John ​Lennon saját szavaival 15 csillagozás

John Lennon: John Lennon saját szavaival

Tizenkét ​éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre. Halétezik ez a zseni dolog, akkor én biztosan az vagyok, ha nem, bánom is én. Az én zenei felfogásom és George-é a legelső liverpooli napok óta különbözött Paulétól. Az Egy nehéz nap éjszakája felvétele alatt tablettákat szedtem, ami keményebb narkó a fűnél. Akkor kaptam rá a gyógyszerekre, amikor… 17 éves koromban zenész lettem." „Hamburgban csak tablettákkal tudtuk a nyolcórás éjszakai zenélést túlélni. A Beatles turnék olyanok voltak, mint Fellini filmje, a Satyricon. Legalábbis ilyen képzetünk volt róla. Úgy számítottuk, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen négyen voltunk. Egyikünk sem boldogult volna egyedül, mert Paul nem volt elég bika, én nem voltam elég jó fej a csajok számára, George túl csendes, Ringo pedig csak dobos. A Beatles Brian halála után bomlott fel. Yokóval tényleg először éltem át igazi szerelmet. Eleinte szellemi vonzalom volt, de aztán megtörtént fizikailag is. Az… (tovább)

>!
Allprint, Budapest, 2006
136 oldal · ISBN: 9789639575066 · Fordította: Romhányi Török Gábor
>!
Allprint, Budapest, 2004
136 oldal · ISBN: 9639575062 · Fordította: Romhányi Török Gábor

Enciklopédia 10


Kedvencelte 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

EszgéGabi>!
John Lennon: John Lennon saját szavaival

Nah, John:) Nem tudok elfogultság nélkül beszélni róla, mert azt a fajta, örök renitens embert, művészt testesíti meg akit rendkívül szeretek. Nem megvásárolható, nem befolyásolható, és rendkívül eredeti. Az, hogy ez mennyire volt elviselhető mások és önmaga számára, kimazsolázhatjuk a könyvből. (Ja, és még egy, tele van rengeteg klassz fényképpel.)

„Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre. Halétezik ez a zseni dolog, akkor én biztosan az vagyok, ha nem, bánom is én. Az én zenei felfogásom és George-é a legelső liverpooli napok óta különbözött Paulétól. Az Egy nehéz nap éjszakája felvétele alatt tablettákat szedtem, ami keményebb narkó a fűnél. Akkor kaptam rá a gyógyszerekre, amikor… 17 éves koromban zenész lettem.” „Hamburgban csak tablettákkal tudtuk a nyolcórás éjszakai zenélést túlélni. A Beatles turnék olyanok voltak, mint Fellini filmje, a Satyricon. Legalábbis ilyen képzetünk volt róla. Úgy számítottuk, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen négyen voltunk. Egyikünk sem boldogult volna egyedül, mert Paul nem volt elég bika, én nem voltam elég jó fej a csajok számára, George túl csendes, Ringo pedig csak dobos. A Beatles Brian halála után bomlott fel. Yokóval tényleg először éltem át igazi szerelmet. Eleinte szellemi vonzalom volt, de aztán megtörtént fizikailag is. Az Imagine őszinte állásfoglalás. A Working Class Hero csokoládé bevonattal. Igyekeztem a gyerekek szempontjából gondolni rá. Attól azért tartok, hogy egy napon odalép hozzám valami elmebajos, és Isten tudja, mi történik majd… Amerikában az ember soha nem tudhatja. Itt rohangálnak körülöttünk fegyverrel a kézben, mint megannyi cowboy. Azt hiszik, a fegyver a karjuk meghosszabbítására szolgál. Remélem, Yoko előtt halok meg, mert ha Yoko halna meg, nem tudom, hogyan élném túl. Nem tudnám folytatni.” John Lennon
Önmagáért beszél…

Sigyn>!
John Lennon: John Lennon saját szavaival

John Lennon aztán egy igazi zenész volt. Zseniális, amit alkotott mind Paul McCartney partnereként mind ’70 után a Plastic Ono Banddel és a politikai megszólalásaival. „War is over! (if you want it)”. Az biztos, hogy a zene történetében mindig meghatározó szerepe lesz.
A könyvet csak ajánlani tudom. Sokkal jobb Lennon saját szavait évekre bontva olvasni, mint egy szimpla életrajzot róla.

