Will ​& Will (Will & Will) 367 csillagozás

Egy név, két sors
John Green – David Levithan: Will & Will

Will ​Grayson megismerkedik Will Graysonnal. Az egyik fiú okos és különc, akinek egyik alapszabálya: mindentől és mindenkitől tartja a távolságot. A másik dühös és depressziós, életének egyetlen fénypontja egy internetes barátság. Egy hideg éjszakán Chicago egyik legfurcsább pontján a két fiú útja keresztezi egymást. Ettől a pillanattól kezdve világaik összekeverednek, az életük visszavonhatatlanul egybefonódik.
A Chicago különböző kertvárosaiban lakó két Will Grayson mintha nem is ugyanazon a bolygón élne, pedig Evanston nincs is olyan messze Naperville-től. Amikor a sors ugyanarra a meglepő helyre sodorja őket, a két fiú azon kapja magát, hogy hirtelen minden a feje tetejére áll, szembesülnek elkövetett hibáikkal, és esélyt kapnak a változtatásra. Régi és új barátaik – köztük a nagyon nagy és nagyon csúcs Mini Cooper, vérbeli focista és káprázatosan tehetséges musicalszerző – segítségével a két Will végül úrrá lehet szívügyein, mi pedig tanúi lehetünk egy olyan zseniálisan… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616230 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2015
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616230 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616223 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Mini Cooper · Will Grayson (páratlan fejezetek) · Will Grayson (páros fejezetek) · Derek · dr. Grayson · Gary · Gideon · Jane Turner · Maura · Simon

Helyszínek népszerűség szerint

Chicago


Kedvencelte 36

Most olvassa 14

Várólistára tette 268

Kívánságlistára tette 243

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Úgy érzem ez a könyv az egyik legtökéletesebb ábrázolása a barátságnak, annak buktatóit is beleértve. Gondolatokat ad, hat rád, megérinti a szíved-lelked, megmutatja az igazi értelmét a barátságnak. Nincs ehhez tökéletes karakterre szükség, a szerzőpáros a való életből vett, tökéletlen karakterekkel mutatja meg az üzenetét, a szeretet, a szerelem nagyon sokféle lehet. Szükségünk van egymásra, az elfogadásra, a szeretetre, tegyük élhetőbbé a világot. Kötelezővé tenném!
http://www.kellylupiolvas.com/2015/05/john-green-es-dav…

AniTiger P>!
John Green – David Levithan: Will & Will

A Will Graysonok meggyőztek! Mindkettő egyedi, érdekes és imádni való karakter! Bírtam a depisebb, kisbetűs will borongós gondolatait és zabáltam az édesanyjával kapcsolatos részeket, bírtam „pofa be és tenni rá” Will döntésképtelen, gyakran morgolódó részeit. Szerettem, amikor burleszkbe illő módon összeszaladtak a szálak egy olyan helyen, amire soha nem tippeltem volna! Nekem tetszett, de nem értem ezt a nagy Mini Cooper rajongást, jócskán ellenszenves volt néha-néha… mindenesetre kíváncsi vagyok a történetére.

Kedvenc: will színvallása. :3 spoiler

Bővebb: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/06/will-es-will.html

>!
Maxim, Szeged, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616223 · Fordította: Komáromy Zsófia
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Nagyon tetszett a könyv, az egyik kedvenc olvasmányommá vált. Érdekes témákat mutatott be, egyedi és szerethető karakterek bevonásával. Végig hiteles maradt a sztori, simán elhiszem, hogy ez így a való életben is megtörténhet. Az LMBT miatt külön jár a pacsi. Remélem lesz olyan olvasó, akinek a könyv felnyitja majd a szemét. A humora pedig fergeteges. Nagyon jókat nevettem olvasás közben.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Itt sem szabnék meg korhatárt, nem határoznék meg nemet sem, mert úgy érzem mindenkinek tetszhet a könyv, és mindenkinek másért. Érdemes lecsapni rá.

