Paper ​Towns 97 csillagozás

John Green: Paper Towns John Green: Paper Towns John Green: Paper Towns John Green: Paper Towns John Green: Paper Towns John Green: Paper Towns John Green: Paper Towns John Green: Paper Towns

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When Margo Roth Spiegelman beckons Quentin Jacobsen in the middle of the night—dressed like a ninja and plotting an ingenious campaign of revenge—he follows her. Margo’s always planned extravagantly, and, until now, she’s always planned solo. After a lifetime of loving Margo from afar, things are finally looking up for Q . . . until day breaks and she has vanished. Always an enigma, Margo has now become a mystery. But there are clues. And they’re for Q.
Printz Medalist John Green returns with the trademark brilliant wit and heart-stopping emotional honesty that have inspired a new generation of readers.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Dutton, New York, 2018
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 97805225555735
>!
Bloomsbury, London, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408867846
>!
Bloomsbury, London, 2015
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408865682

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

John Green

414 tag · 301 karc · Utolsó karc: 2021. január 3., 10:28 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Margo Roth Spiegelman · Quentin Jacobsen · Ben Starling · Marcus "Radar" Lincoln · nindzsa


Kedvencelte 17

Most olvassa 14

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
John Green: Paper Towns

Úgy látszik, John Greennel nekem nem igazán van szerencsém, de nem adom fel :D
Ez a kötet számomra szinte ugyanolyan volt, mint az Alaska nyomában, legalábbis a karaktereket illetően. Nem éreztem, hogy egyedi lenne.
A történet lehetett volna ettől függetlenül jó, de olyan kapkodónak hatott az egész. Kíváncsi voltam, hogy mi lesz, de lezáratlannak érzem, ezért nem is tudok róla jó értékelést írni.
Margo nekem is kicsit túl rejtélyes volt. Vannak ilyen emberek? Akik ennyire nem foglalkoznak semmilyen következménnyel vagy úgy alapjaiban véve a jövővel? Számomra ez kicsit hihetetlen, persze, nem mondom azt, hogy lehetetlen, szimplán furcsa.
Q egész helyes karakter volt, őt szerettem, jó volta hozzáállása a dolgokhoz.

Fogok még John Greenhez nyúlni, nem tudom mikor, de nem adom fel. Talán megtalálom nála is a tökéletest.

Bess>!
John Green: Paper Towns

Első John Green könyvem.
Bár a könyv a fülszöveg első olvasására kissé furcsának tűnt, sőt elvontnak, de mégis volt valami a tartalomban, ami vonzott. Aztán kiderült, hogy ez egy road trip-pel vegyített történet, és akkor már tudtam. hogy ez az én könyvem lesz.
Már az elejétől kezdve megfogott Q sztorija, Margo rejtélye és a körítés a papírvárosokkal. Quentint, mint főszereplőt nagyon bírtam, tetszett a jellemfejlődése, amin végigment az első laptól kezdve az utolsóig. Margo már más dolog, mert elég vegyes érzéseket keltett bennem, de imádtam a bosszúhadjáratát és karakterének kiszámíthatatlanságát.
A regény legnagyobb erőssége pedig egyértelműen az atmoszférája volt. Én már a gimis részeknél is kissé szentimentálisabb hangulatba kerültem, mert micsoda véletlen, én is pont most fogok érettségizni, egyetemre menni – amiről mindenki tudja, mennyi változással jár a barátok terén is… A történet közepe táján az akció kissé leült, de amikor végre elindult a road trip, újra elemében éreztem a könyvet, főleg annak köszönhetően, hogy Mr. Greennek több hétköznapi szituációt is sikerült poénba vagy filozofálásba öltöztetnie.
Összességében egy nagyon különleges élmény volt ez a könyv, és nagyon kíváncsi vagyok, mit fognak kihozni a filmből.
Most milyen Green könyvel folytassam?

