Will ​Grayson, Will Grayson (Will Grayson, Will Grayson) 59 csillagozás

John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

One cold night, in a most unlikely corner of Chicago, two teens – both named Will Grayson – are about to cross paths. As their worlds collide and intertwine, the Will Graysons find their lives going in new and unexpected directions, building toward romantic turns-of-heart and the epic production of history's most fabulous high school musical.

Hilarious, poignant, and deeply insightful, John Green and David Levithan's collaborative novel is brimming with a double helping of the heart and humor that have won both them legions of faithful fans.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Penguin, London, 2012
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141346113
>!
Speak, 2011
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780142418475
>!
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780606153584

4 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
bookworm1227
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

Megjegyzés:
Igazából nem tudom, hogy milyen álláspontot foglaljak John Greennel kapcsolatban. Emlékszem, hogy a Csillagainkban a hiba volt valamikor régen az első komolyabb témájú könyvem, és rettenetesen földhöz vágta érzékeny kis 12 éves lelkemet, tehát nagyon eleven emlékeim fűződnek hozzá. Akkoriban nagyon szerettem, most már nem tudom, hogy állnék hozzá. Azóta viszont egy könyve sem tetszett, tehát kezdek afelé hajlani, hogy nem szeretem az írót, a nosztalgikus emlékek ellenére sem. (A másik írótól még nem olvastam, tőle most tekintsünk el egy kicsit.)
A könyvről:
Untam, untam, untam. Mivel a két Will egyaránt idegesítő tudott lenni, nem érdekelt túlzottan a történetük. Az elején kisbetűs will történetére még valamennyire kíváncsi voltam, de akkor meg az zavart, hogy a másik Will részei folyton félbeszakították az övéit, így mire kicsit belemerültem volna, újra fagypont alá csökkent a lelkesedésem. Az elvetemült liba, másnéven Maura felháborító tettének napfényre derülése után viszont már ez a will sem tudott lekötni.
Az ötlet érdekes volt, és azt sem mondom, hogy borzasztó a megvalósítás, de ha egy könyv nem tudja elérni, hogy rá tudjak és rá akarjak figyelni, és mikor visszagondolok rá, csak sivár közömbösséget érzek, valamelyikünk valamit nem jól csinál.

5 hozzászólás
>!
konnyufanni
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

magyar nyelvű könyvhöz írtam értékelést:
https://moly.hu/konyvek/john-green-david-levithan-will-will/en-es-a-konyv/konnyufanni

Mivel magyar nyelvűt olvastam előbb, mint az eredeti nyelvűt.
Nos, ahogy írtam nem nagyon jött át John Green stílusa. Így arra jutottam, hogy elolvasom angolul is.
Angol nyelvűként nagyon nagyon átjött hogy Jeeee, bizony ez John Green stílúsa. VÉGRE

Nagyon élveztem, így már jobban tetszett a könyvnek a története.

>!
Banditaa P
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

John Greennel bajban vagyok. A könyvei eleinte mindig úgy felidegesítenek, hogy legszívesebben félbehagynám őket, aztán történik valami és elkezd ha nem is tetszeni, de érdekelni a dolgog. Most is ez volt, amikor már feladtam volna, berántott ezzel az elárult-a-barátom témával, ami most nagyon közelről érintett. Még mindig érzem a kést a hátamban, „kedves” "barátom", de úgy örülök, hogy végre szétváltak útjaink.
Az is tetszett, hogy igazából nincs nagy megoldás vagy életbölcsesség a végén, mindenki kezdhet a történettel, amit tud vagy akar.
Azért halkan megjegyezném, hogy Tiny Cooper valami döbbenetesen idegesítő karakter. Sejtem, milyenre szerették volna írni, de az én fejemben nagyon nem olyan lett. A musical meg a másik… Nem tudom, a Glee miatt jött az ötlet, de nem köszönöm.
Most már csak azt kellene kiderítenem, hogy David Levithan szólóban milyen lehet. Na, majd egyszer.

>!
Lex
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

Első olvasás:

Egy kicsit másra számítottam, mind a cím, mind pedig a fülszöveg alapján. De aztán megbékéltem a helyzettel, mert kaptam helyette valami mást, amit ugyanúgy szerethettem. És te jó ég, mennyire igaz, hogy szerettem. És jogos a múlt idő, mert a végén egyáltalán nem örvendeztem. Na jó, egy kicsit igen. Nem mondom, hogy rossz a befejezés, de… ajjj… én mást szerettem volna.

