Csapdában 23 csillagozás

John Grisham: Csapdában

Kyle McAvoy, a Yale Egyetem jogi karának végzős hallgatója ígéretes jövő előtt álló fiatalember. Kiváló tanulmányi eredményeinek köszönhetően jobbnál jobb állásajánlatok közül válogathatna, ha hosszú ideje rejtegetett, sötét titka nem kerülne rossz kezekbe. A megzsarolt fiú arra kényszerül, hogy olyan munkát vállaljon el, amilyet sosem szeretett volna. A világ legnagyobb ügyvédi irodájánál kezd dolgozni mesés fizetésért, de nem csak az irtózatos mennyiségű feladattal kell megbirkóznia, ahogy minden újoncnak, hanem életveszélyes konspirációban vesz részt, lop, csal és hazudik. Ha lelepleződik, nem csak az ügyvédi engedélyét veszíti el, de börtönbe kerülhet, akár meg is ölhetik.

John Grisham első, New Yorkban játszódó regénye is a megszokott izgalmakat kínálja olvasóinak: feszültséget, izgalmas, pergő cselekményt, váratlan fordulatokat.

Eredeti mű: John Grisham: The Associate

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Geopen, Budapest, 2016
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155331633
>!
Geopen, Budapest, 2009
428 oldal · ISBN: 9789639765818 · Fordította: Wertheimer Gábor

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
mate55 P
John Grisham: Csapdában

Tipikusan: a lusta, meg a sikeres szerző szindrómája. Szeretem Grishamot. Mindig is izgalmas, sámli méretű regényeket írt, ügyvédekről, gyilkossági esetekről, a jogról, s annak gyakorlásáról, elméletéről. Mindezt úgy, hogy azoknak is érthető legyen valamennyire, akik nincsenek annyira otthon a témában. Az “in medias res” kezdés lehetővé teszi, hogy valami hathatóssal és figyelemfelkeltővel induljon a sztori, hogy aztán visszautaljunk a múltra, és elhelyezzük a főbb szereplők figuráit a történetben. Kezdetben még elviselhető volt, a közepére remegni kezdett, hogy aztán végére egy hatalmas blama legyen. A fiatal ügyvéd sztoriját nem először veti papírra, és valahol érthető is, hogy az olvasókat izgatja a sztori, mert van benne barátság, romantika, dráma, szex és erőszak, és persze nagy üzenet is, miszerint a zsarolás felülír mindent, még a józan eszünket is. De most csalódott vagyok, nagyon csalódott. Mert ez más volt. Mert olyan érzésem volt, mintha felszálltam volna Grisham-mal életem egyik legrosszabb hullámvasútjára: amikor a sín kattogásával övezve robogunk a csúcs felé – majd amikor felérünk, meglátjuk, hogy a sín elfogyott alólunk. Egy jó könyveknek nem feltétlenül kell mindenre választ adniuk, de egy jó könyvnek legalább az olvasó számára biztosítania kell a zárás érzését. Ehelyett kaptam egy ilyen – hé, az élet szar, de ez van, és most mit fogsz csinálni? – végletet. A megfelelő pillanatokban vágytam a pizzára. Ez a célt jól szolgálta. John Grisham, te ettől sokkal jobb vagy!

>!
utazó
John Grisham: Csapdában

Mást még nem olvastam az írótól, remélem a többi regénye jobb. Sajnos a 180 – 400. oldalak között meggyorsítva, átfutva, nem is nagyon odafigyelve olvastam. A végére kíváncsi voltam, azért nem adtam fel.

3 hozzászólás
>!
morocco
John Grisham: Csapdában

Egynek jó, de meg sem közelíti Grisham klasszikusainak lendületét.

>!
loner
John Grisham: Csapdában

A szerző alapján többet vártam. Kikapcsolódásnak jó volt

>!
Lindóca
John Grisham: Csapdában

Olvastam már jobbat a szerzőtől, de tetszett a könyv. Izgalmas volt, nem éreztem vontatottnak, sőt! Olvastam volna még! Úgy éreztem a végén kicsit összecsapta, ezért egy csillag levonás.

>!
matraimelinda
John Grisham: Csapdában

Ezzel a könyvvel bepillantást nyertem John Grisham írói világába. Bár olvasmányos, izgalmas történetet olvashattam, úgy érzem mégsem kötött le igazán. Minden esetre az nyilvánvaló, hogy egyenlőre nem fogok több ehhez hasonló regényt olvasni legalábbis egy jó darabig. Tipikusan olyan könyv, amit csak egyszer érdemes elolvasni.


Népszerű idézetek

>!
Iloonka

– Van egy perce, hogy beszélgessünk?
– Hát, nem nagyon.
– Pedig talán jó járna – vélte Ginyard. – Lehet, hogy nagyon hasznos beszélgetés lenne.
– Ezt kétlem.

12. oldal

>!
Iloonka

– Kérhetek egy fényképes igazolványt is?
– Micsoda? – horkant fel Ginyard.
– Egy fényképes igazolványt kérek.
(…)
– Ez rosszabb, mint egy útlevélkép.
– A feleségemre meg a gyerekeimre nem kíváncsi? – kérdezte Ginyard, miközben elővett egy színes képet, és az asztalra dobta.

16. oldal

>!
Iloonka

– És kérem, mondják el azt is, hogy kihallgatás még nem kezdődött el, és ezt megelőzően semmilyen nyilatkozat nem hangzott el.
– Értettem uram – felelte Plant. – Imádom a joghallgatókat.
– Túl sokat nézi a tévét – vélekedett Ginyard.

17. oldal

>!
Iloonka

– Mit szólna hozzá, ha megmotoznám? – kérdezte Plant, én már lépett is Kyle felé.
– Ó, persze – felelte Kylie, és felemelte a karját. – A Yale összes hallgatója fegyverrel jár.

29. oldal

>!
Iloonka

– Mondjuk azt, hogy ez volt az Egyes Számú Hazugság, jól van, Kylie? – Wright gúnyosan mosolygott. – Ha esetleg elérkeznénk a Kettes Számúhoz, akkor leállítjuk a kamerát, szépen elköszönünk egymástól, és holnap újra találkozunk, hogy letartóztassuk. Kap egy csinos karperecet, bekísérjük a kapitányságra, lefényképezzük, és még az is lehet, hogy felbukkan egy két riporter.

39. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alafair Burke: Az ex
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Mario Puzo: A Keresztapa
Tom Clancy: A kokain akció
James Ellroy: Amerikai tabló
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Blake Crouch: Wayward Pines
Steve Berry: A Lincoln-mítosz
J. D. Robb: Halálos hálátlanság
Scott Turow: Ártatlan