bővebben: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2015/04/john-…

22 hozzászólás
Banditaa P>!
John Green: Paper Towns

Elég nehezen ment az olvasás, mert roppantul idegesített a könyv. Nem vagyok John Green szakértő, de valahogy mindig többet akar egy YA regényből kihozni, mint amit az elbír. A sok életbölcsesség meg a magvas gondolatok szerintem nagyon nem illenek ebbe a műfajba, ha az egész Whitmanezést meg hogyan-látjuk-másokat maszlagot kihagyta volna belőle, egész jó kis sztori lett volna. Végül is így sem annyira rossz, a végére már megbocsájtóbb lettem, még azon is elgondolkodtam, hogy a filmet megnézem. De azt leginkább Cara Delevingne miatt.

pveronika>!
John Green: Paper Towns

Vicces kis figura lehet ez a John Green, hogy a Looking for Alaska után sem fogyott ki a balhé-ötletekből.. :) Ez a könyv is nagyon tetszett az írótól. Hihetetlenül tehetséges, aki nagyon igényesen és különlegesen ír. DE! Ez a könyv kb. olyan volt mintha a Alaszka nyomában-t és a kevésbé sikerült Katherine a köbön-t összekombózta volna, aztán egy javított verzióban piacra dobta volna. Egy ilyen zseniális írótól nem vártam volna, hogy ugyanazt a poént süsse el még egyszer. Bár meg kell hogy mondjam, hogy ez jobban tetszett, mint a korábbi könyvei. Pörgősebb volt, izgalmasabb, jobbak voltak benne a karakterek és alig tudtam letenni. :)

A könyv három részből áll, amelyikből az első két rész egy az egyben az Alaskára emlékeztett. Ugyanúgy megvan a fura lány, aki egy fura kreált világban él, balhékat talál ki és van egy fiú aki reménytelenül szerelmes a lányba. Aztán a lány egyszercsak eltűnik és a fiú a barátaival együtt a hátrahagyott nyomok alapján próbálják kideríteni mi történt vele. Ismerősen hangzik nem igaz? :) Aztán a „harmadik részben” elindulnak egy road trip-re, hogy megtalálják a lányt. Does it ring a bell? :) Na szóval jó volt, tényleg nagyon jó, de egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni attól a ténytől hogy „Én már ezt olvastam!”. Remélem legközelebb egy picit egyedibb történetet sikerül kreálnia az írónak, mert még mindig tartom magam ahhoz, hogy zseniális ez a pasas.

Moony>!
John Green: Paper Towns

Bár nálam még mindig első helyen Alaska áll, de A TFIOS-on abszolút túltett! Végig kíváncsian olvastam, halvány lila elképzelésem sem volt, hogy mi fog következőleg történni, de imádtam minden sorát, minden felyezetét, és az összes szereplőt. Quentin IMÁDNIVALÓ. Új fictional boyfriendet avattam…
John Green sajátossága, hogy mindegyik könyvében van egyfajta hasonlóság, és mindegyiknek majdnem hogy ugyan az a hangulata,mégis más. Kellemes, vicces, könnyen belesüppedsz, és nehéz kimászni. Gyönyörűen megfogalmazott gondolatai vannak, amiken csak bólogatni tudok, vagy elgondolkodni. A viccei nem fárasztóak, hanem tipikusan középiskolás viccek, amiken fogod a hasad, vagy rázod a fejed, és még többször visszaolvasod, mert egyszer nem volt elég.
Én így nem tudom áttérezni annyira, viszont ennek ellenére megértem hogy az amerikaiak miért szeretik annyira a könyveit. Ők ebben élnek, ezekben az iskolákban, lakásokban, parkokban és városokban, és John tökéletesen le tudja írni nekik. És még én is úgy érzem olyan 300 oldalon keresztül, hogy ott élek velük, és ez szuper.

sziromkiállítás>!
John Green: Paper Towns

Már akkor elszerettem volna olvasni, hogy megjelent a film, mert a Csillagainkban a hiba óta gondoltam, hogy ez az újonnan megjelent könyv is lesz ugyanolyan jó. De valahogy mindig más könyv került előtérbe és csak most került sorra az olvasása.

