A ​férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek 80 csillagozás

John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal. A marslakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik. Erőkifejtésüket erre, valamint erejük és képességük kiteljesítésére összpontosítják. Jelszavuk: siker, győzelem, önmegvalósítás. A vénuszlakó nőknek más az értékrendjük. Szerelem, folyamatos kommunikáció, mély kapcsolat kiépítése a fontos. Zászlójukon: Szeress, hogy szerethesselek, gondoskodhassak rólad! Önbecsülésüket kapcsolataik minősége határozza meg. A marsbéli és vénuszlakók szerelme varázslatosan indul. Idővel azonban az érzések megkopnak, az eddigi természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatként hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot. A könyv ezt a kibékíthetetlennek tűnő ellentétet oldja fel tanácsaival: – segít, hogyan szeressük a másikat anélkül, hogy megfojtanánk egymást, – miként bocsássunk meg egymásnak úgy, hogy ne csorbuljon önbecsülésünk, hiszen valamikor úgy imádtuk egymást.

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Trivium, Budapest, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155732140
>!
Trivium, Budapest, 2014
274 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639711938 · Fordította: Szántó Balázs
>!
Trivium, Budapest, 2013
274 oldal · ISBN: 9789639711938

6 további kiadás


Enciklopédia 3


Kedvencelte 7

Most olvassa 14

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

julcseee P>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Basszus, hogy ezt miért szinglikent olvasom? De a jövőben attól még persze tudom majd hasznosítani. Ez a könyv baromi jó!! Legszívesebben minden párral elolvastatnam. Kb az egész könyvet kitennem idézetekben annyira nem tudok belőle kiemelni csak egy két részletet. Bár nem mai könyv de mindegyik részlete abszolút hasznosithato és helytálló most is. Ha lesz barátom tuti a kezébe nyomom majd :D (de persze csakis úgy, hogy azt mondom: szeretnem, ha ezt elolvasnad, és ha visszautasit nem sértődök meg, ez is a könyvben olvasottak egyik tanácsa hogy így kérjünk :D) Olvassátok.

korkata>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Eredetileg nem magamnak vettem ki ezt a könyvet a könyvtárból. Gondoltam én is elolvasom.
Úgy gondolom vannak benne olyan megállapítások melyek igazak lehetnek. Például a nők és a férfiak közötti különbségek. Inkább azok a részek tetszettek ahol ezeket részletezi.
A könyv második fele ahol a problémák megoldásával foglalkozik nem igazán nyerte el a tetszésemet. Több esetben nem éreztem életszerűnek őket.

Papusz>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Minél tovább olvastam, annál jobban idegesített, leginkább azért, mert nem szeretem az olyan könyveket, amik azt ígérik, hogy varázsütésre szivárványos álommá változik az életem, ha követem a tanácsaikat. Ahogy azt sem szeretem, amikor hatszor leírnak valamit, a maguk szájbarágós amerikai módján. Az már csak hab volt a tortára, hogy végig úgy éreztem, ember nem tudja teljesíteni mindazt, amit ez leír. Legfeljebb a Született feleségek Breeje tud mindig szélesen mosolyogni ahelyett, hogy kiabálni kezdene, és az ő mosolya sem őszinte.
Azért három csillagnyi hasznosságot elismerek neki – mert végül is nem azt állítom, hogy hülyeségeket ír, csak azt, hogy számomra fogyaszthatatlan módon.

4 hozzászólás
Lovebooks>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Sokat hozzáadott az alap, meglévő tudásomhoz a férfiakról, a férfiak viselkedéséről. Hasznos ötleteket, tanácsokat , melyeknek számomra testhezálló részét ki is próbálom majd. Nagyon tetszett például az a fejezet, ahol az érzelemkifejezés, kérdés volt napirenden, annak a módja,hogyan forduljunk szeretettel párunkhoz, hogy ne érezze követelésnek, elvárásnak az óhajunkat. Örülök,hogy a szerző kifejtette, miért vonul el a férfi a barlangjába, mégis miért van erre szüksége. Érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben, hogyan viszonyuljunk párunkhoz.

Érdemes volt elolvasni, gazdagodtam általa.