Nienor>!
John Lennon: John Lennon saját szavaival

Nagyon jó könyv volt. Sokszor elmosolyodtam, tetszett Lennon nyers stílusa. :)

Frank_Waters I>!
John Lennon: John Lennon saját szavaival

Sokat „tanultam” belőle, főleg a forradalomról szóló részt szeretem.


Népszerű idézetek

Gregöria_Hill>!

Egyikünk sem boldogult volna egyedül, mert Paul nem volt elég bika, én nem voltam elég jó fej a csajok számára, George túl csendes, Ringo pedig csak dobos.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Harrison · John Lennon · Paul McCartney · Ringo Starr
Frank_Waters I>!

Sokan kérdezgetik, mi az hogy, Beatles? Most tehát elmondjuk nektek. Egy látomásban kapták ezt a nevet – lángoló lovon öregember jelent meg és azt darálta „A mai naptól foga Beatles a nevetek, de a-val írjátok, ne e-vel.” "Köszönjük, uram" – válaszolták hálálkodva.

1961

Kapcsolódó szócikkek: The Beatles
czegezoltanszabolcs>!

Egyedültem fa tövén
kis dagin, bugyután
egy kis hölgy dalolt felém
kit nem lát egyáltalán

fölnézek, nomeg az égre
hol e csodás tünemény
tűnő dömdöm mivégre hallom,
de végtére is nincs remény

'Jer elő mer megőrjícc'-
kiálltam epésen
tudom a fa mögött lapícc'
de nem jött elő mégsem

lágy dala elringatott
órára, kettőre is,
fölébredek, s körbekukk,
de sehol a kis hamis.

aztán potty, egy kicsiny ágon
látvány lát előttem
egy kicsiny kismalac
danolt teljes gőzzel

'én azt hittem, hogy te hölgy'
-kuncogok-'hát kiderült'
aztán hopp, huss, a malac
fogta magát, s elröpült.

Egyedültem

6 hozzászólás
Frank_Waters I>!

Imádok a pillanatnak élni és rühellek előre tervezni.

1955

Frank_Waters I>!

Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre. Ha létezik ez a zseni dolog, akkor én biztosan az vagyok, ha nem, bánom is én.

1952

Frank_Waters I>!

1963. november 4. Prince of Wales Theater a Piccadilly Circuson. Királyi varieté, melyen az anyakirálynő és Margaret hercegnő is jelen van.

A következő számba mindenki szálljon be. A hátsó helyeken ülök tapsoljanak, a többiek pedig csilingeljenek az ékszereikkel.

1963

Kapcsolódó szócikkek: 1963 · Piccadilly Circus
Frank_Waters I>!

Komoly megkönnyebbülést okoz ugyanis, ha az ember felmászik a létrán, belenéz a távcsőbe, és nem azt látja, hogy „nem” vagy „b…d meg” vagy ilyesmit, hanem azt, hogy „igen”.

1966 - John először találkozik Yokoval

EszgéGabi>!

Kenyeret sütöttem és kölköt gondoztam. Mindazoknak akik az elmúlt években feltették nekem a kérdést: „És mivel foglalkoztál még ezen kívül?”, azt szoktam mondani: „Viccelsz?” Hiszen minden háziasszony jól tudja, hogy a kenyérsütés és a gyerekgondozás egész napos munka. Amikor elkészültek a veknik, úgy éreztem, mintha győzelmet arattam volna valami felett. Aztán miközben figyeltem, hogy fogy a kenyér, arra gondoltam: Jézusom, és nem kapok ezért aranylemezt, nem ütnek lovaggá, vagy valami?

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kenyér
Frank_Waters I>!

„Mindenki lehet sikeres.” Ha elég sokszor mondogatod magadnak, akkor sikeres lehetsz.

1963

Kapcsolódó szócikkek: siker

Hasonló könyvek címkék alapján

Bagi Aranka: Mozaikképek múltról és jelenről
Hajnal Mária: Cseppek és csillagok
Göbölyös N. László: Az ajtókon innen és túl
Wallace Fowlie: Lázadó költők
Ady Endre: Ady Endre összes költeménye
Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének
Fráter Zoltán (szerk.): Egyfülű kosár
Laurie Halse Anderson: Shout – Hadd kiáltsak!
Bródy János: 52 év dalszövegei
Pier Paolo Pasolini: Mindenszentek és Halottak között