The ​One – A tökéletes pár 95 csillagozás

John Marrs: The One – A tökéletes pár

Meddig ​mennél el, hogy megtaláld az igazit?

Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Csak gyorsan mintát vesz az ember a szájából, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.

Ezt ígéri a DNSPárod. Egy évtizeddel ezelőtt egy vállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek millió találták meg a DNS-párjukat. De ennek a felfedezésnek is megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a hagyományos értelemben vett randevúzást, románcot, valamint szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint a többi…

Az Egyesült Királyságban… (tovább)

Eredeti mű: John Marrs: The One

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619316 · Fordította: Ipacs Tibor

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Amy Brookbanks · Christopher · Ellie Stanford · Jade · Kevin · Mandy · Nicholas (Nick) Wallsworth · Sally · Timothy Hunt


Kedvencelte 25

Most olvassa 10

Várólistára tette 199

Kívánságlistára tette 189

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
ap358 P
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Kedvenceltem.
A fülszöveg alapján egy klisés, könnyed kis olvasmányra számítottam. Mekkorát tévedtem.
A történetet öt különböző szemszögéből olvashatjuk, már csak ezért is imádtam. A rövid 2-5 oldalas fejezekkel nagyon gyorsan lehet haladni, ráadásul az író mindet érdekesen, egy-egy kisebb csattanóval zárja, ezzel fokozzva az állandó feszültséget.
A „létezik-e szerelem első látásra”, illetve a „zsák a foltját” alapján egy tudományos teszt lehetővé teszi az emberek számára, hogy mindenki megtalálhassa azt a párt, akit neki teremtettek. Ezzel felgyorsítható a társkeresési folyamat, így egyre többen veszik igénybe ezt a szolgáltatást, akárcsak főszereplőink: Nick, Jade, Ellie, Christopher és Mandy.
Nehéz spoilermentesen bármit is írni a cselekményről, mivel minden egyes fejezet újabb és újabb titkokkal lendíti elő a történet menetét, de aki nekikezd, az készüljön nagyon morbid, beteg párosításokra.
Christopher volt a kedvencem, az ő elméjébe és a tetteibe belelátni rendkívül érdekes volt, a sztorija önmagába megállta volna a helyét. A másik, akit imádtam az Ellie párja, végig fenntartotta az érdeklődésemet a kiléte.
A románcra és a borzongásra vágyók igényét is kiszolgálja a könyv, és mindezt nagyon pörgősen, izgalmasan.
A vége valami eszméletlen. Olvassátok!

4 hozzászólás
>!
Hópárduc P
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog ez a könyv. Ennek ellenére, nagyon olvasmányos és haladósan épül fel a történet, olvastatja magát.
A történet alapja, nagyon jó. Aztán ebből micsoda galiba lesz???
Öt történet, öt különböző szemszögből és a csavarok sem maradhattak el.
A rövid fejezetekkel pedig nagyon lehetett haladni, mert a történetek váltogatták egymást.
Kellemes csalódás volt! :)

>!
Evika82 P
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Más volt ez a könyv, mint amire számítottam, de azt kell mondjam, hogy így is nagyon tetszett. Azt hittem, hogy kapok szimpla romantikus könyvet, ami megvan spékelve egy kicsit ezzel a DNS-pár mizériával…hát nem, nagyon nem így történt.
5 cselekményszél fut párhuzamosan végig a könyvben, ami eleinte kicsit zavart, de így is élveztem az olvasást. Aztán mikor belerázódtam az állandó váltásokba, akkor nem volt megállás, beszippantottak a történetek. Mindegyik cselekményszál tele volt titkokkal, izgalmakkal, érzelmekkel. Rövidek a fejezetek, gyorsan pörögnek az események, igazán szórakoztató és érdekes mindegyik páros.
Tetszett na. Ennyi. :)

>!
MyMoonlightLibrary_Ella P
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Ez a könyv valami egészen új élményt nyújtott számomra.

A fülszöveg és a műfaj meghatározások szépen körvonalazzák a történet jellegét és cselekményét. A történet középpontjában a DNSPárod nevezetű program áll, aminek keretei között DNS mintád alapján képesek megtalálni azt a személyt, akit genetikailag hozzád rendelt az ég. A DNS párok villámcsapásszerűen szeretnek egymásba, és élik tovább csodálatos életüket együtt. Az idea gyönyörű, ám a valóságban nem minden alakul éppen úgy, ahogyan azt előre eltervezték. Öt szereplő szemszögéből követhetjük nyomon a DNS párok kifürkészhetetlen útját. A bőrünkön érezzük a szerelmet, rejtélyt, tragédiát, és a néhol beteges gondolatokat is. A sztori úgy pörgött, hogy alig lehetett letenni a könyvet, imádtam olvasni a függővéggel záruló fejezeteket. Fordulatokban sem volt hiány, az író mindig képes volt meglepni valamivel.
Kiknek ajánlom A tökéletes pár című kötetet? Azoknak, akik szeretik a pörgős thrillereket, színes szereplőket, futurisztikus elképzeléseket és persze a szerelmet. Ajánlom kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak, és minden olvasni tudó embernek. Úgy gondolom, hogy ez a sztori sok meglepetést tartogathat mindenkinek, szóval ajándéknak sem utolsó a könyvmolyok körében.

