The ​One 31 csillagozás

John Marrs: The One John Marrs: The One John Marrs: The One John Marrs: The One

How far would you go to find THE ONE?
One simple mouth swab is all it takes. A quick DNA test to find your perfect partner – the one you’re genetically made for.
A decade after scientists discover everyone has a gene they share with just one other person, millions have taken the test, desperate to find true love. Now, five more people meet their Match. But even soul mates have secrets. And some are more shocking – and deadlier – than others…
A psychological thriller with a difference, this is a truly unique novel which is guaranteed to keep you on the edge of your seat.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781335998859 · ASIN: 1335998853
>!
342 oldal · ASIN: B075CQSTGT
>!
Ebury, London, 2017
368 oldal · ASIN: B01K3V42AO

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
John Marrs: The One

Te jó ég. Ez a könyv engem teljesen levett a lábamról.

Nem tudtam elmenni az előítéleteim mellett, az első pár oldal után nagyon tartottam tőle, hogy zavaró lesz a többszemszögű írás, hiszen itt nem két szereplő által leírt eseményekről volt szó, hanem 5 ember életét ismerhettük meg. Aztán rájöttem, hogy nincs itt semmi baj, az ugyanazon sorrend és a rövid fejezetek nagyon egyszerűvé tették, hogy követni tudjam az eseményeket.

Először is el kell ismernem, hogy egyszerűen zseniális a könyv felépítése. Engem teljes mértékben lenyűgözött, hogy mennyire izgalmassá teszi az egészet az, hogy a fejezetek rövidek és mindegyik egy olyan csattanóval zárul, ami miatt azt érzed, hogy nem akarod letenni a könyvet addig, amíg meg nem tudod, hogy mi történik. Namármost, ehhez végig kell olvasnod azt, hogy mi történik a 4 másik szereplővel, és a 4 másik szereplő fejezete is olyan függővéggel zárul, hogy tovább akarod olvasni. Ez pedig egy végtelen körforgáshoz vezet, aminek tényleg az az eredménye, hogy nem akarod letenni, amíg meg nem tudod meg, mi történt. Nekem is nagyon nehezemre esett abbahagyni, csak akkor tettem, amikor muszáj volt.

A cselekmény és az alapötlet szerintem zseniális és nagyon egyedi. A fülszöveg már az első pillanatban felkeltette az érdeklődésemet, nagyon kíváncsi voltam, hogyan is működik a dolog, és egyáltalán nem csalódtam, hihetetlenül jó könyvet kaptam.

Minden egyes szereplőnek megvannak a maga sötét foltjai, mindenki élete izgalmas valamilyen szempontból.
A legkíváncsibbá Christopher története tett. Ő volt az igazi fekete bárány az öt főszereplő közül, aki szerintem a legizgalmasabbá tette a történteket. Érdekes volt arról olvasni, hogy milyen hatással van rá a tény, hogy megtalálta a DNS-párját, hogyan hat ez ki az ő spoiler énjére.

Számomra mind az öt szereplő története különleges volt, senkire sem mondanám azt, hogy kevésbé érdekelt, mint a másik. A kapcsolatok közül számomra a legkiemelkedőbb Ellie és Tim kapcsolata volt. spoiler Tim karaktere a végére igazán érdekessé vált, sokkal inkább elgondolkodtatott, mint sejtettem volna.

Nagyon örültem, hogy Jade és Kevin számára végül pozitív véget ért a történet. Drukkoltam nekik, szerethető karakterek voltak.

Mandy számomra egy kicsit egyszerűnek és naivnak tűnt, de az ő története is megállja a helyét, ezért sem mondanám, hogy nem érdekelt. Igenis érdekes volt, csavaros és izgalmas, ahogy egyre több dologra jött rá.

Mindent egybevetve egy igazán jó könyvet olvashattam. Számomra nagyon izgalmas volt az egész szituáció, elképesztően csavaros, nagyon jól összerakott könyv. Az írásmód külön csillagokat érdemel, Marrs tényleg tudja, mitől döglik a légy.

Kun_Csilla I>!
John Marrs: The One

A maga műfajában elsőrangú munka: szórakoztató, lebilincselő, letehetetlen gondolatkísérlet és romantikusregény-paródia. Legalábbis nagyon remélem, hogy Marrs annak szánta.

Vizespocok>!
John Marrs: The One

Na, hát nekem ez a könyv az elvesztegetett jó ötletek gyűjteménye volt. Valahogy a történet kétharmadánál volt egy pont, amikor azt hittem, több indokolatlan dráma már nem lehet benne, de mindig kiderült, mégis. Az sem egészen világos, ki a célközönség, mert a thriller szál néha iszonyatosan véres, és gyomorforgatóan részletes, majd ezek után következik egy olyan romantikus jelenet, aminek a giccs szintje simán hozza a kardozós-baszós műfaj legjavát.
Ugyanakkor nagyon izgalmas volt, szóval a másfél csillag levonás azért jár, mert végig arra gondoltam, lehetne ez sokkal jobb is. Kicsit bővebben kifejtve:
https://szobapapucs.wordpress.com/2018/12/09/the-one-ko…

1 hozzászólás
Ruste>!
John Marrs: The One

Érdekes ötlet, amit kellő átgondoltsággal mutat be, néhány olyan karakter szemszögén keresztül, akiknek a nagy ő „megtalálásával”, örök napsütés helyett, kinek-kinek a személyre szabott rémálmát dobta a rendszer.

SzRitus22>!
John Marrs: The One

Nagy érdeklődéssel voltam a könyv iránt! Egy picit csalódás volt, másra számítottam….romantikusabbra, tudományosabbra (vagy sci-fisebbre), kevesebb “durvasággal”… de ez valószínűleg az én hibám nem a könyvé, nem olvastam eléggé utána…

S_E_Tünde>!
John Marrs: The One

Élveztem olvasni. Izgalmas, pörgős elgondolkodtató. Egy kicsit soknak éreztem a halált, talán indokolatlannak is. Talán a vége túlságosan el lett vágva, szerettem volna tovább olvasni.

pitykemano>!
John Marrs: The One

De jó volt :) Olyan régóta vágytam már egy olyan könyvre amit le sem lehet tenni. Könnyed, szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő.


Népszerű idézetek

Szonja_Seres>!

‘What if it turns out our DNA doesn’t Match?’
‘Then we’ll be mindful that maybe we’ll need to put more effort into our relationship. Like John Lennon said, “All You Need Is Love”.’
‘Yes, but he also said, “I Am The Walrus”, so let’s not hold too much credence to his pearls of wisdom.’

Kun_Csilla I>!

Oscar, the scruffy, ginger Border Terrier, had been staying with her for a week while her sister was away on holiday and, while Christopher didn’t see the point in pets, he liked how he felt when the three of them went for long walks together, their arms linked.


Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: She Has A Broken Thing Where Her Heart Should Be
J. D. Robb: Holiday in Death
Marie Lu: Prodigy
Blake Crouch: Dark Matter
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
E. K. Blair: Bang (angol)
J. P. Delaney: The Girl Before
Gillian Flynn: Gone Girl