Nagyon sokat kaptam ettől a könyvtől. Elsősorban rengeteg trágár szóval és jelzővel bővítette a szókincsem. De ez mellékes, nem ez a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy kaptam tőle pár kivételesen egyedi, kitűnő karaktert. Szinte kiléptek a lapok közül; igaziak voltak, megfoghatók, szeretni valóak. Sokkal mélyebb tartalommal bírt ez a könyv, mint azt eleinte gondoltam, sokkal drámaibb volt. Ez bizony nem csak, hogy nem egy könnyed, hanem bonyolult szerelmi történet, de még csak nem is igazán a szerelemről szól. Az előtérben a hovatartozás kérdése áll, és itt most nem a gay/straight dologra gondolok, hanem hogy kik is vagyunk, mit is akarunk, és kivel akarjuk. A nézőtéren a barátság és egészében véve az emberi kapcsolatok ülnek. (Gyönyörűen kidolgozott érzelmeket, viszonyokat vonultatott fel a könyv.) És mi más is rejtőzhetne a függöny mögött, mint a szeretet. Az igazi, mindentől független, teljes mértékig elfogadó szeretet.

Szerettem és szeretem ezt a könyvet. Szeretem will graysont. És szeretem a másik Will Graysont is. És Tiny Coopert. And I appreciate all of you.

Zeneajánló (szövegtől független – annál is inkább, mert egy kukkot sem értek belőle):
Coeur de Pirate – Place de la République
https://www.youtube.com/watch…

Újra olvasás:
Másodszorra egészen másképp gondolok a történetre, mint mikor először a kezembe vettem a könyvet. Azóta olvastam már mind a két írótól több irományt is, és így abszolút könnyen meg tudtam különböztetni egymástól JG Will Grayson-ját és DL will grayson-ját. És másodjára bizony rájöttem, hogy simán kihagyható lett volna JG ebből az egész történetből. (Bocsi a rajongóitól, de sajnos én ezt érzem.) DL karakterei sokkal jobban megfogtak, és sokkal jobban szeretem az ő stílusát.

Még mindig más véget szeretnék a történetnek, de már kibékültem ezzel a befejezéssel is. Tiny-t pedig még mindig fantasztikus karakternek tartom. Épp ezért most jöhet a Hold Me Closer, avagy a Tiny Cooper Story. :)

>!
zwecki
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

Ami tetszett:
– Érdekes volt a két különböző írótól egymás után következő fejezeteket olvasni. Bár én végig meg voltam győződve róla, hogy nagybetűs Willt D.L. írta, míg a kisbetűst J.G.. Aztán meglepődtem, hogy nem is így volt. :D
– A szereplők nagyon szerethetők, élettel teliek voltak. Igazából onnantól kezdve lett érdekes a történet, hogy a Willek találkoztak. Mindkét Will igen életszerű volt: sokszor megértettem őket és sokszor a fejemet fogtam, hogy mennyire tinik (persze azok, szóval …).
– Érdekes volt az alaptörténet és a végső megoldást is nagyon jópófának találtam.

Amiért levontam egy fél csillagot az az, hogy sokszor volt olyan, hogy nem kötött le a történet. Végig vártam arra a bizonyos érzésre, de nem jött. Valószínű az én hibám, de nem tudtam maradéktalanul beleélni magam a történetbe.

>!
Riika
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

Ez a könyv egyszerűen imádnivaló. A történet semmi extra, épp csak annyira valószerűtlen, hogy az ember gond nélkül el tudja hinni, hogy ez bármikor megtörténhet. A szereplők meg…. néha legszívesebben arculcsaptam volna őket, hogy héé, ember, ostoba vagy? Máskor meg legszívesebben egyszerűen csak megölelgettem volna őket, hogy jobb legyen. Nekik. Nekem. Mindenkinek.
Ráadásul tele van életbölcsességekkel. Klisékkel, ha úgy tetszik. De attól, mert sokszor halljuk őket, nem lesznek kevésbé igazak. Csak itt még jól is van tálalva az egész. Ez az a könyv, amiből nem kezdek el idézgetni, mert túl sok mindent kiírnék. Tessék szépen elolvasni! Igen, a homofóboknak is.

>!
FitzwilliamDarcy667
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

Eléggé rövidke és tömör a könyv, ezért kicsit összecsapottnak is érződött. Nincs meg benne a szépen lassan kiépített történet és karakterek, szinte mindenki egydimenziós és csak helyenként próbálják meg feltölteni a karaktereket élettel, de mindenki beleesik egy kategóriába és ott is marad. Viszont viszonylag realisztikusan ábrázolja az emberi kapcsolatokat, és valószínűleg hasonlóan reagálnak a való életben is a középiskolások Amerikában ha kiderül valakiről, hogy homoszexuális. Viszont maga a történet is nagyon lapos és érdektelen, de legalább mindig történik valami és ezért nem unalmas. Egy gyors kis olvasmánynak elfér, de semmi komoly nincs benne igazából.

>!
Röfipingvin MP
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

Érdekes, hogy mennyiféle sors van, mennyiféle élet, és mennyiféle probléma. És a mód, ahogy megtanuljuk: a világ sosem körülöttünk forog.

>!
agivagyok
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson

Szerintem eddig ez a kedvencem John Greentől :). Szerintem sokat dobott a dolgon, hogy DL-al együtt írta ezt a könyvet, nagyon jól sikerült. Az alapötlet nagyon jó, az szerintem nagyon vicces sikeredett, hogy hogyan is futottak össze… :) Tiny-t én végig nagyon bírtam, nagyon jó karakter volt, bár kicsit megosztó. Néha elcsodálkoztam egyébként a szereplőkön, kicsit olvasnék már valami nem tini-regényt is JG-től. A könyv vége pedig szerintem egy picit megható volt, de nagyon-nagyon tetszett :)


Népszerű idézetek

>!
forczekadri

I am constantly torn between killing myself and killing everyone around me.

20. oldal

1 hozzászólás
>!
Rémálom 

When I was little, my dad used to tell me, “Will, you can pick your friends, and you can pick your nose, but you can’t pick your friend’s nose.”

(első mondat)

2 hozzászólás
>!
Polaris

Not that smart. Not that hot. Not that nice. Not that funny. That’s me: I’m not that.

>!
Polaris

i can’t help thinking that ‘getting a life’ is something only a complete idiot could believe. like you can just drive to a store and get a life. see it in its shiny box and look inside the plastic window and
catch a glimpse of yourself in a new life and say, ‘wow, i look much happier – i think this is
the life i need to get!’ take it to the counter, ring it up, put it on your credit card. if getting a
life was that easy, we’d be one blissed-out race. but we’re not. so it’s like, mom, your life isn’t
out there waiting, so don’t think all you have to do is find it and get it. no, your life is right
here. and, yeah, it sucks. lives usually do. so if you want things to change, you don’t need to
get a life. you need to get off your ass.

>!
Polaris

Me: You have more favorite bands than Tiny has ex-boyfriends.
Jane: Yeah, well. Some people have lives; some people have music.
Me: And some people have neither.

>!
Rémálom 

i do not say ‘good-bye.’ i believe that’s one of the bullshittiest words ever invented. it’s not like you’re given the choice to say ‘bad-bye’ or ‘awful-bye’ or ‘couldn’t-careless-about-you-bye. ’ every time you leave, it’s supposed to be a good one. well, i don’t believe in that. i believe against that.

>!
Rémálom 

when things break, it’s not the actual breaking that prevents them from getting back together again. it’s because a little piece gets lost – the two remaining ends couldn’t fit together even if they wanted to. the whole shape has changed.

>!
Rémálom 

you’d think that silence would be peaceful. but really, it’s painful.

>!
Rémálom 

i check my email and it’s mostly spam. what i want to know is this: is there really someone in the whole world who gets an email from hlyywkrrs@hothotmail.com, reads it, and says to himself, ‘you know, what i really need to do is enlarge my penis 33%, and the way to do it would be to send $69.99 to that nice lady ilena at VIRILITY MAXI-MUS CORP via this handy internet link!’ if people are actually falling for that, it’s not their dicks they should be worried about.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: All the Bright Places
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Simone Elkeles: Perfect Chemistry
Jennifer Niven: Holding Up the Universe
Nicola Yoon: Everything, Everything
Sara B. Elfgren – Mats Strandberg: Fire
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Kelly Oram: The Libby Garrett Intervention
Stephenie Meyer: Breaking Dawn