A ​manipulátor 44 csillagozás

John Grisham: A manipulátor

Senki sem tudja, hogy az Egyesült Államok elnöke csak azért hagyta jóvá Joel Backman, a hírhedt washingtoni politikai manipulátor kegyelmi kérvényét, mert az hatalma teljében olyan titkok birtokába jutott, amelyek kikezdhetik a világ legfejlettebb műholdas megfigyelő rendszerét. Backmant kicsempészik az országból, új nevet és személyazonosságot kap Olaszországban. A CIA azonban kiszivárogtatja hollétét az izraelieknek, az oroszoknak, kínaiaknak és a szaúdiaknak…

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Geopen, Budapest, 2008
434 oldal · ISBN: 9639574502 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Geopen, Budapest, 2005
434 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639574503 · Fordította: Komáromy Rudolf

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Röfipingvin P>!
John Grisham: A manipulátor

Egy Grisham-féle jogi kriminek kevés, olasztanulással spékelt Bologna útikönyvnek túl krimi, kriminek meg túl útikönyv.
Azt hiszem idén egy pár kedvencemet újra kell olvasnom.

nyolcadikutas>!
John Grisham: A manipulátor

„B” kategória.
Grishamtől kevés.
Írt életében eleget, keresett is vele, nosza – gondolhatta –, hódoljon a szerelmének. Mert ez a könyv egy szerelmi vallomás Olaszországról. Reklám és marketing is egyben, de hódolat az olasz nő, az olasz város. az olasz kávé, az olasz étek, az olasz divat és minden más mellett, ami „made in italy”. (Eros hiányzott, no meg Carlo Pedersoli!!!)
Maga a történet, ha száz oldal, nem is fajsúlyos, a karakterek többsége felszínes, a többi meg töltelék.
John, John! Remélem, Etiópiában nem jártál!

szangi P>!
John Grisham: A manipulátor

Nem tudom adtam-e már valaha ennyire szubjektív csillagokat… nyilván minden értékelés szubjektív valamennyire, de ez a 4,5 most nem igazán a könyv minőségének szól hanem annak hogy lélekben vissza akartam menni Bolognába, és tökéletesen sikerült, kicsit még Washingtonba is, meg Milánóba… Ja hogy krimi? Volt valami krimi nyomokban. De nem zavart nagyon.

zsófcsa>!
John Grisham: A manipulátor

én ezt szerettem :)
nem hogy Olaszországba lenne kedvem elruccanni, de simán meghozta a kedvemet ahhoz is, hogy bármilyen nyelvnek nekiálljak :)
határozottan változatos volt, és el is tér az eddigi Grisham olvasmányoktól, hogy itt tényleg alaposan bemutatja az olasz vidéket, életmódot, ételeket, az életérzésüket.
egy olaszországi nyaralás előtt mindenképpen ajánlanám bárkinek :)

gigi777>!
John Grisham: A manipulátor

Grisham az egyik kedvencem a meseszövésével. Izgalmas történetet olvashatunk a manipulátorról, anélkül, hogy véres részletekbe beavatna bennünket. Nagyon szeretem a stílusát, ebben az esetben is élveztem, ahogy a jogi csűr-csavarokat beiktatja ebbe a művébe. A gyengéd szerelmi szál, ami a végére bontakozik ki, igazán szívmelengető.
Kicsit feleslegesnek tartottam az olasz nyelv tanulásával kapcsolatos részleteket. Ennek ellenére nagyon tetszett az olvasmány.

kvzs P>!
John Grisham: A manipulátor

Kicsit furcsa ez a témaválasztás Grishamtől.
Nem rossz, nem rossz, de inkább maradjon a kaptafánál…

olvasgat6>!
John Grisham: A manipulátor

Igen jó!
Grisham is egyenetlen szinvonalon is,de ez a könyve a jobbak közül valő,annak ellenére,
hogy nem "jogi"krimi-thriller.
Valaki megjegyezte az olvasók közül,nem kellene Le Carré vizeire manőverezni Grishamnek..
Én Le Carré egyetlen könyvét nem tudtam elolvasni:-))
Ez viszont jó.

dorkabuba>!
John Grisham: A manipulátor

    Van valami Grisham stílusában, ami elvarázsol. Emellett a jogi dolgokban teljes mértékig tájékozatlan vagyok, de ami a könyvekben történik, attól egy icipicit közelebbinek érzem magamhoz a témát. Mindezek ellenére ennek a könyvnek nem én voltam a célközönsége. Főleg azért nem, mert untam; nem vészesen, de eléggé. És őszinte leszek, a végén az izgalom sem okozott nagy izgalmat, spoiler
    Sokan írták már előttem, és valóban egy óda Olaszországhoz, főleg Bolognához. A probléma csak az, hogy engem ez annyira nem érdekel. USA-beliként nyilván Olaszország egy jóval messzebbi és egzotikusabb cél, de innen Európából, azon belül is Magyarországról ez nem hatott meg különösebben. Egyébként sem vagyok egy nagy Olaszország-fan. A másik része pedig, hogy igazából ez a könyv egy 52 éves exügyvéd emberréválásának története lett, ami….valahogy nem érzem, hogy passzolna Grishamhez. (Nem mintha nagy szakértő lennék.)
    Van kb. 40 könyve, amiből mindössze a másodikon vagyok túl, még néhánnyal valószínűleg meg fogok ismerkedni életem során. Talán azokkal nagyobb barátságban leszek.

MezeiMarcsi>!
John Grisham: A manipulátor

Azt gondolom nem a legjobb könyve Mr.G.-nek.Kicsit vontatott volt,és inkább emlékeztetett egy utikalauzra,mint egy fordulatos,eseménydús krimire.Ha olaszo.ba járok,biztos magammal viszem a könyvet,mert minden kis utcai kávézó,kajálda benne van,amit a helyiek kedvelnek.A cselekmény igazán csak a könyv utolsó kb.100 oldalán pörgött.kár.Mr.J.G!Tud ön ennél jobbat is!Megfogom keresni!Ezt veheti figyelmeztetésnek!:)


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: Az Osterman-víkend
Patricia Highsmith: A tehetséges Mr. Ripley
Don Winslow: A kartell
Karen Cleveland: Tudnom kell
David Baldacci: Isteni igazság
Susan Kay: A fantom
Umberto Eco: A rózsa neve
Borsa Brown: A maffia szívében
Jonathan Holt: Szöktetés
Cornelie C. G.: Talán mindörökké