Bővebben…
http://mymoonlightlibrary.blogspot.com/2018/08/john-mar…

2 hozzászólás
>!
szabadosági
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Letehetetlen, gyakorlatilag egy szuszra elolvasós! Baromi érdekes kérdést feszeget. Egy elképzelt jövőben DNS-teszt alapján találja meg számodra az IGAZIT egy alkalmazás. 5 ember történetén keresztül gondolkodhatunk el mi is azon, hogy vajon mit tennénk, ha létezne ez a teszt. És biztosan olyan jó lenne-e, mint első hallásra tűnik..

Egyszerre tud szerelmes, érzelmes, izgalmas, fordulatos, elgondolkodtató lenni.
Nagyon szerettem!

>!
ggizi P
John Marrs: The One – A tökéletes pár

WOW! Nem számítottam rá, hogy ez ennyire be fog jönni nekem :P
A fülszöveg egyáltalán nem hozott lázba a mesterségesen, DNS alapján összepárosított népek tekintetében. De aztán ahogy egyre jobban belefolytunk az 5 pár életébe, egyre érdekesebben és izgalmasabban alakultak az események. Maga az alapötlet igazán elgondolkodtató. Csak remélni lehet, hogy a tudomány a valóságban nem fog ilyen (lelki társakat összepárosító) génnel előrukkolni, mert ebben a történetben teljesen felforgatta az egész világot. Hosszú évek óta jól működő családok/kapcsolatok mentek pillanatok alatt tönkre, hogy az ismeretlen lelki társukkal minden fenntartás nélkül azonnal összebútorozzanak. Az üzleti/kockázati világ is a DNS párokat részesíti előnyben, hiszen a lelki társától senki épeszű nem fog elválni, ők szinte végletekig kitartanak egymás mellett a legnagyobb bajban is. Elvileg. De persze minden vonatkozásnak megvolt a másik, jóval sötétebb oldala is azoknál, akiket elhagytak vagy egyszerűen nem találták meg a lelki társukat. De már ez maga ellentmondás, nem? A lelki társat genetikusan keresni…?!
Egyik pár élete sem volt hétköznapi (bár ebben a világban már nem is beszélhetünk hétköznapiságról), és nagyon kíváncsian olvastam hogyan alakul a sorsuk.
Iszonyú jó volt! Olvassátok!

>!
Agatha
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Ez
Egyszerűen
Zseniális!
Nem igazán erre számítottam, azt hittem valami gagyibb, áltudományos sztori lesz az egész, és nemhogy kellemesen csalódtam, de új kedvencet is avattam. Iszonyúan izgalmas, fordulatos, számos egyedi megoldással amire abszolút nem is gondoltam – a szerző hatalmas fantáziával van megáldva.
Nem egy, de 5 teljesen különböző, kerek egész történetet kapunk, ahol a szereplők is kerek egészek. Minden egyes szál iszonyúan érdekes volt, ahogy lassan elkezdődik, megismerkedünk az alapszituációkkal, életkörülményekkel, a szereplőkkel, egyiket-másikat megkedveljük, de legalábbis eléggé szimpatikusnak találjuk, hogy érdekeljenek a velük történtek, és aztán úgy a könyv felénél úgy elkap a forgószél – az a bizonyos semmi nem az aminek látszik…

2 hozzászólás
>!
Niki_
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Kellemesen csalódtam ebben a könyvben. Már a fülszövegének az első mondata is elég ütősre sikeredett: „Meddig mennél el, hogy megtaláld az igazit?”, de a folytatása se maradt le mögötte. Érdekesnek találtam az elméletet, hogy DNS alapján találják meg az emberek az „igazit”, mennyivel könnyebb lehet így az életük, mint évekig keresgélni és esetleg soha meg se találni. Aztán persze befejezve a könyvet rájöttem arra lehet, hogy jobb így nekünk, hogy nem tudjuk, ki is a DNS párunk.
Kicsit féltem a könyvtől az olvasása előtt, tartottam attól, hogy tinis lesz, de szerencsére erről szó sincs. Nagyon is felnőtt szereplőket alkotott meg John Marrs és azt kell mondanom, hogy remekül.
Mindegyik karaktert egésznek éreztem és egyformán hangsúlyosnak a történetüket.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.com/2018/09/john-marrs-one-toke…

