Titkos ​küldetés 11 csillagozás

John Jakes: Titkos küldetés

John ​Jakes neve nem ismeretlen a magyar olvasók körében, hiszen A Kent család története című sorozata nagy sikert aratott nálunk is. A szerző, aki az amerikai történelem elkötelezett kutatója, ezúttal az amerikai polgárháború utolsó nagy csatájának eddig feldolgozatlan eseményeit meséli el, bemutatva a frontvonalak mögött folyó küzdelmet, a hírszerzők, kémek, katonai felderítők háttérben vagy az ellenség körében végzett titkos tevékenységét. A cselekményes meseszövéssel megírt könyv lapjain életre kelnek az Észak és a Dél háborújának meghatározó történelmi személyiségei, mint Allan Pinkerton, Jeb Stuart vagy Abraham Lincoln, kirajzolódnak Washington 19. századi politikai erővonalai, feltárul a virginiai kegyetlen világa. Vagyis az események sodrában a szemünk láttára, a maga bonyolultságában bontakozik ki az a temérdek szenvedéssel járó korszak, amely óriási áldozatokat követelt, barátokat állított szembe és csalódásokat szakított szét, s végül abba a végzetes, 1865.… (tovább)

Eredeti cím: On Secret Service

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2002
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635476051 · Fordította: Kada Júlia

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

zia P>!
John Jakes: Titkos küldetés

Már évekkel ezelőtt olvastam az írótól az Észak és Dél, ill. a Szerelem és Háború könyveket, melyek akárcsak ez a regény, az amerikai polgárháború idején játszódnak. A színvonal ebben a könyvben sem marad el, részletes a kidolgozás, változatos a cselekmény, a szereplők között vannak déli és északi szimpatizánsok is, így megismerhetjük mindkét oldal nézeteit. Ezért számmora öt csillag.
Még akkor is, vagy éppen azért,mert volt bátorsága nem happy end-et írni (ha lehet egyáltalán háborús témánál ilyenről beszélni), mert igenis kell, hogy a könyvben szereplő jók közül is menjenek el, mert a valóságban is sokan haltak meg. Nem csak gonoszak, összeesküvők, közönséges gyilkosok, bár több évi öldöklés után már szinte mindenki kivetkőzött önmagából. Ettől függetlenül vérzett a szívem, mikor rájöttem, hogy nem olyan vége lesz a könyvnek, mint, amilyet szeretnék.
Egyetlen negatívum volt számomra, hogy a szereplők közül igazán csak Lon-t tudtam közel érezni magamhoz. Pedig jó volt a többi szereplő is, mert végre nem csak habos-babos ruhába öltöztetett, elkényeztetett úrilányokról volt szó (nincs bajom azokkal sem,és ide nekem is egy olyan ruhát :D) hanem, főleg Hanna személyében, az író kicsit közelebb hozta hozzám a dolgozó ember hétköznapi életét.

Cambrai17 P>!
John Jakes: Titkos küldetés

Legalább tizenöt évvel ezelőtt olvastam ezt a könyvet először, és már semmi nem maradt meg bennem a sztoriból, csak arra emlékeztem, hogy egy jó könyv. Ideje volt hát újraolvasni. Annak idején a szerző polgárháborús trilógiája után olvastam ezt a regényt, és elég sok volt benne az ismétlés. Ez akkor picit levont az értékéből, mostanra viszont már az a történet is erősen megfakult bennem, tehát jóval objektívebben olvastam. Az is a regény értékét növelte, hogy a Polgárháborúról ma már sokkal többet tudok, mint akkor….

http://hadijatekos.blog.hu/2017/07/20/john_jakes_a_titk…


Népszerű idézetek

Razor P>!

– Az micsoda? – bökött Sledge fejével a könyvre.
– Charles Dickens legújabb könyve. Legalábbis nálunk. Angliában már közölnek egy új sorozatot, a Szép reményeket. Edgar Allan Poe után Dickens a legkedvesebb íróm – mutatta a könyv gerincét Lon.
Két város meséje. Hívd ide, talán megírja a Két ország meséjét.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charles Dickens · Edgar Allan Poe
1 hozzászólás
monanna>!

De ha az ember útelágazáshoz ér, és eldönti, merre menjen, értelmetlen és veszélyes örökösen hátranézegetni.

monanna>!

Egyetlen kötelességünk, hogy mindig maradéktalanul teljesítsük a küldetésünket, bármilyen áron, bárki kerüljön is az utunkba.

monanna>!

A vesztésre álló, kétségbeesett emberek győzeleméhsége bosszúvágyba fordul


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathryn Stockett: A Segítség
Karl Marlantes: Matterhorn
Kristin Hannah: Fülemüle
C. W. Gortner: Az utolsó királynő
Irving Stone: Michelangelo
Khaled Hosseini: Egyezer tündöklő nap
John Williams: Augustus
Ariel Lawhon: Fedőneve Hélène
Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap
Irwin Shaw: Gazdag ember, szegény ember