Szörnyek, ​manók, sárkányok és óriások nagykönyve 9 csillagozás

John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve

Évezredek ​óta manók, tündérek, sárkányok, szörnyek és óriások népesítik be a meséket és a legendákat a világon mindenütt. Most lépjünk be mi is a varázslat, a mítosz és a mese világába. Miért nem szabad összetakarítanunk a kiömlött tejet? Miért inkább a kopp-koboldokat válasszuk a koboldok helyet? Kik azok a tündérhamisítók? Melyik madár képes elrabolni egy elefántot is? Kik Shrek, az ismert filmhős rokonai? Ilyen és ehhez hasonló izgalmasabbnál izgalmasabb kérdésekre kaphatunk választ a Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyvéből. A gazdagon illusztrált, nagy méretű album bevezet a manók, a tündérek, a szörnyek, az óriások és a sárkányok világába. Olvasmányos stílusban ismerteti meg az ifjú olvasóval a fontosabb legendákat a világ minden tájáról Norvégiától Dél-Amerikán át Kínáig, a történetek mellett humoros, kézikönyvszerű betétekkel, amelyek valóságosként mutatják be a csodás lényeket. A gyerekek megtudhatják a könyvből a mítoszok keletkezési helyeit, a lényekhez… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2010
120 oldal · ISBN: 9789632441771 · Fordította: Gebula Judit, Lautner-Deák Krisztina

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Véda P>!
John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve

Ami külön öröm és meglepi volt a fantasztikus kivitelezésen és szerkezeten kívül, hogy sok-sok mítoszt és legendát tartalmaz.

rex501>!
John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve

Nagyon szépen össze szedi ez a könyv a különböző mitológiai és egyéb teremtményeket. A leírások azért lehettek volna egy kicsit részletesebbek is.

Regike9>!
John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve

Nekem tetszett ez a könyv! Ha összegezni kéne, egy könyv ami összegyűjtött varázslényekkel teli mítoszokat. A minótauruszosat már ismertem de jó érzés volt feleveníteni. Bár ha tudom elméletileg nem léteznek ilyen varázslények de jóérzés volt ez a varázslényekkel teli, könnyed könyv olvasása. Az illusztrációk is nagyon szépek voltak. Az összes mítosz közül a: Rip Van Winkle és a manók című tetszett a legjobban. A kitalált lényekről sok érdekességet lehetett megtudni. A valóságban lehet, hogy nem léteznek de az én, saját mesevilágomat most meg dúsította ez a könyv jó pár lénnyel.

rodicaindia>!
John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve

Kicsit hosszabbak lehetek volna a tortenetek…de nagyon szep a grafikaja,es jol ossze van szedve mindenfele mitologiabol a kulonbozo szornyek,furcsa lenyek,

M_Martin>!
John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve

Szépek a képek és nagyon jók a történetek és a könyv szerkezete tökéletes.


Hasonló könyvek címkék alapján

Émilie Beaumont – Nathalie Bélineau: Tündérmesék királykisasszonyai
Lázár Ervin: Öregapó madarai
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Marie-Aude Murail: Giorgio bácsi
Katharina Brenner: Tanyán
Feryal Kanbay – Stephan Gürtler: A medve
Gergely Ernő: A homokvár titka
Alain Grée: A kertben
Dala László – Fazekas László – T. Aszódi Éva (szerk.): Kincskeresők 1974
Brigita Jovaisiené: Foltos kalandjai