Kóbor ​lovag 42 csillagozás

John Jackson Miller: Kóbor lovag John Jackson Miller: Kóbor lovag

A Köztársaságban válság uralkodik. A Sith-ek szabadon tombolva harcolnak egymással a Galaxis feletti uralomért. Ám egy magányos Jedi, Kerra Holt elszánja magát, hogy megállítja a Sötét Nagyurakat. Számos ellenféllel kell szembenéznie: Daiman Nagyúrral, aki az univerzum teremtőjének képzeli magát; Odion Nagyúrral, aki az univerzum elpusztítója akar lenni; Quillannel és Dromikával, a különös ikrekkel; a titokzatos Arkadiával. Az egymással küzdő Sith-ek senkit sem kímélnek, és Kerra az egyetlen, aki megvédheti a zsarnokok talpa alá kerülő ártatlanokat.
Kerra tervszerű cselekvésre utaló jeleket ismer fel a zűrzavarban, és elindul egy utazásra, amelynek során ádáz csatákat vív gonoszabbnál gonoszabb ellenségekkel. Egyedül veszi fel a harcot egész hadseregekkel, és csakis úgy arathat sikert, ha szövetséget köt olyanokkal, akik az ellenségeit szolgálják: egy kiismerhetetlen kémmel, és egy jóindulatú zsoldosparancsnokkal. De valóban támogatják őt, vagy titokban a vesztére törnek?

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Szukits, Szeged, 2016
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973140 · Fordította: Szente Mihály
>!
Szukits, Szeged, 2014
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973140 · Fordította: Szente Mihály

Kedvencelte 13

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Akció és csatajelenetben bővelkedő, bár ezeket, csak felületesen leíró könyv. Inkább a társadalmi rendszerekkel és a szereplők gondolkodásával foglalkozik, mint a történések szemléltetésével.
Megismerhetünk sok Sith nagyurat/ úrnőt, többek között egy Istenkomplexusost, két dankóróst, egy iparmágnás kalmárt, egy Conan-szerű kiborg pusztító harcost, és egy jégkirájnő stílusú hirtelen haragú harcos hercegnőt. Igen ezek mind Sithek…
Rajtuk és a főszereplő Jedin kívül fontosabb szereplő még egy zsoldosparancsnok, aki a legfőbb humorforrás. Vele tudtam a legjobban azonosulni.
Jó könyv, többször olvasható, de nem lesz a kedvencem.

2 hozzászólás
sirszalhasogato P>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Kerra Holt végigsasszézik a Sith űr egy random fertályán (néha inkább viszik), és folyton bajba keveredik (ahogy az ilyenkor szokás). Nagyjából erről szól a mű, és ilyen szempontból nem is több egy közepes kalandregénynél. Amiért érdemes elolvasni, hogy betekintést nyújt a Vitiate nagyúr kora és Darth Bane fellépése közötti időszak politikai viszonyaiba, és megismerhetünk pár egészen elmebeteg Sith által uralt rendszert.

Frissítés: Jobban belegondolva, végülis mind Daiman, mind a Quillan–Dromika páros gondolkodásmódja felvethet alapvető ismeretelméleti kérdéseket…

lustica P>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Tetszett, élvezettel olvastam, de nagyon más világot írt le a korábban megszokottól. Kicsit furcsa volt számomra a sithek ábrázolása, és a végére ez a nagymamás momentum nem kellett volna. Valahogy nem túlzottan passzol az egész jedi/sith képbe. De maga a sztori jó volt.

ftamas>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Miller világában a Jedik lovagok, a Sithek, pedig hódítók és sötét lovagok egyben. AZ ő világában, ha egy Jedi, vagy Sith egy bolygón ragad, akkor megvár egy hajót, amely felszedi. (Míg mondjuk K.J.Andersonnál, magába nézne kinyúlna az erővel és odahúzna egy gépet, akár 200 csilliárd fényévről is. Vagy ha nincs, akkor felépítene egyet…)
Miller felfogásával és világszemléletével értek egyet és mivel írni is tud, egy jó, könnyed szórakoztató könyvet kapunk. A sithek agresszióját jól jellemzi, viszont az intrikájukat már kevésbé. Egynek jó volt mindenképp.

PAVideoStudio>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Izgalmas, a Sith-ek bemutatása jó, Kerra kitartó, Narsk és Rusher nagy forma.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/uW8MsFSUhys

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Szukits, Szeged, 2014
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973140 · Fordította: Szente Mihály
Ebe_Endocott>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Jó kis történet volt, változatos érdekes helyszínekkel. Tetszett az a 3 részre tagolás a különböző birodalmakkal, és ahogy hőseink végig kalandozzák a Sith űrt. Nagoyn jó karaktereket tatlált ki és formázott meg a szerző, de nekem egy kicsit hiányzott, h történetileg kevéssé kacsolódik a Star Wars időfolyamába mind előre, mind hátra.
Olvasmánynak kitűnő, de nem meghatározó műve az univerzumnak.

3 hozzászólás
Csaba_Tóbi>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Elég kis mozgalmas történet volt. Számos jó csatajelenet van, bár nem ezeken van a hangsúly. Az igazi hangsúly a társadalmi berendezkedésekről és az emberek gondolkodásáról szól. Részletes bemutatást kapunk a sith űrben uralkodó helyzetről a régi köztársaság idején és amint az várható nem éppen fenékig tejfel az élet külső gyűrűkben. 5 sith uralkodó felségterületére kapunk betekintést és elmondható, hogy egyik betegebb disztópiát épített fel maga köré mint a másik. De mindegyikről elmondható, hogy a maga formájában a rettegést és szenvedést hordozza.
Ezekben a rendszerekben lavírozik Kerra Holt jedi lovagunk bosszúvágytól fűtve, kalandjai során pedig több „segítője” is akad.
Összefoglalva fordulatos, izgalmas történetet kaptunk a írótól, ahol betekintést kaphattunk a milyen is lehetne az univerzum ha mindent a sithek uralnának.

Nandy>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Kellemes csalódás volt a könyv pedig már régóta halogattam.
Éppen a Sithek élik aranykorukat és a Köztársaság folytonos vereséget szenvednek.
Eközben a Sith felségterületen szintén háború dúl a Nagyurak között.
A regény három nagy fejezetre oszlik, ezek 3 különböző társadalmi rendszert mutatnak be.
A történet lassan indul be de a harmadánál már akkora katarzis történik ami egy másik könyvben már a sztory végét jelzi.
A kedvenc karakterem talán Narsk vagy Rusher volt.
A könyv végére kiderült, hogy a Sithek között miért van állandó háború, és többek között eme ok miatt kap tőlem a könyv 5 csillagot

Rozsomak69>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Összességében egy érdekes regény volt és szórakoztató is, de az író stílusa nem mindig jött át.

A cselekmény izgalmas és fordulatos, de néha kicsit üres járatba csapott át. Az, amikor a karakterek történetét és motivációját csak utólag értjük meg, például a régensnél, az meglehetősen zavaró tud lenni.

A befejezés is hagyott némi kívánni valót maga után. Kicsit úgy éreztem, mintha felvezetne valamit, ami nem következett be.

De még a fentiek ellenére is érdekes és olvasmányos volt és megint hozzáadott egy kicsit a legendák Old Republic történelméhez.

Nem mondanám kötelezően olvasandónak SW rajongóknak, de jó történet volt. Aki az SW regényekbe most kezd bele, annak nem ajánlom legfeljebb az Old Republic regény négyes és a hozzá tartozó képregényeket követően.

Krajnyák>!
John Jackson Miller: Kóbor lovag

Nem hiába a Régi Köztársaság korszaka a kedvencem. Majdnem egy tucat Sith-tel megismerkedünk és mind más és más. Nem mindegyikük akarja ugyanazt vagy éppen nem úgy akarja elérni. Van aki egy darabbal többet lát a kirakósból és bábokként mozgatják a többieket, azok tudta nélkül.
Kerra Holt egy tipikus Jedi. Minden Sith-et le akar győzni aki az útjába kerül és ezzel egy időben meg akar menteni mindenkit. Nem mindig jön rá hogy ez a kettő egyszerre nem megy ha egyedül van. Konokul tartja magát a Jedi tanokhoz, ám a Sith űrben ez nem épp a legmegfelelőbb taktika a túléléshez. Mindezek ellenére szerethető karakter.
Rusher és emberei a fő poénforrás a könyvben. Szerethető karakterk, tökéletes példái annak hogy miként bodogul az ember ha a Sith-ek birodalmát szolgálja.
Narsk pedig egyszerűen zseniális! Csak ennyi: Zseniális!
Én mindenképpen szert fogok tenni John Jackson Miller többi könyvére is.


Népszerű idézetek

Dominik_Blasir>!

– Maga képes bánni az Erővel? – kérdezte Rusher, és meglepetten pislogott. – A fénykardot nemcsak a szórakozás kedvéért használja?
– Jedi-lovag vagyok – közölte egyszerűen Kerra.
Rusher a szemét forgatta. Ez már végképp valószerűtlen volt.
– Afféle kóbor lovag? – kérdezte kissé gúnyosan. – Magányosan rohangál a Sith űrben, és néha megment egy-egy gyerekcsapatot?
– Nem, ez nekem is új – felelte teljesen komolyan Kerra –, rendszerint egész bolygókat szoktam megmenteni.

167. oldal, Tizedik fejezet (Első rész / A Daimanátus)

Hippoforaccus>!

Beadle-t miért hozta el? – suttogta Kerra az ezredesnek.
– Igyekszünk eljátszani, hogy nem vagyunk veszélyesek, émlékszik? – válaszolta Rusher. – A legrosszabb dolog, ami Lubboontól kitelik, hogy áttolja a nő lábán a széket.
– Az egy lebegőszék – jegyezte meg Kerra.
– A kölyök megtalálja a módját higgye el – felelte Rusher a szemét forgatva.

287. oldal

Dominik_Blasir>!

Az öreg sullusti minden egyes tollvonásával felfedezte az univerzum teremtőjét.

(első mondat)

Hippoforaccus>!

Egy pizsamát viselő Sith-nagyúr – gondolta Rusher. – Most már elmondhatom magamról, hogy mindent láttam.

263. oldal

Hippoforaccus>!

– Te és a Jedi-lány pontosan az adtátok nekem, amit akartam – folytatta Daiman, azza fél térdre ereszkedve fürkészte a bothait. – Csak akkor még nem ismertem fel. Néha csak később látom át, hogy mi lesz egy-egy tervemből. De idővel mindig rájövök.

79. oldal

1 hozzászólás
Hjälp>!

Odion egyszerre volt kegyetlen és unalmas. Senki sem csodálkozhatott azon, hogy a híveinek felében tomboltak az öngyilkos hajlamok.

43. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
Dan Simmons: Ílion
James Luceno: Darth Plagueis
Frederik Pohl: Átjáró
Paul S. Kemp: Hullámtörés
Joe Haldeman: Örök háború