Bővebben:
https://konyvkultura.blogspot.com/2021/02/john-gray-fer…

Aquarius P>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

„Ami elromolhat, az el is romlik!” – ez bizony igaz a párkapcsolatokra is. Többségében nem egyik pillanatról a másikra történnek a dolgok, hanem egy út vezet az elhidegüléshez, a bizalomvesztéshez, végső esetben a szakításhoz. A könyv nem megoldást kínál, csupán a lehetőségek tárházát vonultatja fel, hogy időben felismerjük a jeleket, amelyek a párkapcsolatok felbomlásához vezethetnek. Egyformán boncolgatja a női, és a férfi lélek különbözőségét. Tetszettek az életből kiragadott példák. Néha a megoldás egyszerű, csak nyitottnak kell lenni rá. Nem mindig tesszük azt, amit az ész diktál, sokkalta inkább az érzelmeink vezérelnek bennünket. Folytattam némi önvizsgálatot a reakcióim helyességéről, vagy helytelenségéről miközben a sorok között haladtam. Érdekes volt, és ha csak egyetlen dologban tud segíteni, vagy utat mutatni a megoldás felé, már megérte elolvasni.

Tiger205>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

az első ilyen témájú könyv, amit olvastam. Elsőnek vicces és jó volt, ma már unom őket.

Dóra_Hegedűs>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

„Egy Mars-lakó számára nagyon fontos, hogy eredményeket érjen el. Így tudja bizonyítani hozzáértését. Ha egyszer ezt a nők megértik, könnyebben felfoghatják, miért is állnak ellen a férfiak az ő állandó tökéletesítési törekvéseiknek, miért nem szeretik, ha megmondják nekik mit tegyenek. Kéretlenül tanácsot adni egy férfinak annyit tesz: úgy gondoljuk, nem tudja mit tegyen vagy legalábbis egyedül nem lesz rá képes.”
„Mikor egy nő megpróbál a a párján "javítani”, a férfi úgy érzi, hogy „ le akarják cserélni”. Azt az üzenetet kapja, hogy társa szerint „nem működik”. Nem veszi észre, hogy szerető erőfeszítései mennyire zavarják a férfit. Hiszen ő úgy hiszi, hogy segít párjának a fejlődésben.
"A férfiakat úgy lehet ösztönözni és támogatni, ha azt érzik, hogy szükség van rájuk. Ha egy férfi nem ezt érzi levert, kedvetlen lesz: minden egyes nappal kevesebbet képes nyújtani kapcsolatában.
„Manapság sok nő nem veszi észre, hogy milyen sebezhetőek a férfiak, mennyire szükségük van nekik is a szeretetre”. A szeretet segít a férfinak rájönni: éppen elég tökéletes ahhoz, hogy képes legyen teljesíteni mások kívánságait.
„Amikor a férfi úgy érzi, hogy a nő többet akar vagy meg akarja változtatni, azt az üzenetet kapja, hogy a nő szerint "nem nyertes”, tehát nem jó."

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Szerettem volna szeretni, de annyira közhelyes és szájbarágós, hogy az a két csillag is túlzás talán.

Zyta88>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Nem tudom, ez a könyv miért van ilyen rossz százalékon. Vagyis sejtem, de sokkal több van benne, mint amit a kissé sztereotíp cím sugall. Konkrétan Thomas Gordon filozófiáját véltem felfedezni. Fogadjuk el, hogy különbözőek vagyunk, hogy nem egyformán élünk meg dolgokat, hogy nem ugyanarra van szükségünk. Ezért figyelmesen hallgassuk meg a másikat, ha minket zavar valami, azt tiszteletteljesen, nem a másikat hibáztatva (ahogy Gordon mondaná, én-üzenetekkel) adjuk a tudtára, szóljunk, ha szükségünk van valamire, ne várjuk, hogy a másik majd kitalálja, és a kölcsönösen nyereséges megoldásra törekedjünk. Ahelyett, hogy a vita hevében kígyót-békát mondanánk egymásra, inkább vonuljunk el, amíg le nem csillapodunk, akár írjunk a másiknak levelet és szóban majd nyugodt lelkiállapotban kommunikáljunk.
Előkerül sokféle példa sokféle élethelyzetből. Tény, hogy kicsit sztereotíp ez, hogy a nők ilyenek, a férfiak meg olyanok, bár biztosan vannak, akikre ez így igaz, de én inkább úgy értelmeztem, hogy az egyik embertípus ilyen, a másik meg amolyan. Néha rám is inkább volt igaz a férfi vonal és ismerek olyan férfit, akire meg bizonyos női jellemzők igazak. De ettől el kell vonatkoztatni, hogy itt férfinak meg nőnek vannak nevezve. A lényeg az, hogy értsük meg, különbözőek vagyunk, értsük meg a másik nézőpontját, érzéseit, és megfelelően kommunikáljunk.

