgokkal volt tele, amik sok embert érintenek.

Az 5 történet rövid fejezeteivel sorban haladt, ami nekem is könnyebbség volt, mert ha csak kevés időm volt olvasni, akkor is magamhoz tudtam venni.
Amikor az egyik sztori kicsit alább hagyott, akkor a többi érdekesebb volt. Vagy egyszerre mind :) Szinten tudta ezzel tartani az érdeklődésem, na és persze azzal is, hogy mindig úgy lett vége, hogy legszívesebben átlapoztam volna a kövi 4 fejezetet, hogy újra azt a szereplőt olvashassam XD Mint amikor nézel egy sorozatot, vége van, és 1 hetet kell várnod egy új részre :D

A szereplők is tetszettek. Az elején azt hittem meglesz a kedvenc sztorim, de aztán mégsem. Majd szintén nem az lett és ez váltakozott :)
Volt, amit sejtettem és beigazolódott, de volt amikor azt hittem megvan a végkifejlett, de még tartogatott meglepetést.
Nagyon kíváncsi vagyok az író másik könyvére, A jó szamaritánusra is, mert ez nekem bejött! ⭐⭐⭐

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

ap358 P>!

Néha a szomszéd fűje sem zöldebb, nekünk pedig ott kell maradnunk, ahová tartozunk. Néha pedig egyszerűen kockáztatnunk kell, majd pedig remélni a legjobbakat.

413. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ellie Stanford
5 hozzászólás
Suddus>!

(…) az életet élni kell, nem pedig a távolból figyelni.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Jade
Suddus>!

Azt mondják, hogy az embernek nem hiányozhat az, ami sohasem volt az övé, de ez nem igaz.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mandy
josageszter >!

Ha lecsupaszítja az ember, akkor talán csak annyi a szerelem, hogy ott vagy valakivel akkor is, amikor felkel, és akkor is, amikor lenyugszik a nap.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jade · szerelem
tmezo P>!

– (…) Ha lehetőséged nyílik úgy szeretni valakit, ahogy ő szeret téged, akkor azt ragadd meg két kézzel, és el ne ereszd!

ap358 P>!

– És mi van, ha kiderül, hogy nem passzol a DNS-ünk?
– Akkor szem előtt tartjuk majd, hogy még több energiát kell fektetnünk a kapcsolatunkba. Ahogy John Lennon mondta: „Csak szerelemre van szükséged. ”
– Igen, de azt is mondta, hogy: „Én vagyok a rozmár”, szóval annyira azért ne higgyünk a bölcsességeinek!

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas (Nick) Wallsworth · Sally
_Katie_ P>!

De kérlek, fogadd meg egy öreglány tanácsát: ne hagyd elillanni a boldogság lehetőségét!

Suddus>!

Korábban is voltak barátnői, de ő valahogy teljesen más volt, mivel már három hét is eltelt az első randevújuk óta, de még egyszer sem fantáziált arról, hogy megöli.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christopher
K_Kata99 P>!

– … nem engedhettelek el úgy, hogy ne tudnám, mi fog hiányozni az életem hátralévő részében.

K_Kata99 P>!

Ha bármit is tanult Kevin halálából, akkor azt, hogy az életet élni kell, nem pedig a távolból figyelni.

Kapcsolódó szócikkek: Jade

Hasonló könyvek címkék alapján

Blake Crouch: Sötét anyag
Manon Fargetton: Szökevények éjszakája
Amanda Stevens: Örök kísértés
J. D. Robb: A halál fényében
Lakatos Levente: Aktus
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Sara Shepard: Pretty Little Liars
David Mitchell: Felhőatlasz
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd