Abbitkirálynő 27 csillagozás

John J. Sherwood: Abbitkirálynő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Abaszisz, a Quiron-tenger déli nagyhatalma a Pyarron szerinti 3614. esztendőben hosszú télre készül: toroni lány érkezik Ifinbe az uralkodó jövendőbelijeként, ám a kényszerházasság mögött súlyos titok lappang. Az udvarban egyesek az évszázadok óta betiltott Szabad Liga újjászerveződéséről beszélnek, Malfeo Amalli és Damorra Karnelian titkos szövetségéről a toronpárti nagykancellár ellen, és azt is tartják, hogy az ifjú nagykirály bolond, és éjszakánként retteg atyja szellemétől. Az intrikusok az új királynét is behálózzák, aki nem találja helyét az udvarban, Toron hatalmasságai pedig elérkezettnek látják az időt, hogy a 3609-ben felrúgott Concordia helyett újabb „baráti szövetséget” kényszerítsenek az országra. Tirunának rá kell döbbennie, hogy tehetetlen férje mellé új hazát is kapott, és hogy a kötelesség nagyobb úr érzelmeinél – ám e felismerésig szerelmen és gyűlöleten, életen és halálon keresztül vezet az út a legkeményebb fém, az abbitacél országában.

>!
Tuan, Budapest, 2005
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638691301

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Noro >!
John J. Sherwood: Abbitkirálynő

Intrikus történelmi regény Ynev világán, afféle Trónok harca-stílusban. A „múltbeli” magus-regényekben a rutinos olvasó általában aquirokra és óelfekre számít, akik mitikus csatákat vívnak egymással, de Sherwood ezúttal teljesen más irányba indult: a közelmúlt egyik gyakran emlegetett politikai fordulópontja köré írta meg regényét. Természetesen kalandozókat sem találhatunk benne, és könnyen low fantasynek kategorizálhatnánk, mert a mágia is nagyon ügyesen elbújt a sorok között. De a történet megértéséhez tudnunk kell, hogy a boszorkányok és boszorkánymesterek hada igenis ott tevékenykedik a háttérben.

1 hozzászólás
Goratrix>!
John J. Sherwood: Abbitkirálynő

Érdekes kísérlet az ynevi politikai regényre. Kétségkívül sajátos a szerző megközelítése, és ez érdekessé teszi, de elvész belőle a „kalandozó fíling”. A szereplők jól kidolgozottak, a történetvezetés élvezetes, persze csak annak, aki az ilyen drámákat is szereti. Talán nem véletlen, hogy nincs hasonló regény a sorozatban. Összességében kicsit hosszú lett a témához képest.

nagydviktor>!
John J. Sherwood: Abbitkirálynő

Kiemelkedő könyv, és nem csak a M.A.G.U.S. irodalomban. Hagyományos történelmi regényekre jellemző eszközökkel, fordulatokkal, dialógusokkal és történetszövéssel dolgozik, ami nagyon előnyére válik. A M* irodalmon belül üde színfolt, kísérleti jellege és átgondoltsága miatt is.

nairad79>!
John J. Sherwood: Abbitkirálynő

Nem ez a legerősebb M*-mű. Jónak jó, intrikusnak intrikus, de hiányolom belőle azt az átütő erőt, ami egy könyvet lehetetlenné tesz, ami odaröpít Ynevre.

edboy>!
John J. Sherwood: Abbitkirálynő

Egész jó, az aszisz felső körök intrikáiba mély betekintést nyerhetünk. Viszont nem volt olyan magával ragadó, mint a Hőseposz (az író előző munkája), néhol kicsit unalmas és a befejezés elég „snassz”. Etől függetlenül ajánlom mindenkinek, akit érdekel a M* világa.

1 hozzászólás
Lancaster>!
John J. Sherwood: Abbitkirálynő

Már nagyon vártam ezt a könyvet, és nem csalódtam benne egyáltalán. Tiruna és Karnelian jó páros voltak, a nagypolitikai vonal pedig nekem különösen tetszett. Tökéletesen beleillett a nagy M.A.G.U.S.-univerzumba.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dale Avery: A renegát
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
Luis Saul: Boszorkányhadúr
Wayne Chapman: Észak lángjai
Ian Russel: Egyezség
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
Luis Saul: Della bábjai