A mulandóság korbácsa hajszolta. Hogy nagyon kell sietni, mert hamar elszáll az élet. Szépséges csodák fájdították szívét és szemét. Mindent akart és semmit el nem szalajtani. A vágy mohóságában meg-megbotlott, bizony: ezért érezzük annyira magunkénak őt és az életét. Komor színekben festette meg önmagát, de élete ma is eleven és élni fog késő századokon át. Ebben az életműben – életében és műveiben – a visszataszító vonásokat régen elkendőzte már a halhatatlanság aranyfüstje.
A boldogtalan Villon boldog napjai 5 csillagozás

Eredeti cím: The Brief Hour of Francois Villon
Eredeti megjelenés éve: 1937
Róla szól: François Villon
Sándor_Langer_Pudingman P>!

A mulandóság korbácsa hajszolta. Hogy nagyon kell sietni, mert hamar elszáll az élet. Szépséges csodák fájdították a szívét és szemét. Mindent akart és semmit el nem szalajtani. A vágy mohóságában meg-megbotlott, bizony: ezért érezzük annyira magunkénak őt és az életét. Te is, én is: mindannyian.
Sándor_Langer_Pudingman P>!

Ha betű szerint, az ő leírott szavai szerint vizsgáljuk életét: semmirekellő gazember volt, de semmirekellő volta ma már kétséges. A saját módján mert élni, bátran és dacosan – ez már az első lépés a jóság felé vezető úton.