http://media-addict.hu/2015/05/30/konyvkritika-david-le…

4 hozzászólás
MFKata>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Ez nem az a tipikus könyv, ami az első lapoknál megragad. Nem tudnám megmondani, hogy melyik ponton kezdett érdekessé válni, de egyszer csak azt éreztem, hogy vicces és kezdek izgulni a szereplőkért. Aztán csak azt vettem észre, hogy megindult bennem valami a szereplők iránt, valami megmozdul az elfogadásról. És nem a homoszexualitásról beszélek. Az önmagunk elfogadásáról, a barátságról, szerelemről, szülő-gyermek kapcsolatról. Annyira sokrétűvé váltak az érzelmek, hogy talán meg sem kéne lepődnöm azon, hogy az utolsó oldalaknál már a könnyeim is potyogtak.
Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/05/john-green-davi…

ggizi P>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Egy történet szerelemről, barátságról, útkeresésről.
Nagyon olvasatta magát a könyv, de mégse tudott megérinteni és egyik karakter se tudott közel kerülni hozzám. A baráti szálak mindkét oldalon elég érdekesek voltak és a lezárások se győztek meg teljesen (főleg kisbetűs Willnél jöttek a kérdőjelek). Persze voltak benne nagyon is pozitív változások és megnyilvánulások, mégse bírt a könyv eléggé megfogni magának.
És ettől a musicales sémától meg kimondottan rosszul vagyok. Nem hiszem, hogy az összes meleg fiú/férfi szereti ezt a műfajt. Üdítő lenne olyan pasiról is olvasni, aki meleg létére kimondottan utálja azt.

4 hozzászólás
gregsys P>!
John Green – David Levithan: Will & Will

1. Sok hűhó semmiért, 2. Mini Cooper – grrrr , 3. Depressziós érzések (naná, egy ceruzával szúrnám szemen magam), 4. Micsoda? A lebegés, az esés a lényeg – ez meg mi a WTF??, 5. Csalódottság? (Naná… Most will grayson – a depisebbik- mit is tanult meg? Mert sztem semmit sem – ugyanúgy nyomorult maradt) 6. Masodszori olvasásra sem lett jobb. Asszem ezt a könyvet most már elengedem.

4 hozzászólás
Orsi_olvas>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Mindig kaland többszerzős könyvet olvasni.
Ráadásul nagyon aktuális, a fiatalokat érintő problémákat jelenít meg a könyv: barátság, az első szerelem, lázadás, bulik, másság és elfogadás.
Mégsem vagyok maradéktalanul elégedett. Nagyon hullámzó volt a könyv, hol magával ragadott, hol egyáltalán nem érintett meg. Nem tudom, hogy ez a két eltérő hang miatt, vagy a közös munka disszonanciája miatt volt, de az biztos, hogy olvastam már olyan többszerzős könyvet, ráadásul váltott szempontból íródottat is, ahol sokkal egységesebb, összehangoltabb volt a narratíva.
Nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem és talán már kinőttem abból a korszakból, amikor világgá akarom kiáltani a fájdalmamat és egy könyv már akkor levesz a lábamról, ha ezt megteszi helyettem. Nem, ez már nem elég.
Hiányoltam azt is, amit a pszichológia metafizikai feszültségnek nevez. Ez az élet, a létezés mélyebb értelmének fürkészését, és ez nem feltétlenül vallásos útkeresést jelent. Hanem a helyünk kutatását a világban, az univerzumban, nem csupán az emberi kapcsolatainkban.
Az identitás válságot, annak keresését, kialakítását szépen ábrázolja a könyv, csak úgy mint a barátság mélységes kötelékeit. Az ambivalenciát: Will folyton ellentétes dolgokat akar, amiből az lesz, hogy nem mer mozdulni egyik irányba sem. Will pedig depressziós és lázad és fél, hogy mindent tönkre tesz, amihez csak hozzáér.
Úgy éreztem, hogy az egész story végül Mini köré csavarodott és furcsán eltolódtak a hangsúlyok Willékről, az ő problémáik kicsit varázsütés szerűen oldódtak meg.
A befejezés nekem kurta-furcsa volt. Annyira fel lettünk pörgetve a nagy meglepetésre, hogy valami sokkal ütősebbet, nagyobb szabásút vártam, és nem kaptam meg.
Felemás érzésekkel csuktam be a könyvet, de ettől függetlenül értékes ifjúsági könyvnek tartom, mert nagyon fontos problémákról beszél őszintén és a fiatalok hangján.

