Túl ​Marson és Vénuszon 1 csillagozás

John Gray: Túl Marson és Vénuszon

Dr. ​John Grayt nem véletlenül tartják az ezredforduló utáni évek legsikeresebb párkapcsolati szakírójának. Könyveit 45 nyelvre fordították és több mint száz országban jelentek meg 50 millió példányban.

A férfiak és nők világát eltakaró sűrű köd azonban több mint húsz évvel ezelőtt ritkulni kezdett, amikor megjelent John Gray első könyve, A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek. Olyan alapmű, melyet minden nőnek és férfinak ismernie kellene.
Segítségével világszerte számos párnak sikerült újjáalakítani beszürkült szerelmi életét, és fellobbantani kihűlő félben lévő kapcsolatát. John Gray munkásságát egyetlen lényeges felismerésre alapozta, rájött, hogy a férfiak annyira eltérnek a nőktől, mint kutyák a macskáktól.

A szerző új könyve a Túl Marson és Vénuszon a jól bevált gondolatmenetet viszi tovább. Felismerte, hogy 2016-ra nagyban megváltozott körülöttünk a világ.A legkorszerűbb kutatási eredményekre támaszkodva megmutatja hogyan lehet rohanó korunkban… (tovább)

>!
Trivium, Budapest, 2017
352 oldal · ISBN: 9786155732195

Enciklopédia 54


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Saileach P
John Gray: Túl Marson és Vénuszon

A fél csillag levonás csak a vesszőhibákért, és azért járt, mert az elején kicsit erőltetettnek éreztem, hogy annyira meg akarta feleltetni az amúgy jól működő elméletét a XXI.sz-i feminista marhaságoknak. Mintha valaki rászólt volna, hogy ilyen szemlélettel kell ám írnia a könyvét! Ám aztán szerencsére belelendült, és nagyon érdekes fejtegetéseit folytatja, a nők és férfiak hormonháztartásunk által meghatározott különbözőségéről, és a megfelelő viselkedési módokról, amikkel zökkenőmentesebbé és boldogabbá tehetjük a kapcsolatainkat. Amúgy is nagyon szeretem ezt a Mars-Vénuszos sorozatot, nekem nagyon sokat segített, mikor férjhez mentem, abban, hogyan értékeljem a párom gesztusait és hogyan érjem el azt nála, amit szeretnék. De az ember a rutinban felejt, és jó volt most ezáltal a kötet által feleleveníteni néhány alapvető információt, és megfelelő hozzáállási módot, kiegészítve az azóta eltelt évek felfedezéseivel.

Borító 4,5*

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Saileach P

Az élet célja és értelme a Marson az, hogy fontosak legyünk, kitűnjünk; a Vénuszon pedig az, hogy boldogok legyünk.
Egy férfi akkor a legboldogabb, ha a párja boldog. A nő boldogsága annak a jele, hogy ő, a férfi számít a nő életében, hogy kell a nőnek, hogy sikeresen óvja, és teljesíti a kívánságait. Persze a férfi örül a saját eredményeinek is, de ezek a sikerek csak akkor jelentenek valamit, ha olyanok érdekében cselekedett, akiket nagyon szeret.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az élet értelme · boldogság · életcél · férfiak · siker
>!
Saileach P

Modern és bonyolult világunkban a nők túlhangsúlyozzák férfias énjüket, a férfiak pedig a nőies oldalukat, és mindkét tényező növeli a stresszt.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők · stressz
>!
Saileach P

….a felsorolt férfias tulajdonságok kimutatása ösztönzi a tesztoszterontermelést: függetlenség, érzelmi önállóság, problémamegoldás és effélék mind novelik a tesztoszteron szintet. Ezeknek a férfias tesztoteront termelő tulajdonságolnak a kimutatása jó érzés lehet férfi és nő számára egyaránt, de ha feszültek vagyunk, akkor ezek csökkentik a belső stresszt egy férfinél, viszont egy nőnél nem.