3 hozzászólás
>!
Titina
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Hűűűha!
Még eléggé a hatása alatt vagyok, de meglepődtem, mert nagyon tetszett. Pedig eredetileg nem terveztem az olvasását. :D
Azt hittem majd zavar az 5 szemszög, vagy 5 különböző történet váltakozása fejezetenként, de kb. 3.- 4. körre már egészen belelendültem és nem kevertem senkit senkivel.
Nagyon pörgös és izgalmas, végig fenttarja az olvasó érdeklődését. Ez köszönhető a rövid fejezeteknek és annak, hogy az író, minden egyes fejezetet úgy hagyott abba, hogy még csak véletlen se akarja letenni az ember. Ha több időm lett volna és egy kicsit rendezettebb lelkivilágom valószínűleg két nap alatt ledarálom.
Az elején azt gondoltam vannak olyan szereplők, akik története kevésbé érdekes vagy kevésbé érdekel, de a történet vége felé még mindengyiken tudott csavarni az író és sok esetben nem feltétlen az történt amire én számítottam.
Nem szokványos történet, örülök, hogy elolvastam! :)

>!
Letti88
John Marrs: The One – A tökéletes pár

Egy szóval: Zseniális! Kicsit bővebben pedig, alig bírtam lerakni, a rövid fejezetek miatt baromi olvasmányos volt és a fordítás is nagyon jó!
Látszik, hogy Marrs újságíró, mert tudja mitől döglik egy sztori :-D
A karakterek és a párosítások jól ki vannak dolgozva és bőven tartogatnak meglepetéseket.
Aki fél a több szemszögből megírt regényektől, annak azt üzenem, ez semmiképp ne tartsa vissza! (tapasztalat: 2 szemszögnél többet nem szeretek, mert félek, hogy keverem majd a szezont a fazonnal, és itt ugye 5 is van) De ennél, a halvány gyanúja sem merült fel bennem, annyira eltérőek a karakterek, lehetetlen összekutyulni őket.
Nagyon ajánlom a könyvet, nekem az egyik kedvencem lett!

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Suddus

Azt mondják, hogy az embernek nem hiányozhat az, ami sohasem volt az övé, de ez nem igaz.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mandy
>!
Suddus

[…] az életet élni kell, nem pedig a távolból figyelni.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Jade
>!
josageszter

(…) talán csak annyi a szerelem, hogy ott vagy valakivel akkor is, amikor felkel, és akkor is, amikor lenyugszik a nap.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jade · szerelem
>!
ap358 P

Mindenki szeretné megcsalni a másikat, csak az a kérdés, vajon elég nyomós oka van-e rá.

198. oldal

>!
tmezo P

– (…) Ha lehetőséged nyílik úgy szeretni valakit, ahogy ő szeret téged, akkor azt ragadd meg két kézzel, és el ne ereszd!

>!
Suddus

Korábban is voltak barátnői, de ő valahogy teljesen más volt, mivel már három hét is eltelt az első randevújuk óta, de még egyszer sem fantáziált arról, hogy megöli.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christopher
>!
ap358 P

Néha a szomszéd fűje sem zöldebb, nekünk pedig ott kell maradnunk, ahová tartozunk. Néha pedig egyszerűen kockáztatnunk kell, majd pedig remélni a legjobbakat.

413. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ellie Stanford
>!
Dettig

Aki Ausztráliába jön, annak látnia kell a napfelkeltét – jelentette ki Kevin. – Nincs ehhez hasonlatos a világon.

Kapcsolódó szócikkek: Ausztrália · Kevin · napfelkelte
>!
ap358 P

– Őszintén mondom, Ellie, amikor beléptél a kocsmába, én akkorát fingottam, hogy azt hittem, keresztülrepülök a helyiségen, mint egy eresztő lufi.
Ellie önkéntelenül is vele nevetett.
– Hát, a szerelemtől lehetett vagy a sörtől – mondta Tim tréfásan. – Ki tudja?
– Szóval szerelem volt első fingásra?

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ellie Stanford · Timothy Hunt
>!
ap358 P

– Eddig azt hittem, hogy minden állat lényege, hogy összevissza keféljen és szaporítsa a fajtáját, vagy mégsem?
– A férfiak szeretik ezt gondolni. Ha leegyszerűsíti az ember, akkor igen, valóban így van.

181. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ellie Stanford · Timothy Hunt

Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Crichton: Szörnyek szigete
Dan Wells: Szellemváros
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Blake Crouch: Sötét anyag
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
Josh Malerman: Madarak a dobozban
David Mitchell: Felhőatlasz
M. R. Carey: Kiéhezettek