Eposz 3 csillagozás

Isten története
John Eldredge: Eposz

„Mi van akkor, ha minden nagyszerű történet, amely valaha meghatott bennünket, könnyeket csalt a szemünkbe, örömöt szerzett – az igazi Történetről mesél valamit, arról, amibe beleszülettünk, az Eposzról, amiben nekünk is van szerepünk?”
Értelem és érzelem, Don Juan De Marco, Titanic, A muszika hangjai, A szerelem hullámhosszán, Elfújta a szél, Az utolsó mohikán, A rettenthetetlen, Gladiátor, Rocky, Top Gun, Apollo 13, A Mátrix, Csillagok háborúja. Vagy akár Az oroszlánkirály, Óz a nagy varázsló, A gyűrűk ura, Mozart Varázsfuvolája vagy Shakespeare Vihara…mind részei a Történetünknek.
Csak akkor fogjuk megérteni az életünket, ha ismerjük az Eposzt. A szépség, a bensőségesség, a kaland, a veszély, a veszteség, a hősiesség és az árulás Története ez.

Eredeti cím: Epic

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Koinónia, Kolozsvár, 2011
106 oldal · ISBN: 9789731650470 · Fordította: Daray Erzsébet

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

Nagy_Jozsi>!

Egy olyan Történetben élünk, amely sokkal drámaibb és sokkal veszélyesebb, mint ahogy azt valaha elképzeltük. Azért szeretjük a Narnia krónikáit vagy a Csillagok háborúját vagy A mátrixot vagy A gyűrűk urát, mert olyasmit mondanak el az életünkről, amiről az esti hírekben soha nem hallunk. Vagy a szószékról. Emlékeztetnek bennünket az Eposzra, amiért teremtettünk.

101-102. oldal

John Eldredge: Eposz Isten története

Nagy_Jozsi>!

Arra vágyott hogy szeresék. Ezért aztán a hatalmas király koldusruhát öltött, és egyedül ment el a lányhoz az erdőbe, hogy megnyerje szívét. – A Názáreti Jézus eljövetelnek példázata ez.

68. oldal

John Eldredge: Eposz Isten története


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Scar
José Saramago: Jézus Krisztus evangéliuma
Patricia St. John: A vadon titka
Almási Mihály: A nagy kaland
Steve Berry: A templomosok öröksége
David Gregory: Egy nap egy tökéletes idegennel
Jodi Picoult: Csodalány
Elif Şafak: Szerelem
Philip K. Dick: A halál útvesztője
Karel Čapek: Abszolútum-gyár