Mutatvány ​a sötétben (Gideon Fell 10.) 7 csillagozás

John Dickson Carr: Mutatvány a sötétben

Különös gyilkosság ügyében nyomoz Sodbury Crossban Elliot, a Scotland Yard fiatal felügyelője és dr. Gideon Fell, a híres pszichológus. Marcus Chesneyt, a gazdag őszibaracktermelőt és műkedvelő kriminalistát ölték meg, annak az éjfélkor rendezett mutaványnak a során, amellyel azt akarta bebizonyítani, hogy egy előzőleg történt gyilkosságban nem unokahúga, Marjorie Wills a bűnös. Chesneyt kéksavval mérgezi meg az a valaki, aki az éjszakai előadáson partnere volt, az áldozat utolsó szavai szerint az asszisztense, Wilbur Emmet. Csakhogy néhány óra múlva Wilburt is megölik.

>!
Lazi, Szeged, 2007
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639690585 · Fordította: Szíjgyártó László

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

smetalin>!
John Dickson Carr: Mutatvány a sötétben

Semmi különös. Ez egy szokványos krimi, kicsit hasonlít A.C. munkáihoz.
Vidéki élet, csokoládés mérgezés, gyanú árnyéka, fiatal leány, régi kúria, rokonok, egy előadás, gyilkosság sok szemtanúval, két ballábas nyomozók, egy okos pszichológus aki lerántja a leplet, összehívja az embereket és elmeséli mi is történt.
Ezt dobáljuk bele egy kalapba, rázzuk meg,(nem keverve) öntsük ki, és máris megkapjuk a regényt. Kikapcsolódásra teljesen megfelel, de sajnos örök élményt nem nyújt egy két könyv után elfelejti az ember.

Saileach P>!
John Dickson Carr: Mutatvány a sötétben

Igazi, vérbeli klasszikus krimi, majdnem a „lezárt szoba rejtélye” -típusú bűnüggyel, csak itt az a trükk, hogy több ember szeme láttára, sőt feszült figyelmének közepette követik el a gyilkosságot. Mindenki látni véli mi történt, mégse tudja senki megmondani a gyilkoson kívül persze. Ezenkívül kapunk még egy szerelmes fiatal felügyelőt, egy gazdag lányt aki rosszul választ, egy alázatos udvarlót, egy szerencsétlenül játszó titkárt, egy késős orvost, és egy testvért, aki mindig rossz helyen keresi a villanykapcsolót. Plusz még két rendőrnyomozó is ott tehetetlenkedik a helyszínen, mire feltűnik végre dr. Gideon Fell hatalmas méreteivel és még hatalmasabb agyával, hogy megoldja eme rejtélyt.
Szépen lassan, ráérősen és bekuckózva olvasandó, éppúgy, mint egy Agatha Christie-krimit!

Borító 3,5* (ez a piros túl erős, ha kicsit összehangolják a színeket/formákat, sokkal szebb is lehetne)

StJust I>!
John Dickson Carr: Mutatvány a sötétben

Ennyi nyomozó a Kennedy gyilkosságon se dolgozott, nem dörrentet valami nagyot. Kicsit erőltetett volt a sztori, a gyilkost kitaláltam, hogy miért ölt azt is, hogy hogyan, azt természetesen nem :)
„Ezt Önnek nem ajánlom.”


A sorozat következő kötete

Gideon Fell sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Robert Galbraith: Gonosz pálya
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok
Darynda Jones: Második sírhant
Ignacio Cárdenas Acuna: Egy vasárnap rejtélye
Lee Child: Éjféli szállítmány
Sue Grafton: B mint betörő
Alexander McCall Smith: Az első női detektív iroda
Philip Kerr: Halálos március
Sara Paretsky: A testművésznő