Eléggé izgatottan álltam hozzá. De csalódtam kissé benne. Sokkal többre vártam. Arra szikrára vártam, ami az egész könyvet felrobbantja és olyan tűzjátékot csinál mint a TFIOS. Volt valami apróság, de nem volt elég. Pedig lehetett volna. Lehet, hogy csak én érzem így, de valahogy nem bánom. Lehet, hogy csak az az egy könyv csinálhat olyan tűzjátékot.

És nem azt mondom, hogy nem volt jó. Sőt, ugyanúgy megtetszett benne az rengeteg minden, ugyanakkor magával ragadott. Itt se tudtam hogy mi fog történni előre egy pillanatban sem és emiatt is azért megszerettem a könyvet. Egy óriási kaland volt az egész utazás. És itt derült ki igazán, hogy mi is a barátság. A karakterek remekül volt felépítve és mindegyik fejlődött a regény során. Nagyon figyelemfelkeltő volt az egész titkosított nyomok felfedezése. Q-ben tetszett a lazasága és az, hogy mennyi mindent feladva képes volt küzdeni egy dologért. Ben-ben és Radar-ban pedig az, hogy mindvégig támogatóak voltak. A road-trip kifejezetten tetszett, nem igazán olvastam még olyan könyvet amiben ilyen is volt. Nagy pluszt sikerült adnia a könyvnek. Margo-val az elején az égadta világon semmi bajom nem volt, viszont a végére enyhén dühös voltam rá. Lehet, hogy semmi jogom hozzá, de most hogy képes otthagyni csak úgy Q-t? Akármennyire is úgy érzi magát, hogy nem ebbe a világba vagy nem ebbe a városba tartozik azért figyelmét Q felé is irányíthatta volna.

De ez csak az én véleményem. Azért remélem a filmben valahogy el van simítva vagy legalább is úgy van megcsinálva, hogy ne legyen annyira szomorú. 4 csillagnál többet viszont nem tudok adni. Emellett még abban reménykedem, hogy a többi John Green könyv nem lesz ehhez hasonló, hanem robbantani fog. :)

viky0222>!
John Green: Paper Towns

Nagyon-nagyon tetszett, és JG-t is egyre jobban imádom. A végén tátott szájjal bámultam a lapokat, és nem tudtam felfogni, hogy ez a vége. ezt most nem fejteném ki részletesebben. Szerettem a karaktereket, és nevetni is nevettem többször is. Margo-t pedig egyszerre utáltam és imádtam.
Bővebben később.
http://readerwiththousandlives.blogspot.hu/2014/12/john…

dottya>!
John Green: Paper Towns

Óó, hogy ez milyen jó volt! Imádom John Green-t, szóval nem is ért meglepetésként, hogy kedvenc lett ez a könyve is. Tetszett a cselekmény és IMÁDTAM a szereplőket! Könnyed volt, sokszor felnevettem olvasás közben, mégis elgondolkodtató, komoly mögöttes tartalma van.
Ez volt a 100. olvasmányom idén és nagyon jó választásnak bizonyult. :))

2 hozzászólás
WildWorld>!
John Green: Paper Towns

Lelkileg felkészültem az első ötven oldal közben, hogy én erre a regényre olyan négy csillagot fogok adni a végén, hogy attól koldul. Mert hiába érzem a főszerplőről, hogy akár a fiú változatom is lehetne, annyira a lelki társam, hiába okosak a főszereplők és izgalmas a balhé, ha… ha ez a könyv semmi újat nem nyújt, és semmivel sem több, mint az Alaska nyomában.

De aztán Margo eltűnt, Quentin (kikérem magamnak, akkor sem fogom még gondolatban sem Q-nak hívni) pedig elindult Margo és önmaga felfedezésének rögös útján, én meg szép lassan rájöttem valamire. Lehet, hasonlít ez a könyv az Alaskára, azért, mert John ott már elkezdett megfogalmazni egy gondolatot, ami annyira nem hagyta nyugodni, hogy szentelt neki egy egész regényt, de ennyi és nem több. Ez egy kiforrottabb, tökéletesebb alkotás.

