A ​Tölgylevelesek (A vadonjáró tanítványa 4.) 39 csillagozás

John Flanagan: A Tölgylevelesek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tavasz beköszöntével Will és Evelin végre megszökhetnének Skandiából, de a lányt elrabolja egy titokzatos lovas.

Will utánuk ered, de egy fiúnak öt, ádáz harcossal szemben még akkor sincs esélye, ha történetesen vadonjárótanonc. Szerencsére Halt és Horác időben odaérnek, de nincs idő megünnepelni a viszontlátást, mert Halt rájön, hogy a temuj csapat csak a hatalmas és az ország elfoglalására készülő temuj sereg felderítőosztaga…

A négy araluennek együtt kell működnie a skandokkal, hogy legyőzzék a behatolókat. Persze, csak akkor, ha az oberjarl elfogadja a segítségüket.
Vajon az esküdt ellenségek képesek egymás oldalán harcolni az életük és a királyság megmentéséért?

Eredeti mű: John Flanagan: The Battle for Skandia

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991329 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
292 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991329 · Fordította: Acsai Roland

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Fairy
John Flanagan: A Tölgylevelesek

Hú a borító gyönyörű szép imádom!
A történet továbbra is nagyon tetszik.
Engem teljesen lenyűgözött a vadonjárók egyedi kis világa.
Sajnálom nagyon,hogy nem olvashatom tovább a kalandokat.

8 hozzászólás
>!
TiaManta
John Flanagan: A Tölgylevelesek

Bevallom nekem az egyik történet ív már kissé hosszú lett. Úgy éreztem sosem lesz vége. Pedig egész szépen kidolgozták, csak már túl sok volt. Kicsit félek hogy az 5. részben függővégben hagynak minket lengedezni a szélben. Nem örülnék neki. De mindenképp mihamarabb kíváncsi lennék ott mit is kapunk. Hisz öt év telt el a könyv világában az újabb kaland kezdetéig.

>!
Indignation I
John Flanagan: A Tölgylevelesek

A sorozatnak ez a kötete kimondottan jól sikerült. Nagy öröm volt együtt látni a csapatot, a szereplők fejlődtek, mindenki önmagához képest, a humor visszatért a párbeszédekbe, sőt, soha ilyen sziporkázó nem volt még. Most már megkedveltem Erakot is, sajnálom.
Még mindig ügyesnek találom azt, ahogy az író belecsempészte a vikingeket, mongolokat vagy hunokat, megfontolandó, franciákat a történetbe.
Azt hiszem ez a sorozat egy jó sajt; mennél tovább várunk, annál jobban beérik.

>!
kte
John Flanagan: A Tölgylevelesek

A sorozat negyedik része igazán jól sikerült, nagyon tetszett. A korábbiakhoz hasonlóan a történetet több szemszögből követhetjük.
A történet jól felépített, végig izgalmas, a csatajelenetek életszerűek és jól követhetőek. Kellően részletesek, de nem annyira, hogy emiatt unalmasak legyenek.
A világ újabb népét, a temujokat ismerjük meg. A maga nemében zseniális ez a középkori Eurázsia utánérzés. Sok ismerős vonás van, például a temujok egyértelműen a mongolokra hasonlítanak, hasonló a térkép és a nemzetek életmódja, tulajdonságai, de nem teljesen, így teret ad az írónak, hogy igénye szerint eltérjen tőle, nem kell a történelmi hűséggel foglalkoznia, hanem a cselekményre koncentrálhat.
A szereplők továbbra is szerethetőek voltak. Will esetében reálisan van ábrázolva, hogy függősége és a kimerítő tél után nem volt jó formában.
Ifjúsági (12 éves kortól ajánlott) regény lévén nem kell durvaságokra számítani, bizonyos események előre láthatóak.
Will és Evelin kapcsolatának alakulása kellően bonyolult és hát kíváncsian várom, hogy a következő részekben mi sül ki belőle. :) spoiler

>!
Hanna_01
John Flanagan: A Tölgylevelesek

Ez a könyv fantasztikus volt!! Nem tudtam letenni. Minden tetszett benne. A csata is nagyon jó volt: érthetően volt leírva, izgalmas volt és az volt a legjobb benne, hogy mindenkinek megvolt benne a szerepe. Szeretem az ilyen könyveket: amikor a végén minden jóra fordul, de hagy némi gondolkodni valót maga után. Alig várom, hogy a következő rész is megjelenjen. Nekem az eddig megjelent kötetek közül ez tetszett a legjobban.

>!
agmo
John Flanagan: A Tölgylevelesek

Végre visszakaptuk Willt :) Igy én is visszatértem a megszokott max csillagozáshoz. Nagyon izgalmas kötet volt. Tetszik, ahogy beleveszi a különböző népeket (vikingek, mongolok), nem ugyanazzal a névvel illeti, így nem is kötelezi a történelmi hűség az írót, szabadon tud apróbb változásokat belevinni a nemzet kultúrájába, amik mind hozzáadnak a történethez.

>!
Bbee
John Flanagan: A Tölgylevelesek

El nem tudom mondani mennyire a szívemhez nőtt ez a történet minden karakterével együtt. Egyedül azt sajnálom, hogy Halt ebben a könyvben nem szerepelt annyit, inkább a fiatalokon volt a hangsúly. Rajta senki nem tehet túl.

>!
balage P
John Flanagan: A Tölgylevelesek

Folytatódott az eddigi remek történet Will-lel és a többiekkel. Nem unatkoztam egy percet se.
spoiler Szóval, remek könyv ez is, csak ajánlani tudom. Bár talán egy kicsit rövid volt :).

>!
wtucsok99
John Flanagan: A Tölgylevelesek

Nagyon szeretem az egész sorozatot :) Tegnap fejeztem be a könyvet este 11 körül, és elég furán nézett rám a családom, miután elkezdtem ugrándozni a nappaliban, majd futottam pár kört a lakásban ;) Már alig várom a következő részt (csak győzzem kivárni türelemmel!) ^-^

>!
Alosa
John Flanagan: A Tölgylevelesek

Erre nincsenek szavak. Ezt olvasni kell, és akkor mindenki megérti, hogy mire mondom.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991329 · Fordította: Acsai Roland

Népszerű idézetek

>!
KWera

– Akkor kemény fába vágták a fejszéjüket, mert mi nagy tuskók vagyunk! – jelentette ki.

107. oldal

>!
Hanna_01

-Tudtam, hogy helytáll – válaszolt halkan, és amikor Ragnak a vállára tette súlyos karját, megfordult. Szerette volna, ha a skandok nem testi kontaktus révén fejezték volna ki érzelmeiket. Mert a nagydarab fickók veszélyeztették egy normális testalkatú ember testi épségét.

35. fejezet, 239. oldal

>!
Habók P

A mosolya még szélesebb lett, bár már így is attól félt, hogy körbefutja a fejét. Úgy döntött: van néhány előnye annak, ha az ember hős.

>!
Habók P

– Nem azt mondta, hogy tud lovagolni? – pimaszkodott Halt a ló kócos sörényét markoló harcossal, aki egyensúlyérzék hiányában testi erejével akarta magát a nyeregben tartani.
– Igenis tudok lovagolni – csikorgatta a fogát Erak. – Azt nem mondtam egy szóval sem, hogy jól.

>!
Krisztina_Petró_Trembeczki

Erak meglepetten kapta fel a fejét. Egy jarl letartóztatása a saját házában nem tartozott a könnyen kivitelezhető dolgok közé. Különösen nem egy olyan apró bűn miatt, mint a késedelmes fizetés. Hiszen a skandok szinte kötelező jelleggel csalták az adót. Ez volt a nemzeti sportjuk.

23. oldal


A sorozat következő kötete

A vadonjáró tanítványa sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Garth Nix: Sabriel
Rick Riordan: Az elveszett hős
Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Christopher Paolini: Örökség
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Lois Lowry: Az emlékek őre
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Nyulász Péter: Ciprián