Carlos, ​a Sakál 2 csillagozás

John Follain: Carlos, a Sakál

Lassan, ​megfontolt mozdulattal kibiztosította az egyik gránátot és lehajította… az örvénylő sokaságba… Carlos már odakinn volt, amikor az ördögi szerkezet felrobbant, fémszilánkok százaival lyuggatva át a fiatal férfi és felesége testét… „Élőhalottak kísérteties tömege kavargott egymás hegyén-hátán. Láttam egy kisfiút, talán tizenkét éves lehetett. Egyre döbbentebben meredt a bal karjára – jobban mondva annak helyére.”

Carlos a hidegháború időszakának legrettegettebb és leghírhedtebb terroristája volt, akinek nevéhez brutális merényletek, véres robbantások és zavaros politikai ideológiák tapadnak. De ki is volt Carlos, a Sakál valójában? Hidegvérű gyilkos, vagy a palesztin ügy elkötelezett élharcosa? Független, öntörvényű hadvezér, vagy csupán feláldozható gyalog a hidegháborús sakkjátszmában? Csapodár világfi, vagy családszerető apa? Sötétben settenkedő, titokzatos gorilla, vagy szerepelni vágyó médiasztár? Esetleg mindez egyszerre?

John Follain tényekkel és… (tovább)

>!
Gulliver, Budapest, 2001
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639232130 · Fordította: Székely G. János

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

betufuggo>!
John Follain: Carlos, a Sakál

A könyv a hidegháború korszakának leghírhedtebb terroristája, Ilich Ramírez Sanchez,azaz Carlos életét mutatja be,születésétől mai,párizsi rabságáig. A terroristavezér,kinek tevékenysége olyan írókat ihletett meg,mint Robert Ludlum,és akiről több film is készült,számos véres merényletet,és gyilkosságot követett el a múlt század hetvenes,és nyolcvanas éveiben ,a kommunista titkosszolgálatok támogatásával.A kötetben részletesen olvashatunk ezekről,és Carlos ellentmondásos neveltetéséről,vakbuzgó ,kommunista apa,mélyen vallásos anya is.A brit szerző ugyanakkor jól ábrázol egy korszakot,annak minden ellentmondásával,és paranoiájával.A könyvet részletes jegyzetek és bibliográfia egészíti ki.A kötet könnyen olvasható,olvasmányos stílusú,és a korszak után érdeklődők,továbbá a tényirodalom kedvelőinek ajánlható.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ian Fleming: James Bond – Csak kétszer élsz
Colleen McCullough: Túl sok a gyilkosság
John le Carré: Jó barátok
David Ignatius: Hazugságok hálója
David Mack: A számkivetett
Arthur Hailey: Túlterhelés
Hámori András: A terror kufárjai
Daniel Florion: Merénylet a Vatikán ellen
David Mason: Kistestvér
Lewis Gannet: Szükségállapot