Ez a regény esszenciálisan john greeni agymenés arról, hogy valaha megsimerhetsz-e egy másik embert, milyen szerepet játszanak a kapcsolatok az életedben, milyen képet mutatsz magadról a világnak, hogy a jövőért vagy a jelenért éri-e meg jobban élni, milyen érzés magad mögött hagyni az életed egy szakaszát, és én minden sorát imádtam.

Jó a cselekmény, izgalmasak a rejtélyek, a nyomozós/kutakodós fő szál, szerethetőek a karakterek (kivéve Margót, őt pont nem zártam a szívembe), vicces, drámai, érzelmes, és METAFORÁK (de annyi, hogy ennyit még John Green egy regényében sem láttál). Kérlek, írjál még ilyeneket!

(Jelen pillanatban erős megfontolás tárgyát képezi, hogy ezt szerettem-e jobban, vagy a Csillagainkban a hibát… de azt hiszem, ezt, ha csak egy hajszállal is.)

5 hozzászólás
Juci P>!
John Green: Paper Towns

Nemrég láttam a filmet, és eszembe jutott, hogy a könyv azóta rajta van az olvasómon, mióta a TFIOS-t olvastam, és nem bírtam megállni, hogy beleolvassak, és úgy maradtam. John Greenben azt szeretem nagyon, hogy nem nézi agyatlan hormonpacának az olvasóit azért, mert fiatalok, és képes nagyon is felnőtt életleckéket olyan történetekbe csomagolni, amiket falni lehet, mert könnyedek, viccesek, szeretnivalóak. (És – bár az életleckék szót használtam – nem didaktikusak.) Jobb a könyv, mint a film, bár az is nézhető, de szokás szerint le van butítva.


Népszerű idézetek

lone_digger P>!

Peeing is like a good book in that it is very, very hard to stop once you start.

183. oldal

regnisalramsmiles>!

It is so hard to leave – until you leave. And then it is the easiest goddamned thing in the world.

229. oldal

lostgab>!

It's easy to like someone from a distance.

221. oldal

dottya>!

If I am ever told that I have one day to live, I will head straight for the hallowed halls of Winter Park High School, where a day has been known to last a thousand years.

poggi IP>!

Dude, I don't want to talk about Lacey's prom shoes. And I'll tell you why: I have this thing that makes me really uninterested in prom shoes. It's called a penis.

132. oldal

2 hozzászólás
gcsecsey>!

What a treacherous thing it is to believe that a person is more than a person.

Agloe

Kapcsolódó szócikkek: Margo Roth Spiegelman · Quentin Jacobsen
taylor95>!

„Well, maybe you're a ninja,” I said.
„You're just a really loud, awkward ninja,” Margo said, „but we are both ninjas.”

p72, 8.; Speak (2012)

Kapcsolódó szócikkek: Margo Roth Spiegelman · nindzsa · Quentin Jacobsen
dottya>!

Did you know that for pretty much the entire history of the human species, the average life span was less than thirty years? You could count on ten years or so of real adulthood, right? There was no planning for retirement. There was no planning for a career. There was no planning. No time for planning. No time for a future. But then the life spans started getting longer, and people started having more and more future, and so they spent more time thinking about it. About the future. And now life has become the future. Every moment of your life is lived for the future – you go to high school so you can go to college so you can get a good job so you can get a nice house so you can afford to send your kids to college so they can get a good job so they can get a nice house so they can afford to send their kids to college.

34. oldal

Életveszélyes_és_Tilos>!

I'm not saying that everything is survivable. Just that everything except the last thing is.

dottya>!

That's always seemed ridiculous to me, that people would want to be around someone because they're pretty. It's like picking your breakfast cereals based on color instead of taste.

37. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: All the Bright Places
Becky Albertalli: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
David Levithan: Every Day
Marni Bates: Dial Em for Murder
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Kody Keplinger: The DUFF
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Nicola Yoon: Everything, Everything
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer