A ​kísértetek háza (Gideon Fell 12.) 4 csillagozás

John Dickson Carr: A kísértetek háza

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
266 oldal · Fordította: Honti Katalin

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Angele P
John Dickson Carr: A kísértetek háza

Dr Gideon Fell nem nyomozó, és ez a szerencsés helyzet, mivel az igazság törvény elé tárása kevésbé érdekli, mint maga az igazság, és ez azért jó, mert tetszik így nekem.
Ez egy rejtélyes történet, nem túlságosan detektív, csak egy rejtély, egy megoldás, és ez is tetszik így nekem.
Én úgy vagyok az ilyen történetekkel, hogy zavar, ha sok a csavar, és az egyáltalán nem gyanús szobalány például a tettes. Nálam az egyszerűbb nagyobb hatást ér el, ez ilyen és ez is tetszik így nekem.
A történet rövid, és ez is tetszik így nekem. Nem kell ezt hosszú oldalakon ecsetelni, essünk túl rajta, megtörtenik a bűneset és kinyomozzuk, aztán élünk tovább, és háború is lesz. a történet 1937 – ban játszódik

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Angele P

– Tudja, hogy van ez a kísértethistóriákban. Az ember összeakad egy teljesen köznapi külsejű személlyel; elcseveg vele az időjárásról, s a történet végén kiderül, hogy az illető előző este meghalt.

>!
Angele P

    – Történetesen tudom – jelentette ki, erősen megnyomva a szót –, hogy a házban kísértetek vannak. Ismerek valakit, aki nem egy éjszakát töltött ott, és maga tapasztalta.
    – Ki az?
    – Az apám.
    Kínos csend támadt. Mégsem illendő valakinek egyszerűen a képébe vágni, hogy az apja hazudik.
    – Az édesapja kísértetet látott a Longwood Kastélyban?
    – Nem. De ráugrott egy szék.
    – Micsoda?

>!
Angele P

    Julian szavai mindent felbolygattak, amiről azt hittük, hogy többé-kevésbé elrendeződött. Első kérdésem nem volt nagyon elmés.
    – Ember, elment az eszed?

>!
Angele P

Azóta megtanultuk, hogy Gideon Fell kezébe töltött revolvert adni körülbelül olyan biztonságos, mint egy csomag nitroglicerint bízni a gondjára.

>!
Angele P

Mindig vonzottak, de zavarba is ejtettek azok a detektívregények, amelyekben az elbeszélő mindenben benne van, mindenhol ott lábatlankodik, pedig sehol semmi keresnivalója, és a rendőrségnek ez fel sem tűnik. Legalábbis soha nem emelnek kifogást a jelenléte ellen. Sohasem mondják neki: „Maga mit keres itt, barátom? Menjen csak szépen haza!”

>!
Angele P

Cseppet sem volt megnyugtató, hogy csak egy kézzel van dolgunk; egy összeaszott, örökké éber kis kézzel, amely a legváratlanabb helyeken és időben érint meg valamit.

>!
Angele P

A kulcsnak kellett valami magyarázata legyen – hacsak nem valami romantikus hajlamú hazudozó az asszony. Szemének álmatag kifejezéséből ítélve ez sem volt kizárva. A szobában azonban nem volt sehol zár.


A sorozat következő kötete

Gideon Fell sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Edgar Wallace: A zöld íjász
Agatha Christie: Chimneys titka
Edith Kneifl: Szép kastélyban szép halottak
Darynda Jones: Második sírhant
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Erle Stanley Gardner: A házmester macskájának esete
Paul Auster: New York trilógia
Erle Stanley Gardner: A ketyegő gyertya esete
Erle Stanley Gardner: A baglyok nem pislognak