Viktória_Erdei P>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Azt hittem, hogy tetszeni fog a könyv, de sajnos nem így lett. Minden második fejezet mint egy nagyon nagyon nagyon hosszú egy mondat lenne. Ezek a részek unalmasak voltak. Egyszerűen nem kötött le a történet, sem a szereplők.

schesztiஐ P>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Ami most legjobban szemet szúr, az a fülszöveg… a könyv egyáltalán nem azzal kezdődik, hogy Will Grayson összefut Will Grayson-nal! Irdatlanul sok minden történik addig, amíg ők összefutnak és azt hiszem, egyáltalán nem lényeg, hogy ők összefutnak-e vagy sem. De persze imádom őket, mindkét Will Grayson-t! :))

A stílusa, a nyelvezete, a története, a mondanivalója – nálam minden betalált. Kerek, egész, mély, szókimondó, őszinte, érző, vérző, humoros, cinikus, depis, melodramatikus, rapszódikus. Imádtam Jane-t és mini-t, a szülőket és gyakorlatilag az összes fő- és mellékszereplőt. Imádtam „megnézni” mini darabját. Imádtam ott lenni vele, amikor nagyon fent volt, és amikor nagyon lent.
Imádtam Isaac-et. Gyűlöltem Isaac-et.

Nem ilyen befejezésre számítottam, de így volt tökéletes.

Szimirza P>!
John Green – David Levithan: Will & Will

Többet vártam ettől a történettől, az író(k)tól, de sajnos nem jött össze. Kíváncsi voltam rá, hogy milyen lesz, mert a fülszöveg alapján valami teljesen más kép alakult ki bennem arról, hogy milyen lesz a könyv. Zavaros volt, meg olyan érzésem volt egész végig, mintha a könyvnek nem lenne alapja, mintha nem lenne úgymond „magja” a történetnek. A karakterek .. nos nem is tudom, nem tudtam megkedvelni őket úgy igazán .. Kár érte ..


Népszerű idézetek

MFKata>!

A szerelem mindig és mindenhol csoda, minden egyes alkalommal.

286. oldal, tizenkilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mini Cooper · szerelem
mrsp>!

a sulinkban mindenkinek van délutáni elfoglaltsága.
az enyém a hazamenés.

32. oldal, második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Will Grayson (páros fejezetek)
MFKata>!

Azt eldöntjük, hogy akarunk-e valakinek a párja lenni. De barátok egyszerűen csak vagyunk.

255. oldal, tizenhetedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mini Cooper
MFKata>!

Nehéz hinni a véletlenben, de bármi másban még nehezebb.

115. oldal, hetedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Will Grayson (páratlan fejezetek)
Sheila_7 I>!

amikor valami szétesik, akkor nem pusztán azért nem lehet összerakni, mert darabokra tört. hanem azért sem, mert kis szilánkoknak nyoma veszett: így a megmaradt darabkák akkor sem illenének össze, ha akarnának. óhatatlanul megváltozik az egész alakzat.

173. oldal, tizenkettedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Will Grayson (páros fejezetek)
sz_n>!

Nem valami okos. Nem valami helyes. Nem valami kedves. Nem valami vicces. Ez vagyok én: nem valami.

188. oldal, tizenharmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Will Grayson (páratlan fejezetek)
DoreenShitQ>!

az embert végül pont azok a dolgok pusztítják el, amikben a legjobban reménykedik.

125. oldal, nyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Will Grayson (páros fejezetek)
sz_n>!

Amikor kicsi voltam, apám mindig azt mondogatta nekem: „Will, megválogathatod a barátaidat, és megválogathatod, kire orrolsz, de nem válogathatod meg a barátaid orrát.”

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Will Grayson (páratlan fejezetek)
Sheila_7 I>!

[…] ha az ember nem mondja ki az igazat, akkor az igazság néha nem válik valóra.

251. oldal, tizenhetedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jane Turner
kellyolvas P>!

Komolyan mondom, rosszabb beszélő viszonyban lenni vele, mint amikor nem szóltam hozzá. Miközben beszélgetünk, úgy érzem, mintha langyos vízben fuldokolnék.

246. oldal, tizenhetedik fejezet


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció
Kelly Oram: Cinder és Ella
Erin Watt: Megtört herceg
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: Szívességből szerelem
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Leiner Laura: Bízz bennem