83. oldal

>!
Saileach P

(…) a nőies tulajdonságok kimutatása ösztönzi az ösztrogéntermelést. Megbízni egy társ támogatásában, másoktól függeni, érzelmeket kimutatni, gondoskodni másokról, és a hasonló tevékenységek mind-mind ösztönzik az ösztrogén termelését. Persze mindezek ugyanolyan jóleső érzéseket kelthetnek férfiakban is, mint a nőkben, de ha stresszelünk, akkor ezek csökkentik egy nő belső feszültségét, ám egy férfiét nem, mert ahhoz tesztoszteron kéne.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizalom · függés · gondoskodás · hormonok · női szerep · nőiesség · ösztrogén · stressz
>!
Saileach P

Ha egy nő feszült, fokozva az olyan tevékenységeket, amelyek ösztrogént termelnek számára és egyben csökkentik a tesztoszteron szintjét, ezek lecsillapítják a belső stressz hormonjait.

85. oldal

>!
Saileach P

Egy sok férfias tulajdonsággal rendelkező nő általában nem jó a segítség kérésében, de az elfogadásában sem.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiasság · nők · segítség
>!
Saileach P

Minthogy a férfiak és a nők alapvetően különböznek, amikor egy válás után a gyerekek nem láthatják az apjukat, a lányok arra fognak törekedni, hogy akár túlságosan is önállóak, függetlenek legyenek, mert nincs sikeres tapasztalatuk abban, hogy miként lehet egy férfitól függeni, míg a fiúk elvesztik az ösztönző erőt, hogy keményen dolgozzanak a család eltartásáért, mert nincs olyan apaképük, aki boldoggá tenné az anyjukat.
A tesztoszteron által vezérelt férfiakat elsősorban az motiválja, hogy bíznak abban, hogy sikeresek, másoknál különbek lehetnek.
Ha viszont nem látnak egy magabiztos apát maguk előtt, aki boldoggá teszi az anyjukat, és eltartja a családot akár, akkor a fiúkat nemigen ösztönzi semmi arra, hogy mindent elkövessenek a sikeresség érdekében, beleértve a tanulást is.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: anya · apa · boldogság · fiú · függetlenség · függőség · lány · válás
>!
Saileach P

A „szerelmi kémia” egy automatikus hormonális reakció, ami a férfi és női hormonok egymást kiegészítő hatásaira születik válaszul.

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hormonok · szerelem
>!
Saileach P

Azzal, ha letagadjuk természetes különbözőségeinket, elveszítjük a képességünket arra, hogy automatikusan „kémiát”, azaz vonzódást érezzünk.

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vonzalom
>!
Saileach P

Ha egy nő szomorú, és a férfi ilyenkor beszél neki arról, hogy ő viszont milyen boldog, az olyan, mintha sót hintenének egy friss sebre.
A férfiaknál éppen ennek az ellenkezője az igaz: a nő boldogsága boldoggá teszi a férfit is, és ezzel csökkenti a feszültségét.
E felismerés híján egyes nők vagy nem szánnak időt és energiát arra, hogy boldogok legyenek, vagy nem mutatják ki az örömüket, nehogy a férfi rosszabbul érezze magát. Nem tudják, hogy a nő boldogsága mindig jobb kedvre deríti a férfit.Valahányszor a nő képes kimutatni őszinte örömét, a férfi stressz szintje csökken.

326. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Popper Péter: Lélekrágcsálók
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Cora Carmack: Színjáték
Barry K. Weinhold – Janae B. Weinhold: Törj ki a társfüggőségből!
Ranschburg Jenő: A nő és a férfi
Gary Chapman: A szeretet esszenciája
John Bradshaw: A szeretet
Szendi Gábor: Párbajok nélkül
Pál Ferenc: A magánytól az összetartozásig
Veréb Emese: Segítség, már megint egy gyökérrel járok!