landorfi01_gmail_com>!
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Nagyon jó!
Hétköznapi nyelven ír a szerző, olvasható, megszakítható, mert a bekezdések sűrűn vannak!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!


Népszerű idézetek

Szávitrí P>!

Az ember úgy is lehet szókimondó, őszinte, hogy oly módon fejezi ki az érzéseit, amely nem bántó a másik számára.

Szávitrí P>!

A nő sokszor el sem tudja képzelni, miért nem kérnek bocsánatot a férfiak, amikor valami igazán súlyos hibát, tévedést követnek el. Az igazság az, hogy a férfi fél: nem bocsátanak meg neki.

197. oldal (Fabula ,1995)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · megbocsátás · nők
esőember>!

A vitákat azzal kerülhetjük el, ha sosem feledjük: párunk nem arra figyel, amit mondunk, hanem arra, ahogyan. Ahhoz, hogy vita kerekedjen, két ember kell, de a megállításához egy is elég.

140. oldal

Futtetenne I>!

A férfiaknak arra van szükségük, hogy megbízzanak bennük, a nőknek pedig arra, hogy gondoskodjanak róluk.

75. oldal (Trivium, 2013)

Aquarius P>!

A férfiak általában nem tudják, milyen váratlanul és radikálisan változhatnak szeretetteljes társból felelőtlen és távoli idegenné.

33. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

Aquarius P>!

Ha egy férfi bevonul a barlangjába, általában sérült a lelke, vagy egyedül próbálja megoldani a gondjait. (…) Ne üljünk közvetlenül a barlang szája előtt arra várva, hogy végre kijöjjön.

69. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

Aquarius P>!

Minél meghittebb a viszonyunk valakivel, annál nehezebb tárgyilagosan meghallgatnunk az álláspontját anélkül, hogy védekezni, visszavágni próbálnánk. (…) Nem az fáj, amit ilyenkor mondunk, hanem az, ahogyan.

142. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

esőember>!

A férfiak főleg bizalomra, feltétlen elfogadásra, pozitív megítélésre, csodálatra, helyeslésre és bátorításra vágynak. A nők elsősorban gondoskodást, megértést, tiszteletet, hűséget, elismerést és megnyugtatást kérnek társuktól.

120. oldal

Szávitrí P>!

A legtöbb vita nem abból keletkezik, hogy két ember nem ért egyet, hanem vagy a férfi érzi úgy, hogy a nő helyteleníti kiindulását, vagy a nő rosszalja azt, ahogyan a férfi beszél vele. Ha a férfiak és a nők megtanulnák egymást elfogadni és értékelni, nem kellene vitatkozniuk.

159. oldal (Fabula, 1995)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők
Aquarius P>!

Attól, hogy az érzéseknek első hallásra nem mindig „van értelme”, még lehetnek jogosak és együttérzésre méltók!

135. oldal, Trivium Kiadó, 2001.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Lundy Bancroft: Mi jár a bántalmazó fejében?
Greg Behrendt – Liz Tuccillo: Majd hívlak, Baby!
M. Scott Peck: Úttalan utakon
M. Scott Peck: A járatlan út
Robert Bly: Vasjankó
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Lundy Bancroft – Jay G. Silverman – Daniel Ritchie: Lehet-e jó apa a bántalmazó?
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Caroline Criado Perez: Láthatatlan nők
Mayim Bialik: FelNŐni